بازار آریا

آخرين مطالب

تعیین‌تکلیف خودروهای دپویی با آزادسازی واردات گزارش ويژه

تعیین‌تکلیف خودروهای دپویی با آزادسازی واردات
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد : حدود چهار سال از شروع ممنوعیت واردات خودرو می‌گذرد اما هنوز اماکن بندری کشور از خودروهای خارجی خالی نشده‌اند. در این زمینه غلامحسین‌ اژه‌ای رئیس قوه قضائیه نیز در سفر روز پنج‌شنبه خود به بوشهر خواستار تعیین‌تکلیف خودروهای دپویی در بنادر، گمرکات و انبارهای سازمان اموال تملیکی کشور شد. «دنیای اقتصاد» در این رابطه با سید روح‌الله لطیفی، سخنگوی گمرک به گفت‌وگو پرداخته است. لطیفی می‌گوید بعد از ممنوعیت واردات خودرو در سال 97 حدود 12هزار خودرو امکان ترخیص به دلیل ممنوعیت اعلام‌شده پیدا نکرده بودند و تشریفات قانونی مربوط به ترخیص آنها سپری نشده بود. این در شرایطی است که در دولت قبل در چهار مرحله، فرصتی برای انجام تشریفات و ترخیص آنها و برای حل این مشکل بر اساس حقوق مکتسبه واردکنندگان داده شد تا واردکنندگان بتوانند همه مراحل ترخیص از جمله تاییدیه استاندارد و اظهار به گمرک و پرداخت حقوق ورودی را برای خودروهای دارای ثبت سفارش انجام دهند. وی ادامه داد که در مهلت‌های داده‌شده حدود 10هزار دستگاه خودرو از بین 12هزار خودرویی که در مبادی ورودی مانده بودند ترخیص و روانه بازار کشور شدند.
به گفته سخنگوی گمرک کشور اکنون حدود 2هزار خودرو هنوز در اماکن بندری و گمرکی مانده‌اند که مشکل حدود 900 دستگاه از بین آنها مشکل ثبت سفارش است. وی در ادامه تاکید می‌کند که البته از این بین بیش از 300 خودرو ثبت سفارش داشته‌اند اما ثبت سفارش به دلیل انجام در دوره ممنوعیت از طریق برخی کارکنان دارای دسترسی ثبت سفارش در وزارت صمت وقت و از طریق اعلام گمرک و ورود نهادهای نظارتی باطل شده است. لطیفی تاکید می‌کند که اگر دولت جدید تصمیمی در مورد واردات خودرو بگیرد این 900 خودرو هم اگر امکان ثبت سفارش بیابند، می‌توانند ترخیص شوند و حتی صاحبان این خودروها می‌توانند امروز هم خودروهای خود را مرجوع کرده و در کشور دیگری به فروش برسانند. اما این خودروها از آنجا که مربوط به سال 2017 و قبل از آن هستند، ارزش چندانی در بازارهای بین‌المللی نداشته و صاحبان آنها ترجیح می‌دهند برای عرضه این خودروها در بازار ایران صبر کنند.
سخنگوی گمرک کشور در ادامه با اشاره به این نکته که برای بیش از 1000 خودروی باقی‌مانده در گمرکات، دو مشکل قضایی ممکن است وجود داشته باشد افزود: گروهی از آنها به دلیل ظن به قاچاق پرونده‌هایی در حوزه قضایی دارند و اگر اتهام آنها ثابت شود، خودروها به سازمان اموال تملیکی سپرده شده و تصمیمات در حیطه قانونی آن سازمان انجام خواهد شد. مشکل دیگری که ممکن است وجود داشته باشد، مربوط به شاکی خصوصی است که می‌تواند موارد متعددی را در بر بگیرد، از تامین اموال تا شکایت از واردکنندگان از جمله موارد مرتبط با پیش‌فروش خودروها، مثلا خودرویی فروخته شده اما خودرویی تحویل داده نشده و حتی ممکن است واردکننده در زمان ممنوعیت واردات این سفارش را گرفته و پیش‌فروش کرده باشد. برای این موارد نیز پرونده تحویل قوه قضائیه داده شده تا رای مربوطه صادر شود. وی تاکید می‌کند که هر زمان این خودروها بتوانند رای برائت از قوه قضائیه دریافت کنند، واردکنندگان می‌توانند انجام تشریفات ترخیص را انجام داده و خودروی خود را بدون محدودیت زمانی ترخیص کنند.
به نظر می‌رسد بخشی از دستور غلامحسین اژه‌ای در مورد تعیین تکلیف خودروها مربوط به قوه قضائیه است تا با برگزاری دادگاه‌ها و صدور رای مربوطه تکلیف خودروهای رسوب‌شده در مبادی ورودی مشخص شود. به گفته سخنگوی گمرک کشور در این مدت حدود 200 خودرو رای برائت خود را از دادگاه دریافت کرده و موفق به ترخیص شده‌اند. وی تاکید می‌کند بخشی از خودروهایی که در اماکن بندری و مبادی ورودی کشور مانده‌اند، مربوط به قبل از سال 93 و مربوط به جانبازان عزیز است. با توجه به ممنوعیت واردات خودروهای بالای 2500 سی‌سی یا واردات خودروهای ساخت آمریکا یا ساخته‌شده به سفارش این کشور، که پیش از این هم وجود داشت، حدود 140 خودرو با مشکلاتی مشابه تنها مربوط به منطقه آزاد اروند هستند. لطیفی یادآور می‌شود که هیچ‌یک از این مشکلات مربوط به گمرک نیست و باید در دستگاه‌های بالادستی تعیین‌تکلیف شوند. به گفته وی تصمیم دولت یا حتی قوه قضائیه می‌تواند به ترخیص تعداد زیادی از این خودروها کمک کند. یعنی حتی در مورد 900 خودرویی که مشکل ثبت سفارش داشتند نیز دستگاه قضا می‌تواند ورود کرده و ترخیص آنها را تسهیل کند.
سخنگوی گمرک کشور تاکید می‌کند: «خودروهایی که در گمرک‌ها مانده‌اند سرمایه کشور هستند و هرچه زودتر باید تکلیف آنها مشخص شود. البته اظهار متروکه بخشی از خودروها هم قبلا انجام شده و این خودروها در اختیار سازمان اموال تملیکی‌اند که احتمالا نظر مقام عالی ریاست قوه قضائیه به آنها هم اشاره داشته و بر همین اساس در تاکیداتشان نامی از سازمان اموال تملیکی بردند تا آنها نیز که تعداد قابل توجهی هستند و در مبادی ورودی کشور نگهداری می‌شوند تعیین تکلیف شوند.» آمار و ارقام نشان می‌دهد بعد از ممنوعیت واردات به دلیل ورود خودروها قبل از دوره ممنوعیت بیش از 10 هزار خودرو ترخیص شده‌اند و با ورود جدی دستگاه‌های مربوطه می‌توان تعداد بیشتری از خودروها را وارد بازار آشفته کشور کرد تا مشکل عرضه تا حدی از این طریق پوشش داده شود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/700469/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صادرات 500 میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟

معلمان و کارگران، افسران جنگ فرهنگی و اقتصادی هستند

مهارت آموزی معلمان در دستور کار آموزش و پرورش باشد

35 هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی واگذار شد

«کارگران» رزمندگان عرصه اقتصادی هستند

تأکید ائمه جمعه استان تهران بر رسیدگی به وضعیت کارگران

نقش بارز کارگران و کارفرمایان در جهاد اقتصادی

کارگران نقش مهمی در استقلال اقتصادی کشور دارند

کارگران تقویت کننده پایه‌های اقتصادی کشور محسوب می‌شوند

واردات قهوه 75 درصد افزایش یافت

مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند

جایگاه ایران را در عرصه نبرد فرهنگی و اقتصادی تثبیت کنیم/ مسئولان از تولید ملی حمایت کنند

کارگران رزمندگان خط مقدم جنگ اقتصادی هستند

حقوق کارگران 57 درصد بیشتر شده است

دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی /کسی اعتراضی ندارد

تقویت اقتصاد کشور دشمنان را ناامید خواهد کرد

برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان

وضعیت عجیب در بازار خودرو/ قیمت حواله ها تا 12 میلیارد رسید

جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال 2015

مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی

بازگشت 3000 واحد تعطیل به تولید/ 1.2 میلیون نفر بیمه شدند

طلای جهانی جهش کرد

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

گزیده‌های نفتی هفته

برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است

از اکسپو ایران 2024 چه می دانید؟​

رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اعزام 11 رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

جزئیات بیشتر از درگذشت یک پزشک زن

آرامکوی عربستان حامی مالی فیفا شد

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی