بازار آریا

آخرين مطالب

مدیرعامل اولین سامانه پایش ماهواره‌ای و هوایی مزرعه مطرح کرد

پروژه‌های فضایی برای کشاورزان سودآور است اقتصاد ايران

پروژه‌های فضایی برای کشاورزان سودآور است
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد : به تمامی‌ مشاهدات زمینی که با استفاده از ماهواره‌ها، از راه دور و بدون تماس فیزیکی با عوارض سطح زمین صورت می‌گیرد «فضاکاو» می‌گویند.
چندین شرکت فضاپایه در جهان مشغول فعالیت هستند که هر کدام در حوزه‌های تخصصی مختلفی مانند کشاورزی و منابع طبیعی، مدیریت شهری، نفت و گاز، معدن، مدیریت بحران، محیط زیست و ... فعالیت می‌کنند. به عنوان مثال در حوزه کشاورزی دقیق شرکت فارمر اج (Farmer Edge) کانادایی موفق‌ترین شرکت در این زمینه است. تیم‌های ایرانی با توجه به نبود ماهواره بومی ‌و محدودیت در دسترسی به تصاویر ماهواره‌های تجاری، با تمرکز بر ارائه خدمات فضاپایه مبتنی بر تصاویر منبع باز و در حوزه‌های محدودتری مانند کشاورزی، مدیریت بحران و مدیریت شهری به صورت تخصصی مشغول فعالیت هستند. عمده تفاوت فضاکاو‌های ایرانی و خارجی در نو بودن این کسب‌وکار‌ها در کشور است هرچند با وجود عمر کم این کسب‌و‌کارها، فعالیت‌های قابل توجه و نوآورانه‌ای صورت گرفته و در صورت پرتاب موفق ماهواره بومی ‌این کسب‌وکار‌ها با شتابی بسیار بیشتر مسیر توسعه را طی خواهند کرد.ماهواره‌های مشاهدات زمینی (Earth Observation) با ثبت امواج الکترومغناطیس منعکس شده از عوارض زمینی در باند‌های طیفی مختلف، اطلاعات ارزشمندی ضبط می‌کنند که با آنالیز این داده‌ها ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی این عوارض، قابل استخراج است. به عبارت دیگر ماهواره از ارتفاع 200 تا 1000 کیلومتری با پایش سطح زمین و دریافت انرژی الکترومغناطیس منعکس‌شده، آنالیز‌های مختلف را در اختیار متخصصان قرار می‌دهد.
ساخت اولین سامانه پایش ماهواره‌ای و هوایی مزرعه با نام «جووتیار»
در همین راستا مدیرعامل شرکت فضا‌پایه مدیریت مکانی فضا‌کاو گفت: تصاویر ماهواره‌ای به عنوان یکی از نوین‌ترین روش‌های جمع‌آوری داده با دارا بودن قابلیت‌های مختلفی از جمله گستره دید وسیع، ارزان بودن، پوشش تکراری، دسترسی به نقاط دور‌افتاده و دقت بالای آنها از یک سو و پیچیدگی و توسعه روزافزون پدیده‌های پویای سطح زمین از سوی دیگر، سبب ایجاد رویکردی جدید در مدیریت بهینه پدیده‌های سطح زمین شده است. صباح معتمدی با اشاره به نقشه‌برداری هوایی گفت: نقشه‌برداری هوایی اطلاعات مهمی ‌را تامین و در برنامه‌ریزی، طراحی و نگهداری زیرساخت‌ها و همچنین مشخص کردن مرز‌های املاک نقش ایفا می‌کند اما امروزه این روش‌ها به علت طولانی بودن زمان برداشت، پردازش یا دشوار بودن استقرار نفرات و تجهیزات در محل‌های صعب‌العبور و مناطق شهری با تراکم بالا، هزینه زیادی را به پروژه‌های مهندسی تحمیل می‌کند.
وی ادامه داد: فتوگرامتری هوایی با پهپاد به عنوان نوین‌ترین روش نقشه‌برداری زیرساخت‌ها، مناطق شهری و روستایی، معادن، خطوط انتقال نیرو، کشاورزی و ... علاوه بر کاهش زمان و هزینه، امکان تهیه نقشه‌های با دقت 2 سانتیمتر، تصاویر ارتوفتو، مدل‌های سه‌بعدی زمین (DTM) و سطح (DSM) را فراهم می‌کند. این کارآفرین کرمانشاهی با اشاره به ساخت اولین سامانه پایش ماهواره‌ای و هوایی مزرعه با نام «جووتیار» در این شرکت گفت: جووتیار واژه‌ای کُردی به معنی «کشاورز» است و این سامانه در حقیقت برای کمک به کشاورزان طراحی شده است. وی افزود: این سامانه تحت وب است و از تصاویر ماهواره‌ای سازمان فضایی اروپا و آمریکا استفاده می‌کند و دسترسی آن هم برای سازمان‌ها و هم برای کشاورزان امکان‌پذیر است. در این سامانه با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای، پایش وضعیت رشد و سلامت محصولات کشاورزی انجام و مشکلات اراضی کشاورزی نمایان می‌شود.
معتمدی گفت: در گام اول دسترسی سامانه برای سازمان‌های کشاورزی فراهم شد که یکی از مهم‌ترین خدمات در این زمینه برآورد سطح زیرکشت و تخمین عملکرد محصول است. در حال حاضر آمار دقیقی از سطح زیرکشت محصولات وجود ندارد و عمده آمار به‌صورت برآوردی است، اما در این سامانه با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و با استفاده از آنالیز دوره‌‎ای سطح زیرکشت هر محصول با صحت بالا به دست می‌آید. وی افزود: از طرفی این سامانه قادر است برآورد میزان عملکرد محصول را با توجه به الگوریتم‌هایی که برای آن توسعه داده شده، داشته باشد و مشخص کند در این میزان سطح زیرکشت چقدر محصول برداشت خواهد شد. همین کاربرد کمک بزرگی برای سازمان‌های کشاورزی و برنامه‌ریزان این حوزه کشور خواهد بود، چرا که با داشتن آمار دقیق سطح زیرکشت و مقدار محصول برداشتی می‌توان بازار محصولات کشاورزی را به خوبی تنظیم و مدیریت و صادرات و واردات محصولات را کنترل کرد و این‌طور نمی‌‎شود که یک‌بار محصولی در کشور آنقدر زیاد شود که کسی خریدار آن نباشد و یک‌بار آنقدر کمیاب شود که قیمت آن سربه فلک بکشد.
این کارآفرین کرمانشاهی با اشاره به اجرای پروژه ملی برای صندوق بیمه کشاورزی گفت: در این پروژه پایش ماهواره‌ای از سطح زیرکشت چهار محصول گندم، جو، برنج و کلزا در سطح کشور انجام شد. وی با بیان اینکه در گام بعدی دسترسی کشاورزان به سامانه تا پایان اردیبهشت امسال فعال می‌شود، گفت: در این دسترسی کشاورزان و شرکت‌های کشت و صنعت قادر خواهند بود گوشه‌به گوشه اراضی کشاورزی خود را رصد کنند.
کاهش خسارت محصولات با تمرکز بر فناوری
وی افزود: دقت ماهواره‌ای که در این سامانه مورد استفاده قرار گرفته 10 متر است، یعنی در هر هکتار از اراضی کشاورزی 100 نقطه 10×10 قابل رصد خواهد بود و در این 100 نقطه اطلاعاتی مانند وضعیت رشد محصول، وضعیت کلروفیل، سطح برگ، نیتروژن، نیاز آبی و تنش‌های محصول به صورت پنج روز یک‌بار به صورت نقشه و نمودار گزارش می‌شود. وی افزود: علاوه بر پایش ماهواره‌ای، خدمات هواشناسی ماهواره‌ای هم به کشاورزان در این سامانه ارائه می‌شود، به نحوی که گزارش وضعیت بارش، سرعت باد، رطوبت هوا و… به کشاورز اطلاع داده شده و پیش‌بینی وضعیت جوی چند روز آینده هم گزارش می‌شود. معتمدی خاطرنشان کرد: امکان سفارش خدمات هوایی با پهپاد مانند سمپاشی و محلول‌پاشی هوایی و تصویربرداری چند‌طیفی هوایی با دقت پنج سانتیمتر و نیز مدیریت مالی هم در این سامانه فراهم شده است، به نحوی که گزارشی از هزینه‌کرد و درآمدهای کشاورزان محاسبه شده و در اختیار آنها قرار می‌گیرد و در نهایت مزیت دیگر این سامانه برقراری ارتباط کشاورز با کارشناسان کشاورزی است.
مدیرعامل شرکت فضا‌پایه مدیریت مکانی فضا‌کاو در حوزه پایش‌های ماهواره‌ای به خدمات دیگر این شرکت اشاره کرد و افزود: در کنار پایش ماهواره‌ای، خدمات هوایی هم به کشاورزان عرضه می‌شود و در ارائه این خدمات از پهپادها برای سم‌پاشی یا محلول‌پاشی محصول استفاده می‌شود. وی به مزیت‌های استفاده از پهپادها در انجام سم‌پاشی محصولات کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: در این روش صرفه‌جویی بسیاری در زمان صورت می‌گیرد، به نحوی که یک هکتار زمین کشاورزی تنها ظرف هفت تا هشت دقیقه سم‌پاشی می‌شود. وی افزود: در این روش صرفه‌جویی بالایی در مصرف سم و آب هم صورت می‌گیرد، به نحوی که مصرف سم در این روش 30 درصد نسبت به روش‌های دیگر کمتر است‌، همچنین میزان مصرف آب نیز به شدت کاهش یافته، به نحوی که اگر در سم‌پاشی معمولی یک لیتر سم با 400 لیتر آب مخلوط می‌شود، در این روش هر لیتر سم تنها با 9 لیتر آب مخلوط شده و برای سم‌پاشی استفاده می‌شود.
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در حوزه پایش‌های ماهواره‌ای اظهار کرد: علاوه بر این در این روش از خسارت محصولات کشاورزی هم جلوگیری می‌شود، چرا که در روش‌های دیگر تجهیزات سم‌پاشی باید وارد مزرعه شوند که در این صورت احتمال آسیب محصول وجود دارد، اما در این روش محصول بدون آسیب و از هوا سم‌پاشی می‌شود. این فناور کرمانشاهی به دقت بالای سمپاشی با استفاده از پهپاد نیز اشاره کرد و افزود: نازل‌های پهپاد به گونه‌ای هستند که سم به طور یکسان به تمام نقاط زمین می‌رسد و هیچ قسمتی از مزرعه بدون سم‌پاشی نمی‌ماند.

بازار آریا


لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/688970/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرکشی سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران ایلام از جانبازان سرافراز

قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است

فاصله 66درصدی ارز نیمایی و بازار آزاد، یعنی رانت / نرخ دلار در سامانه نیما باید بیشتر شود

بازدید هیات هرمزگانی از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک کشور چین

معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف پاسخ داد

پیش‌بینی حساس گرانی برای خودروهای وارداتی

ماجرایی تازه برای خریداران طلا؛ مالیات جدید در راه است؟

نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد

مقایسه تعرفه اینترنت ثابت اپراتورها

دفاع از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!

ظهور یک قدرت اقتصادی جدید؛ اقتصاد هند چقدر قوی است؟

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

خرید و فروش سهمیه ارزی در فرودگاه ها!

دفاع عجیب از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف

پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس

رشد اقتصادی جامعه و رونق معیشت مردم مرهون تلاش کارگران است

پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

پژو پارس چقدر گران شد؟

بازدید استاندار از چند طرح عمرانی و اقتصادی خرم آباد

بازدید استاندار لرستان از چند طرح عمرانی و اقتصادی خرم آباد

16 میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟

الکساندر چفرین: سوپرلیگ پروژه‌ای غیراخلاقی و عواقب آن ویرانگر خواهد بود

جنبش‌های اخیر در دانشگاه‌های جهان نتیجه عملیات وعده صادق

استقبال مقامات آفریقایی از توسعه روابط اقتصادی با ایران

معضل بیکاری به سراغ اقتصاد آلمان آمد

ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی، در توسعه سریلانکا مشارکت کند

چقدر کمتر از دوره برجام نفت می‌فروشیم؟

قیمت گوشت مرغ 239 هزار تومان شد!

شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند

این افراد می توانند تا دو سال از مالیات معاف شوند

قیمت رانا به کانال 600 میلیونی بازگشت

وظیفه «هیئت»، مقابله با جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن است

ارس مقام اول کشور در بین مناطق آزاد و اقتصادی کشور را کسب کرد

بیت‌کوین جهش کرد/ پیش‌بینی 140هزار دلاری برای رهبر بازار رمزارز!

قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ 12 میلیارد تومان ناقابل!

کاهش چشمگیر قیمت سکه و طلا در یک هفته اخیر

آلزایمر ارزی دولتمردان

اعتقاد عملی به اقتصاد مقاومتی لازمه تحقق حماسه اقتصادی است

دستاورد گواهی 30 درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها

آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش سراوان + عکس

تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها

کارگران اساس و بنای رونق تولید و پیشرفت جامعه هستند

هشدار درباره نفت 100 دلاری و تورم جهانی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی