بازار آریا

آخرين مطالب

صندوق 80میلیارددلاری راه‌اندازی می‌شود

فرمول چینی تحریک رشد مقالات اقتصاد جهاني

فرمول چینی تحریک رشد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد، گروه اقتصاد بین‌الملل : دولت چین قصد دارد در تازه‌‌ترین اقدام خود برای تحریک رشد اقتصادی و دستیابی به رشد 5/ 5 درصدی هدف‌‌گذاری شده برای سال 2022، یک صندوق سرمایه‌‌گذاری 75 میلیارد دلاری تاسیس کند. هدف از این کار کمک به هزینه‌‌های زیرساختی و احیای اقتصاد چین عنوان شده است. پیگیری سیاست کووید صفر و انقباض اقتصاد جهانی مهم‌‌ترین تهدید‌‌های رشد اقتصادی چین به شمار می‌‌روند. از سوی دیگر ظهور ریسک‌‌های ژئوپلیتیک جدید به دنبال جنگ اوکراین، خروج سرمایه خارجی و آمارهای غیرقابل اعتماد دولتی از دیگر چالش‌‌های پیش روی اقتصاد چین به شمار می‌‌رود.
چین قصد دارد یک صندوق سرمایه‌گذاری دولتی به ارزش 500میلیارد یوآن (معادل 69/ 74میلیارد دلار) برای کمک به هزینه‌های زیرساختی و احیای اقتصاد کشور ایجاد کند. وجود عوامل محدودکننده رشد مانند پیگیری سیاست کووید صفر و سیاست‌های انقباضی بانک‌های مرکزی در سراسر جهان موجب شده دستیابی اقتصاد چین به سطح رشد اقتصادی پیش‌بینی‌شده در هاله‌ای از ابهام قرار داشته باشد. از سوی دیگر چین با ریسک جدیدی دست‌و‌پنجه نرم می‌کند که به دنبال جنگ اوکراین ارزیابی‌های سرمایه‌گذاران را تحت‌الشعاع قرار داده است. از سوی دیگر برخی مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری بر این باورند با اینکه آمارها و نشانه‌های موجود از اقتصاد چین حاکی از انقباض اقتصاد این کشور است، انتظار دارند دولت این کشور از پذیرش رسمی این وضعیت رکودی اجتناب کند.
دورخیز چینی برای رشد
براساس گزارشی از خبرگزاری رویترز، اقتصاد چین پس از شوک‌های عرضه ناشی از قرنطینه‌های گسترده، از سه‌ماهه دوم سال بهبود آرامی را آغاز کرده است؛ گرچه عوامل بازدارنده رشد همچنان به قوت خود باقی هستند. ادامه رکورد بازار مسکن، هزینه‌کرد پایین مصرف‌کنندگان و هراس از اوج‌گیری دوباره بیماری کرونا از جمله این عوامل بازدارنده هستند. منابع خبری به رویترز گفته‌اند انتظار می‌رود‌ این صندوق در سه‌ماهه سوم سال راه‌اندازی شود، ولی جزئیات بیشتری بیان نکرده‌اند. وزیر دارایی و کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی به درخواست رویترز برای اظهارنظر در این مورد پاسخی نداده‌اند. چین در هفته‌های اخیر از مجموعه‌ای از اقدامات حمایتی رونمایی کرده است، با این وجود تحلیلگران معتقدند که بدون کنار گذاشتن استراتژی سخت‌گیرانه کووید صفر، رسیدن به هدف تولید ناخالص داخلی 5/ 5درصدی برای سال جاری دشوار خواهد بود.
بیشتر اقدامات حمایتی از دومین اقتصاد بزرگ جهان از طریق محرک‌های مالی برای جبران اثرات کووید 19 در سال جاری بوده است و بانک مرکزی نیز به طور مداوم شرایط نقدشوندگی را برای کاهش هزینه‌های تامین مالی تسهیل می‌کند. مقامات چین درحال پافشاری بر ترمیم زیرساخت‌ها هستند، که دستورالعمل‌های قدیمی برای احیای اقتصاد را کنار می‌گذارد و 800میلیارد یوآن در سهمیه اعتباری جدید و 300میلیارد یوآن در اوراق قرضه مالی را به بانک‌های سیاستگذاری چین اختصاص می‌دهد، که هدف آن تامین مالی پروژه‌های بزرگ است. مصرف‌کنندگان چینی با از دست دادن شغل و کاهش درآمد، مخارج خود را کاهش داده‌اند و صادرکنندگان نیز با احتمال وقوع رکود شدید در اقتصاد جهان مواجه هستند، چراکه بانک‌های مرکزی مهم جهان برای مبارزه با افزایش تورم سیاست‌های انقباضی اتخاذ کرده و نرخ‌های بهره را افزایش داده‌اند. به گفته تحلیلگران عواملی چون تنش میان روسیه و اوکراین، افزایش هزینه مواد خام و موانع موجود در زنجیره عرضه، نیز چشم‌انداز رشد این کشور را با ریسک مواجه کرده‌اند.
درحال‌حاضر تورم مصرف‌کنندگان چینی تا حد زیادی تحت کنترل است و برای مقامات کشور برای تحریک اقتصاد فضا ایجاد کرده است، با این وجود برخی از تحلیلگران معتقدند عوامل جهانی افزایش‌دهنده هزینه می‌تواند در ماه‌های بعد اثر خود بر قیمت‌های داخلی را نشان دهد. هدایت پول بیشتر به سمت پروژه‌های زیرساختی پرهزینه عملی‌ترین اقدام پکن است، ولی ممکن است برای جبران رکود کافی نباشد، چراکه هزینه‌کرد در بازار مسکن کاهش یافته است. با توجه به اینکه بازده پروژه‌های سنتی چون بزرگراه‌ها، خطوط ریلی و فرودگاه‌ها درحال‌حاضر بسیار پایین‌تر است، چین برای گسترش زیرساخت‌های جدید خود بر نسل پنجم شبکه تلفن همراه (5g)، هوش مصنوعی و داده تمرکز کرده است. منابع خبری به رویترز گفته‌اند که چین در سه‌ماهه پایانی سال جاری سهمیه 2023 برای اوراق قرضه ویژه دولت‌های محلی را اختصاص خواهد داد و این سهمیه جدید احتمالا بیشتر از 46/ 1تریلیون یوآن سال 2022 خواهد بود.
کابینه به دولت‌های محلی اعلام کرده است که از صدور 45/ 3تریلیون یوآن اوراق قرضه ویژه زیرساخت‌ها تا پایان سال اطمینان حاصل کنند، که بخشی از سهمیه 65/ 3‌تریلیون یوآنی اوراق قرضه 2022 است. برخی از مشاوران دولت نیز برای تامین مالی پروژه‌های بزرگ خواستار صدور اوراق خزانه ویژه در ماه‌های آینده شده‌اند. وانگ ییمینگ، یکی از مشاوران سیاستی بانک مرکزی، در نشستی که روزهای گذشته برگزار شد، گفت چین برای رسیدن به هدف رشد اقتصادی خود در سال جاری با مشکلات بزرگی روبروست و باید افزایش کسری بودجه و صادر کردن اوراق ویژه خزانه را در نظر داشته باشد. 
به گفته وانگ، چین برای رسیدن به هدف رشد اقتصادی سالانه باید در نیمه دوم 2022 به رشد هفت تا هشت‌درصدی برسد که سه تا چهار درصد بیش از رشد اقتصادی این کشور در سه‌ماهه‌های سوم و چهارم سال گذشته است. او معتقد است اقتصاد چین در نیمه دوم سال جاری تنها یک درصد رشد سالانه خواهد داشت، به طوری ‌که با کاهش شدیدی نسبت به رشد 8/ 4درصدی نیمه اول سال مواجه خواهد شد. در گزارشی که روز دوشنبه منتشر شد، تحلیلگران شرکت خدمات مالی سیتی کسری مالی یک تا 2 تریلیون یوآنی را برای سال جاری تخمین زدند، ولی احتمال انتشار اوراق قرضه ویژه ممکن است کاهش یابد، چراکه دولت به تامین مالی از طریق بانک‌های سیاستگذاری متوسل می‌شود.
ریسک روسی گریبانگیر چین
از سوی دیگر اثرات سوء تحریم روسیه بر سرمایه‌گذاران خارجی باعث شده در سرمایه‌گذاری‌های خود در چین بازنگری و با احتیاط بیش‌تری عمل کنند. بر این اساس نگرانی‌ها از تجربه طرد روسیه از اقتصاد جهانی و بی‌ارزش شدن اوراق قرضه این کشور موجب شده ترس از تکرار این تجربه درباره چین افزایشی باشد و تصمیمات سرمایه‌گذاران را تحت‌تاثیر قرار دهد. مقیاس و هماهنگی تحریم‌های غرب علیه روسیه که با حمله ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به اوکراین در 24 فوریه آغاز شد، بازارهای مالی را در شوک فرو برد و مدیرانی را که روی میلیاردها دلار اوراق قرضه دولت روسیه سرمایه‌گذاری کرده بودند نقره‌داغ کرد. درحالی‌که با توجه به اندازه اقتصادی چین و مقدار زیادی پول خارجی که در آنجا سرمایه‌گذاری شده است چنین اقدامی علیه این کشور دور از ذهن به نظر می‌رسد، اما بسیاری از سرمایه‌گذاران تمایلی به نادیده گرفتن این ریسک ندارند. پارادایم جدید در نگاه به وقایع ژئوپلیتیک در جهان تنش‌های حوزه دریای چین جنوبی در اطراف تایوان را به عنوان یک ریسک مهم ارزیابی می‌کند. به گزارش موسسه مالی بین‌المللی «IIF» از ژانویه تا ماه مارس سال جاری، سرمایه‌گذاران بیش از سی میلیارد دلار از سرمایه‌های خود را از چین خارج کرده‌اند.
معضل داده‌های چینی
نکته مهم و قابل‌توجه دیگری که گریبانگیر چین است، عدم اطمینان به آمارهای رشد اعلامی از سوی دولت این کشور است. در واقع بسیاری از اقتصاددانان و مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری خارجی فعال در بازار چین در مصاحبه با بلومبرگ بر این نکته تاکید کرده‌اند که گرچه توقع دارند دولت چین آمار رشد اقتصادی سه‌ماهه دوم سال 2022 را مثبت اعلام کند اما نشانه‌های مختلف از انقباض اقتصاد چین حکایت دارد؛ در واقع آن‌‌ها معتقدند دولت چین از پذیرش رسمی رکود سه‌ماهه دوم سال جاری میلادی خودداری خواهد کرد. داده‌های اقتصادی از رکود عمیق در بخش املاک، خودروسازی و بازار کالاهای لوکس حکایت دارد و کاهش جابه‌جایی کامیون‌های حامل کالا بین ‌شهرها نیز این رکود را تایید می‌کند. در واقع این صاحب‌نظران معتقدند رشد مثبت سه‌ماهه دوم سال 2022 عمدتا به خاطر سهم مثبت تولید صنعتی صادرات‌محور و افزایش سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها اعلام خواهد شد. علی‌رغم این‌ها،‌ ‌حتی اگر نرخ رشد سه‌ماهه دوم سال مثبت 1 درصد اعلام شود، چین برای دستیابی به رشد 5/ 5درصدی پیش‌بینی‌شده به رشد 5/ 7درصدی در نیمه دوم سال احتیاج خواهد داشت که دور از انتظار است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/697614/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعمال مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟

واقعیت پیامکی که تهرانی‌ها را نگران کرد چه بود؟

باند سازمان یافته قاچاق سوخت در کرمان منهدم شد

30 کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند

توضیحات رئیس سازمان توسعه تجارت درباره نمایشگاه اکسپو

تأکید معاون وزیر نفت بر وصول بدهی‌ ابربدهکاران صنعت گاز

مشکلات 7 بنگاه اقتصادی استان بوشهر رسیدگی شد

توقیف کامیون حامل سوخت قاچاق در یزد

واردات گوشت گرم از آفریقا به کشور

جزئیات از سامانه جدید «خودنویس»

بالا و پایین سرخابی‌ها در بورس

گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها

ورود جدی ساترا به فرایندهای اقتصادی شبکه نمایش خانگی

یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران

نشست تحقق شعار سال با حضور فعالان اقتصادی آذربایجان‌شرقی

واردات گوشت گرم از آفریقا

استفاده از ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی بانه

بیانیه مهم 28 ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان

تهیه 3000 سند کاداستر برای املاک شهرداری قم

انهدام باند سازمان یافته قاچاق سوخت در کرمان

آمادگی بندر چابهار برای تسهیل تجارت اقتصادی با کشور تاجیکستان

رییس صداوسیما از پیگیری وضعیت اقتصادی توسط ساترا خبر داد

صادرات طلای سرخ به 400 تن می‌رسد

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش 119 درصدی حقوق در 3 سال

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

حضور پارک فناوری و نوآوی نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور

حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور

جک تی9 جدید؛ همان طراحی آشنا با تفاوت های جزئی/ تصاویر

اولین نشست استاندار لرستان با مدیران اقتصادی

صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان

تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند

اصفهان؛ میزبان دومین اجلاس مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا

افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده، 119 درصد افزایش یافت

قیمت روز خودرو؛ دومین روز کاهشی بازار خودرو

بودجه روسیه برمبنای نفت 65 دلاری تنظیم می‌شود

تأکید ایران و پاکستان بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی ازجمله خط لوله گازی آی‌پی

اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد

بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پی سفر رئیسی به اسلام آباد

عاقبت به خیری استقلال و پرسپولیس با واگذاری به نهادهای اقتصادی؛آرزوهایی که دست‌یافتنی شدند

محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل کشف شد

صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد

بابایی کارنامی: رونق بنگاه‌های اقتصادی متضمن امنیت شغلی کارگران است

تخصیص 40 درصد از سود شرکت‌های پتروشیمی به تکمیل زنجیره ارزش

بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه؛ نرخ مالیات املاک، خودرو، طلا و ارز چقدر است؟

بورس تغییر جهت داد

اتمام بررسی جداول لایحه بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق

ابراز تاسف معاون وزیر صمت از کاهش عرضه محصولات پتروشیمی

هشدار وزارت کار: اخبار رسمی کالابرگ‌ را تنها از مراجع رسمی دنبال کنید

توافق برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی | مرز مشترک 2 کشورباید «مرز صلح و دوستی» باشد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی