بازار آریا

آخرين مطالب

گلوگاه فناورانه معدن‌کاری دیجیتال تولید و تجارت

گلوگاه فناورانه معدن‌کاری دیجیتال
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد : گلوگاه معدن‌کاری دیجیتال کجاست؟ این بازار چه ابعادی دارد و مهم‌ترین فناوری‌های موثر بر آن از چه قصمی هستند؟ تحول تولید معدنی با فناوری‌های جدید چگونه همراستا می‌شود؟ یک بررسی دقیق از گزارش‌های بین‌‌‌‌‌‌‌‌المللی منتشرشده درباره آینده معدن‌کاری دیجیتال نشان می‌دهد ایجاد و توسعه فرآیند اتوماسیون مهم‌ترین گلوگاه کشورها برای گذار از معدن‌کاری مکانیکی و ساده است.
تحلیل برخی از موسسات جهانی این است که در چنین گذاری، اینترنت اشیا نقش اصلی را برای معماری دنیای تازه معدن‌کاری ایفا خواهد کرد. گزارش‌های بین‌‌‌‌‌‌‌‌المللی تاکید دارند اتوماسیون عاملی حساس در نوآوری معدنی است، جایی‌که اینترنت اشیا معمار اصلی اتوماسیون است. با به‌کارگیری اینترنت اشیا، معدن‌کاران می‌توانند هرچه بیشتر از مزایای پیشرفت فناوری اطلاعات و اتوماسیون استفاده کرده، شیوه جدیدی از کار را توسعه دهند. در عین حال بخش زیرزمینی بیش از معادن روزمینی در به‌کارگیری فناوری‌های دیجیتالی و نسل4 صنعت انگیزه دارند. جدیدترین گزارشی که درباره معدن‌کاری دیجیتال در روزهای پیش منتشر شد، بر بازار منطقه‌ای و جهانی این صنعت تمرکز دارد و با نام پژوهش درباره معدن‌کاری دیجیتال روز چهارم اوت (12‌مرداد) منتشر شد که به بررسی میزان رشد این بازار، سطح رقابت، روندهای سرمایه‌گذاری و بازاریابی محصولات می‌‌‌‌‌‌‌‌پردازد.
این گزارش در عین حال وضعیت بخش‌ها شامل شرکت‌‌‌‌‌‌‌‌ها، کاربردهای معدن‌کاری دیجیتال و وضعیت مناطق و کشورها را بررسی کرده است. تحلیلی که می‌تواند راهنمایی برای آینده پیش‌‌‌‌‌‌‌‌روی این بخش باشد و چشم‌‌‌‌‌‌‌‌انداز سرمایه‌گذاری در افق2027 را نمایش دهد. بنگاه تحقیقاتی مارکتس‌ریپورت‌ورلد به‌عنوان منتشرکننده این گزارش تصریح کرده است، معدن‌کاری فعالیتی کارمحور است که فعالان آن باید در ملاحظات خود اموری از قبیل امنیت را مدنظر داشته باشند. معدن‌کاری دیجیتال نیز استفاده بهینه از فناوری در جهت رسیدن به بالاترین سطح امنیت، بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری و کاهش هزینه‌‌‌‌‌‌‌‌ها در معدن برای سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌گذاران را به ارمغان می‌آورد.
به‌کارگیری رویکردهای فناوری ارتباطات و اطلاعات و راه‌حل‌‌‌‌‌‌‌‌هایی که این روش ارائه می‌کند، این بخش را که به شکل یک کل واحد در نظر گرفته می‌شود، با بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری بسیار بالاتر عملیاتی و بهره‌‌‌‌‌‌‌‌ورانه، هم به امنیت کار در معدن کمک می‌کند و نیز عواملی را تقویت می‌کند که به مثبت‌شدن بازاری این صنعت در آینده نزدیک کمک می‌کند.
بخش معدن دیرهنگام به فکر استفاده و به‌کارگیری فناوری‌های روز افتاد اما اخیرا سهمی اساسی در پیشرانی در این بخش یافته است. سرعت رشد استفاده از این فناوری‌‌‌‌‌‌‌‌ها بنا به عوامل مختلف بوده است؛ نظیر فراهم‌شدن سرمایه، محبوس‌بودن جغرافیایی برخی از عملیات‌های مهم معدنی، پیچیدگی ذاتی برخی عملیات‌‌‌‌‌‌‌‌های معدنی و تغییرات مبنایی برخی تجهیزات اصلی معدنی. در این سناریو سرمایه‌گذاری در اینترنت اشیا به کمک کاهش هزینه‌‌‌‌‌‌‌‌های انرژی و هزینه‌‌‌‌‌‌‌‌های تعمیرات و نگهداری خواهد آمد. به‌علاوه با این کار امکان رصد دائمی فرآیند کار معدن مهیا می‌شود و در مجموع با کم‌کردن تعداد کارگران معدنی این بخش هرچه بیشتر سودآور خواهد شد.
بیشترین سهم از بازار: آمریکای‌شمالی
کشف انواع متنوعی از شیل مانند نفت و گاز شیل و وابستگی جهانی به منابع سوخت فسیلی موجب سرعت غیرقابل پیش‌بینی در توسعه فعالیت‌های معدنی خواهد شد. توسعه بخش نفت و گاز در این قاب یک مثال عینی از رشد سریع چنین بازاری است. تحلیل تغییر ساختار عرضه در این زمینه راهگشاست، جایی‌که احتمالا بازار شاهد توسعه زیرساخت‌های جدید خواهد بود. تقاضای قوی برای فلزات پایه و ارزشمند موتورمحرک اکتشاف، توسعه و رشد صنعت معدن در آمریکای‌شمالی است. بروز شماری از مهم‌ترین نقل و انتقالات یا ادغام شرکت‌ها در آمریکا در این حوزه یا سرمایه‌گذاری در فناوری‌های اطلاعات از مهم‌ترین نشانه‌‌‌‌‌‌‌‌های یک خیز فناورانه در بخش معدن این قاره است. مهم‌ترین دلیل افزایش این سرمایه‌گذاری‌‌‌‌‌‌‌‌ها، ارزیابی پیوسته و به‌کارگیری هرچه بیشتر این فناوری‌‌‌‌‌‌‌‌ها و تغییر ارزیابی‌‌‌‌‌‌‌‌های پیشین مبنی‌بر غیرتجاری بودن آنهاست. پس از انجام این سرمایه‌گذاری‌‌‌‌‌‌‌‌ها، دارایی‌های هوشمند، لجستیک هوشمند و امنیت هوشمند درحال‌توسعه هستند. برآوردهای فنی نیز نشان می‌دهد در 5سال‌آینده شاهد رشد انفجاری این فناوری‌‌‌‌‌‌‌‌ها در بخش معدن آمریکا خواهیم بود.
کانون اصلی معدن‌کاری دیجیتال
سریع‌ترین روند به‌کارگیری معدن‌کاری دیجیتال در معادن زیرزمینی است. معدن‌کاری هوشمند در معادن زیرزمینی نقشی اساسی دارد. سیستم‌‌‌‌‌‌‌‌های نشانگری هوشمند در جمع‌‌‌‌‌‌‌‌آوری اطلاعات بسیار راهگشا هستند. برای نمونه این سیستم‌‌‌‌‌‌‌‌ها درباره جریان سنگ‌‌‌‌‌‌‌‌های معدنی، مکان احتمالی استخراج و رقیق‌سازی احتمالی در معدن اثر بسیار مفید و مشخصی دارند؛ اطلاعاتی که برای معدن‌کاران از اهمیت بالایی برخوردارند. ونتیلاسیون نقشی اساسی در معدن‌کاری زیرزمینی دارد. البته در سالیان اخیر به‌کارگیری ابتکارات هوشمند ونتیلاسیون در صنایع معدنی افزایش چشمگیری داشته است. نگرانی از امنیت کارگران معدن دلیل عمده‌‌‌‌‌‌‌‌ای است که ورود روش‌های معدن‌کاری را تغییر داده؛ چراکه فقدان روش‌های مناسب ونتیلاسیون می‌تواند برای کارگران در محیط کاری معدن بسیار چالش‌‌‌‌‌‌‌‌آفرین باشد. همچنین استفاده از تکنیک‌‌‌‌‌‌‌‌های معدن‌کاری هوشمند برای تسهیل فرآیند استخراج به‌واسطه تحلیل مقدماتی داده‌‌‌‌‌‌‌‌های ژئواسپیسیفیک که توسط وسایل نقلیه اتوماتیک انجام می‌گیرد، دیگر رویکردی است که در سالیان اخیر اثرات ملموسی بر معدن‌کاری گذاشته است.
گزارش موردور: نقش بزرگ بیگ دیتا
نگاهی گذرا به دیگر گزارش‌هایی که بازه پنج‌ساله 2022 تا 2027 جهان از منظر معدن‌کاری را تحلیل کرده‌‌‌‌‌‌‌‌اند، نشان می‌دهد 2مسیر مهم برای توسعه معدن هوشمند در جهان وجود دارد. گزارش موردور اینتلیجنس نکات مهمی دارد. گزارش موردور معدن‌کاری هوشمند را به بخش‌های یافتن راه‌حل (سیستم کنترل هوشمند، مدیریت دارایی هوشمند، سیستم امنیتی، مدیریت داده‌‌‌‌‌‌‌‌ها، سیستم مانیتورینگ) و خدمات (ادغام سیستمی، خدمات مشاوره‌‌‌‌‌‌‌‌ای، مهندسی و تعمیرات نگهداری) تقسیم می‌کند. بنا به برآورد این گزارش بیشترین سرعت بازار معدن‌کاری هوشمند منطقه آسیا -پاسیفیک و بزرگ‌ترین بازار آن آمریکای‌شمالی است. در سال‌2021 حجم بازار معدن‌کاری دیجیتال 27/ 9‌میلیارد دلار بوده است و انتظار می‌رود تا سال‌2027 این رقم به 05/ 28میلیارد دلار برسد. این گزارش با استناد به آمار گروه فناوری اریکسون استفاده از ماشین‌‌‌‌‌‌‌‌های خودران (دامپ‌‌‌‌‌‌‌‌تراک‌‌‌‌‌‌‌‌ها)، مانیتورینگ ریل‌تایم، یا حفاری از راه دور، بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری و امنیت معادن طی 10 سالی که از استفاده این قبیل فناوری‌‌‌‌‌‌‌‌ها می‌گذرد، به شکلی قابل‌ملاحظه افزایش یافته به‌طوری که نرخ بازگشت سرمایه‌ برخی از آنها 207‌درصد بوده است.
ترندهای کلیدی بازار
بنا به گزارش موردور انتظار می‌رود مدیریت و تحلیل داده سریع‌ترین رشد را در این بازار داشته باشد. هر روز دکل‌‌‌‌‌‌‌‌های حفاری اتوماتیک، بیل‌‌‌‌‌‌‌‌ها، نوارهای نقاله، کامیون‌‌‌‌‌‌‌‌ها، دامپ‌‌‌‌‌‌‌‌تراک‌‌‌‌‌‌‌‌ها و کشتی‌‌‌‌‌‌‌‌ها حجم وسیعی از داده‌‌‌‌‌‌‌‌های ارزشمند را تولید می‌کنند. ترکیب این اطلاعات با تحلیل هوشمند، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین (Machine learning) و اتوماسیون فرآیندی را در معدن‌کاری خلق می‌کند که بی‌‌‌‌‌‌‌‌سابقه است؛ ضمن اینکه بستر ظهور تجارت‌های گوناگون را ایجاد خواهد کرد. کسب‌وکارها در چنین فضایی امن‌تر و مولدتر خواهند بود. مطابق آمار مجمع جهانی اقتصاد، ابتکارات گذار دیجیتال در بخش معدن در دهه پیش‌‌‌‌‌‌‌‌رو 320‌میلیارد ‌دلار بر ارزش صنعتی به این بخش خواهد افزود که رقم قابل‌توجهی است. بیگ دیتا یا کلان‌‌‌‌‌‌‌‌داده که با محرک پیشرفت پرسرعت فناوری‌های اطلاعات در حال پیشروی است دیگر فناوری پرمصرف در گذار به معدن هوشمند است.
این فناوری آینده‌‌‌‌‌‌‌‌دار شکل نوینی از معدن‌کاری را اشاعه می‌دهد. برآوردهای اولیه نشان می‌دهد با استفاده از فناوری کلان‌‌‌‌‌‌‌‌داده هزینه تشخیص مکان یک معدن جدید تا 80‌درصد کاهش می‌یابد که چنین عددی هر معدن‌کاری را برای سرمایه‌گذاری در این بخش وسوسه خواهد کرد. جست‌وجو در متن گزارش‌های بین‌‌‌‌‌‌‌‌المللی نشان می‌دهد آمریکای‌شمالی در زمینه سهم از بازار و مشارکت در گسترش معدن‌کاری دیجیتال دست بالا را دارد؛ درحالی‌که پیشران‌‌‌‌‌‌‌‌های این حوزه آمریکا و کانادا هستند. اکنون و با پیشرفت اینترنت، بسیاری از بازیگران عمده این منطقه بر فراهم‌کردن تحلیل‌های ریل تایم تمرکز کرده‌اند. سیسکو برای نمونه قادر است دیدی ریل‌تایم در گام‌های معدن‌کاری و فرآیند تولید داشته باشد و رصد (Monitoring) دقیق از خروجی، تجهیزات، مکان و امنیت داشته باشد. بازیگران کلیدی در این تجارت هم‌اکنون به ترتیب سیسکو، ونکو، اس.‌ای.‌پی، راکول و کوماتسو هستند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/701725/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمارهای ابراهیم رئیسی درباره تولید، مسکن، رشد اقتصادی و ...

فسخ یکطرفه قراداد تامین آب منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم خلاف قوانین است/چوب لای چرخ صنعت نگذارید

کشف کالای قاچاق 8 میلیارد ریالی در زنجان

پیش‌شرط‌های مردمی‌سازی اقتصاد ایران

یارانه فروردین دهک چهارم تا نهم واریز شد

رشد اقتصادی در دولت سیزدهم به بیش از 6 درصد رسید

برگزاری دوره های آموزشی صنایع دستی نقش مؤثری در ایجاد اشتغال دارد

بخش‌نامه تحقق جهش تولید با مشارکت مردم ابلاغ شده است

بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال 1403/ تورم‌های سهمگین در راه است؟

افزایش مستمری بازنشستگان کارگری به کجا رسید؟

رئیس جمهور: بخشی از تنش آبی در استان سمنان حل شده است

آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن در روستاها مشخص شد

شهدا، فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه زنده نگه داشته اند

دستگاه‌ها نقش خود را در تحقق شعار سال تعریف کنند

سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی با مدل جدید چه مزیتی برای اقتصاد ایران دارد؟

بانک تجارت؛پیشتاز در تسهیلات تکلیفی

ارتقای امنیت بواسطه طرح پرداخت با گوشی به جای کارت بانکی

معاون اول دولت اول احمدی‌نژاد درگذشت/ پرویز داوودی که بود؟

5 وزیر دولت در صفِ اول «اصلاح کابینه» از نگاه محمودزاده /رئیسی با این وزرای ضعیف و ناکارآمد نمی تواند کاری از پیش ببرد

در دنیا فقط جیبوتی پنجشنبه ها تعطیل است!

زمان حراج بعدی شمش طلا مشخص شد

صادرات تخم مرغ به بیش از 18 هزارتن رسید

استان اردبیل جزو 10 استان برتر در بهبود فضای کسب و کار می‌شود

رشد اقتصادی ایران به روایت صندوق بین‌المللی پول

بانک‌ها در توسعه بخش درمان استان بوشهر مشارکت کنند

4000 همت برای تحقق نرخ رشد 8 درصدی در اقتصاد کشور نیاز است

صدور 3.5 میلیون گواهینامه مهارت در 2 سال گذشته

دشمنان نظام رشد اقتصادی ایران را هدف قرار داده است

کشف 7000 لیتر سوخت قاچاق در بیرجند

معاون اول احمدی نژاد درگذشت

دشمنان نظام رشد اقتصادی ایران را هدف قرار داده‌اند

معاون اول دولت احمدی نژاد درگذشت

پرویز داوودی درگذشت

تحریم جدید برای ایران؛ فیک یا واقعی؟

رشد اقتصادی نشان دهنده امید ملت ایران به آینده است

قیمت طلا، سکه و ارز 30 فروردین ماه 1403؛ طلا در مرز حساس قیمتی قرار گرفت

پیش‌راه‌اندازی واحد اوره پتروشیمی هنگام آغاز می‌شود

ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان 1403 به بیش از 100 میلیون تن می‌رسد

«کارآمدترین» و «ناکارآمدترین» عضو کابینه دولت رئیسی در راستای «حمایت از تولید»

فوری/معاون محمود احمدی نژاد درگذشت +جزئیات

فوری | معاون اول احمدی نژاد درگذشت

توقیف خودروی bmw قاچاق در ساری

پرویز داوودی معاون اول دولت اول احمدی‌نژاد درگذشت

خدشه‌دار کردن رشد اقتصادی ایران، هدف دشمنان نظام است

پرویز داوودی از اساتید اقتصادی درگذشت

تابلوی طلا و سکه یکدست سبز پوش شد؛ دلار در سودای رسیدن به کانال بالاتر

شاسی بلند اتوماتیک چینی 850 میلیون تومان شد

بانک‌ها حق بنگاه‌داری ندارند/ واحد‌های تولیدی باید به بخش خصوصی و فعالان اقتصادی واگذار شوند

رئیسی: بانک‌ها حق بنگاه‌داری ندارند

ایجاد 4235 فرصت شغلی برای نیازمندان خراسان‌جنوبی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی