بازار آریا

آخرين مطالب

آمریکا تصویب کرد، چین تحریم اقتصاد جهان

  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد : در هفته‌ای که گذشت یکی از مهم‌ترین خبرهای اقتصادی جهان مربوط به تحولات درون آمریکا بود که تاثیرات آن محدود به آمریکا نیست. قانون‌گذاران آمریکا بر سر یکی از جنجال‌‌‌‌‌‌برانگیزترین طرح‌های دولت آمریکا به توافقی نسبی رسیدند؛ بسته 369‌میلیارد دلاری که برای حمایت از خودروهای الکتریکی، انرژی‌‌‌‌‌‌های جایگزین و مبارزه با تغییرات اقلیمی صرف خواهد شد و در صورت تصویب از جمله تاثیری چشمگیر بر تجارت مواد معدنی نظیر لیتیوم، کبالت و مس و نیز سوخت‌های فسیلی خواهد داشت. طی کل این هفته جنجال بر سر این طرح ادامه داشت. دیگر خبر مهم اقتصاد جهانی در این هفته با سفر نانسی پلوسی به تایوان رقم خورد. چین تایوان را تحریم کرد، هم در واردات و هم در صادرات و آمریکا تایوان را دعوت کرد به بخش ریزتراشه‌‌‌‌‌‌های آمریکا ورود کند و سهمی از این بازار بزرگ بگیرد.
تصویب بزرگ‌ترین طرح اقلیمی جهان
طرح 369‌میلیارد دلاری آمریکا با نام کاهش تورم تصویب می‌شود اما جنبه‌‌‌‌‌‌های گوناگونی دارد. 18‌ماه مذاکره بر سر تصویب این طرح با شکست کامل مواجه بود تا در نهایت با چرخش سناتور ویرجینای‌غربی، جو منچین و اعلام حمایت او که تاثیری قابل‌‌‌‌‌‌توجه بر آرای 50-50 سنا داشت، ورق را برگرداند. سناتور تاثیرگذاری که ثروتی هنگفت از تجارت زغال‌سنگ اندوخته است و وابستگی او به لابی‌‌‌‌‌‌های سوخت فسیلی آمریکا همه را به شک انداخته است که خیالاتی دیگر در سر داشته باشد و شاهد آن اینکه منچین در نهایت با طرح اولیه موافقت نکرد و آن را تبدیل به طرحی محافظه‌کارانه‌‌‌‌‌‌تر از نسخه اولیه کرد. فعالان محیط‌‌‌‌‌‌زیست و نشریاتی مثل گاردین همین حالا هم سروصدای زیادی بر سر این طرح راه‌انداخته‌اند و آن را فریب می‌‌‌‌‌‌دانند. از سوی دیگر جو بایدن، رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور ایالات‌‌‌‌‌‌متحده از این طرح استقبال کرد و از منچین و همراه او در این کار، دیگر سناتور پرنفوذ سنا، مایکل شومر برای توافق تشکر کرد. این طرح در صورت تصویب، بزرگ‌ترین طرح حمایت مالی یک‌‌‌‌‌‌جای جهان از تغییرات اقلیمی و انرژی‌‌‌‌‌‌های نو است. طرحی که برای خاورمیانه هم بدون پیامد نیست و آینده انرژی‌‌‌‌‌‌های فسیلی را با خطر جدی مواجه می‌کند، هرچند کشورهایی با آینده‌نگری بیشتر نظیر سعودی هم‌اکنون سرمایه‌گذاری در این بخش را آغاز کرده‌اند و آرامکوی‌سعودی خود را سردمدار تولید انرژی‌هایی نظیر هیدروژن سبز می‌داند. تخصیص سرانه 7500 دلاری به هر آمریکایی برای خرید ماشین الکتریکی و نیز سهم 27‌میلیارد دلاری تسریع فناوری‌های انرژی‌‌‌‌‌‌ نو تقاضای جهانی لیتیوم، کبالت و مس را تکان جدی خواهد داد. موادی که کاربرد فراوانی در این فناوری‌‌‌‌‌‌ها دارند. 9‌میلیارد دلار صرف افزایش بهره‌‌‌‌‌‌وری در سیستم‌‌‌‌‌‌های گرمایشی منازل خواهد شد، اما حرف معترضان محیط‌زیستی هم کاملا بیراه نیست. مطابق این طرح تا زمان بهره‌برداری از انرژی‌‌‌‌‌‌های نوین، سرمایه‌گذاری در سوخت‌های فسیلی افزایش می‌یابد و برخلاف سخنان جو بایدن هکتارها زمین فدرال برای حفاری‌‌‌‌‌‌ انرژی‌‌‌‌‌‌های فسیلی مجوز دولتی می‌گیرند.
تحریم سنگین تایوانی‌‌‌‌‌‌ها
اما سفر پرسروصدای نانسی پلوسی، سخنگوی کنگره به تایوان همراه شد با واکنش چین به تایوانی‌ها با تحریم اقتصادی. چین هر روز رفتار اقتصادی‌اش بیشتر مشابه ابرقدرت‌‌‌‌‌‌های کلاسیک جهان می‌شود و برای تنبیه سیاسی، کشورها را از بازار بزرگ خود محروم می‌کند که رفتاری معمول از سوی کشوری نظیر آمریکا است. در تازه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین این اقدامات، چین برای تنبیه تایوان واردات 2‌هزار قلم از 3200 قلم صادراتی بخش کشاورزی و غذایی تایوان به بازار چین از جمله میوه‌ها و آبزیان خوراکی را تحریم کرد. در گزارشی که «فاینششال‌تایمز» درباره این اقدام دولت چین منتشر کرده است، تحریم‌های جدید اقدامی بسیار بزرگ‌تر از موارد مشابه در گذشته توصیف شده است. چین در گذشته یک کالای مشخص را تحریم می‌کرد اما این‌بار به تحریم تقریبا جامع کل یک بخش از اقتصاد تایوان اقدام کرده است، اما تایوانی‌‌‌‌‌‌ها از سفر پلوسی کاملا هم متضرر نشدند و این دیپلمات برجسته آمریکایی به تایوانی‌‌‌‌‌‌ها پیشنهاد داد که می‌توانند در بازار ریزتراشه‌‌‌‌‌‌های آمریکا وارد شوند و سهمی از این بازار بزرگ داشته باشند که خود بازاری سیاسی است و مستقیما در طرحی چندین‌میلیارد دلاری که اکثریت دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات از آن حمایت می‌کنند، قرار است با تولیدات چینی مقابله کند. عاقبت این رقابت بر سر جذب این کشور میان آمریکا و چین به باور ناظران ممکن است از رقابت اقتصادی به مرحله‌‌‌‌‌‌ای دیگر برود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/701351/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روزنامه‌های اقتصادی شنبه 1 اردیبهشت

صادرات حوزه غذایی کشور بسیار محدود است

یارانه نان را به جای نانوا به مردم بدهید

تداوم روند کاهشی مصرف سرانه فرآورده‌‌‌های گوشتی

رقابت نفسگیر منطقه‌ای در صنعت غذا

اجرای نمایش «کی با من پیتزا می‌پزه؟» برای کودکان

اجرای «مجنون آن لیلی» با روایت رشید کاکاوند

گردهمایی عامه‌پسندها پس از 30 سال

«فرداها» پشت ویترین کتاب‌فروشی‌ها

میراث سینماگر فقید

پل آهنی؛ نماد انقلاب صنعتی

70 سال تاخیر!

سهمیه ایتالیا، شاید 6 تیم

امروز؛ بهتر از بازی اول باش

دست‌های خالی در باواریا

چطور دفاع می‌کنید؟

احتمال سرمایه‌گذاری گلرنگ در تخفیفان

ارائه یک پلتفرم بانکداری دیجیتال برای کسب‌وکارها

دومین خروج بزرگ بنیانگذاران رقم می‌خورد؟

فرار سرمایه‌گذاران خطرپذیر از اژدهای سرخ

اثر تورمی در کمین تاکسی‏‏‌های اینترنتی؟

روز پایان اکسپو روز شروع فعالیت است

صنعت لوازم خانگی زیر ذره‌بین

راه گشایش ارزی برای تولید به قصد صادرات

مسیریابی بانک‌ بزرگ پس از ادغام

بازار جهانی - 1403/02/01

پلیمر خاورمیانه - 1403/02/01

زنجیره فولاد - 1403/02/01

پلیمر جهانی - 1403/02/01

بازار جهانی فلزات در مدار صعود

بانک مرکزی انتشار ایران‌چک 500هزارتومانی را تکذیب کرد

مخالفت انجمن اقتصاد ایران با تعطیلی پنج‌شنبه‌ها

آفت‌زدایی از فساد اداری

وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه

ادامه زیاندهی خودروساز ویتنامی

8 تا 10هزار خودروی برقی در راه است

احیای انرژی هسته‌‌‌‌ای در اروپا

افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی

لزوم واقع‌بینی در مسیر گذار انرژی

ظرفیت مغفول یک‌میلیارد دلاری

قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

بازنگری میانجی در میانجی‌گری

چرا باید به نسل «زد» امیدوار بود؟

وتوی عضویت فلسطین در سازمان ملل

رسوب فایل فروش مسکن در منطقه 2 تهران

بازار - 1403/02/01

بهبود نامتوازن اقتصاد منطقه

نبض شاخص - 1403/02/01

بازار سهام - 1403/02/01

سه محرک طلایی رشد بورس

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی