بازار آریا

آخرين مطالب

تببین برنامه‌های هفتم و هشتم توسعه در صنعت پتروشیمی

درآمد کل صنعت پتروشیمی به 27 میلیارد دلار می‌رسد وزارت نفت

درآمد کل صنعت پتروشیمی به 27 میلیارد دلار می‌رسد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی مهمترین برنامه‌های صنعت پتروشیمی در برنامه هفتم و هشتم توسعه را تبیین کرد و گفت: درآمد کل صنعت پتروشیمی از 23 میلیارد دلار به 27 میلیارد دلار می‌رسد.

به گزارش خبرنگار شانا، حسن عباس‌زاده (سه‌شنبه، 20 اردیبهشت‌ماه) در نخستین نشست هم‌اندیشی مدیران عامل هلدینگ‌های پتروشیمی کشور با مدیران ارشد صنعت نفت با اشاره به اینکه همانگونه که رهبر معظم انقلاب تأکید کرده‌اند، شعار سال برای بیلبوردها نیست و برای سیاست‌گذاری‌هاست، اظهار کرد: خوشبختانه این سیاست‌گذاری‌ها در سطح صنعت نفت و پتروشیمی آغاز شده است و برنامه‌های پرشماری برای تحقق شعار تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین تدوین شده است.
وی به دو برنامه اصلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با محور دانش‌بنیان‌ها اشاره کرد و افزود: شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در کاتالیست‌ها و دانش فنی فرآیندی توفیق‌های خوبی داشته است و امسال بخشی از این دانش‌های فنی رونمایی و بهره‌برداری خواهد شد.
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با یادآوری حضور وزیر نفت در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در سال گذشته (دی‌ماه 1400) و بازدید از توانمندی‌های این شرکت اظهار کرد: بر اساس قولی که دانش‌بنیان‌ها پژوهشگران این شرکت داده‌اند تا پایان دولت همه کاتالیست‌های صنعت پتروشیمی بومی سازی خواهند شد که این قدم بسیار بزرگی است.
حمایت همه‌جانبه از شرکت‌های دانش‌بنیان
عباس‌زاده در تبیین برنامه دوم شرکت ملی صنایع پتروشیمی با محوریت دانش‌بنیان اظهار کرد: بخش توسعه کسب و کارهای دانش‌بنیان هم همسو با شعار سال در شرکت ملی صنایع پتروشیمی فعال شده است که هدف آن شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان در اقصی نقاط کشور با همکاری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری است و شرکت‌های دانش‌بنیان را به مجتمع‌های پتروشیمی برسانیم و ازآنها حمایت کنیم.
وی با اشاره به اینکه بنای شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سال 1337 و خارج از صنعت نفت نهاده شده است و سرانجام در سال‌های مختلف توسعه متفاوتی را تجربه کرده است، ادامه داد: اکنون 30 درصد از ظرفیت نصب شده خاورمیانه و حدود سه درصد از ظرفیت محصولات عمده جهان را داریم، ان‌شاء‌الله با برنامه‌هایی که داریم این ظرفیت‌ها رو به توسعه است.
رشد 2 برابری تولید محصولات پتروشیمی تا پایان برنامه هشتم
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ظرفیت کنونی تولید محصولات پتروشیمی را 90 میلیون تن بیان کرد و در تبیین عملکرد دولت‌های مختلف اظهار کرد: رشد تولید محصولات پتروشیمی در دولت نهم و دهم نسبت به ابتدای آن دولت 180 درصد رشد داشته است و در دولت یازدهم و دوازدهم هم شاهد رشد 60 درصدی بودیم که امیدواریم این ظرفیت را تا پایان برنامه هشتم 2 برابر خواهیم کرد.
عباس‌زاده، گریزی هم به آمارهای سال 1400 زد و با بیان اینکه در سال 1400 حدود 48 میلیون تن خوراک معادل روزانه یک میلیون بشکه نفت خام از بالادست صنعت نفت دریافت کردیم، تصریح کرد: همچنین در پایان سال 1400، 65 میلیون تن محصول تولید شده که از این مقدار 35 میلیون تن محصول نهایی به فروش رسیده که از این مقدار 10 میلیون تن فروش داخلی و 25 میلیون تن صادر شده است.
وی با تأکید بر اینکه تمرکز اصلی صنعت پتروشیمی تأمین نیازهای داخلی کشور است، تصریح کرد: صنعت پتروشیمی همچنین در بخش تأمین ارز روسفید شده است و همه ارز حاصل از فروش محصولات پتروشیمی به کشور باز می‌گردد؛ پارسال هشت میلیارد دلار تعهد عرضه ارز بیشتری به سامانه نیما از سوی پتروشیمی‌ها وجود داشت و حدود 12 میلیارد دلار به نیما از سوی شرکت های پتروشیمی عرضه شد.
اشتغال در بخش پایین‌دستی صنعت پتروشیمی
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به نقش هلدینگ‌ها در ظرفیت 90 میلیون تنی تولید محصولات پتروشیمی اظهار کرد: 80 درصد از ظرفیت پتروشیمی مربوط به هلدینگ‌ها است.
وی اشتغال در بخش پایین‌دست و صنایع تکمیلی را برخلاف بخش بالادست بالا اعلام کرد و با یادآوری اینکه صنایع تکمیلی سالانه 5 میلیون تن خوراک دریافت می‌کنند، تصریح کرد: به ازای هر یک میلیون تن تأمین خوراک، 170 هزار نفر اشتغال در بخش پایین‌دست ایجاد می‌شود.
عباس‌زاده با بیان اینکه روند رشد در فرآیندهای پالایشی تا 20 سال آینده کمتر از یک درصد است، افزود: بر اساس پیش‌بینی‌ها این روند در صنعت پتروشیمی سالانه 4.5تا 6 درصد رشد خواهد داشت که این موضوع اهمیت توجه به این صنعت را دوچندان می‌کند.
برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی برای 10 سال آینده
وی بر ضرورت توجه به توسعه صنعت پتروشیمی تأکید کرد و با بیان اینکه صنعت پتروشیمی شاید تنها صنعتی باشد که دارای برنامه منسجم است، تصریح کرد: این صنعت طرح‌های دو برنامه هفتم و هشتم توسعه را که هنوز ابلاغ نشده، آماده کرده است و تا 10 سال آینده برنامه راهبردی دارد.
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه 68 طرح با میانگین پیشرفت فیزیکی 30 تا 31 درصد قرار داده شده است، گفت: این طرح‌ها به 35 میلیارددلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد و تاکنون 9 میلیارد دلار در این طرح‌ها هزینه شده و بقیه منابع تأمین سرمایه هم مشخص است.
عباس‌زاده با بیان اینکه مقدار تولید محصولات پتروشیمی تا پایان برنامه هفتم 51 میلیون تن افزایش می‌یابد، درباره برنامه صنعت پتروشیمی در برنامه هشتم توسعه هم توضیح داد: در برنامه هشتم توسعه 37 طرح تعریف شده که کاغذی نیستند و سرمایه‌گذار برای آن مشخص شده است. این طرح‌ها به 40 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد و تا پایان برنامه هشتم توسعه 58 میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی افزوده می‌شود.
وی اعلام کرد: ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی تا سال 1411 از 90 میلیون تن کنونی به 200 میلیون تن می‌رسد که گام بسیار مهمی است.
تکمیل زنجیره و جلوگیری از نیمه خام فروشی
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه تمرکز ما در برنامه هفتم و هشتم توسعه این است که بتوانیم برخی از طرح‌های زنجیره‌ای را اضافه کنیم، گفت: البته تغییر در طرح‌های برنامه هفتم (1406) زیاد میسر نیست، اما طرح‌های برنامه هشتم قابل تغییر هستند تا زنجیره را تکمیل و نیمه‌خام فروشی را جبران کنیم تا ارزش افزوده بیشتری ایجاد و از واردات که هم‌اکنون 1.5 تا 2 میلیارد دلار است، بی‌نیاز شویم.
عباس‌زاده ظرفیت کنونی تولید متانول را 14 میلیون تن عنوان کرد و با بیان اینکه از این مقدار تنها 400 هزار تن در کشور مصرف می‌شود، افزود: ان شاء الله با طرح‌های ام.تی.پی تا پایان برنامه هفتم توسعه چهار میلیون تن و تا پایان برنامه هشتم توسعه 14 میلیون تن متانول را در زنجیره داشته باشیم.
وی به موضوع سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی اشاره کرد و افزود: به دلیل محدودیت جذب سرمایه‌گذاری خارجی هم‌اکنون بار اصلی سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی بر دوش هلدینگ‌هاست و سالانه 4 میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی سرمایه‌گذاری می‌کنند، امیدواریم بخش خصوصی واقعی هم وارد سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی شود.
افزایش تنوع محصولات پتروشیمی
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی به تنوع محصولات در صنعت پتروشیمی اشاره کرد و با بیان اینکه هم اکنون 140 نوع محصول در صنعت پتروشیمی تولید می‌شود که تا پایان برنامه هفتم 20 محصول دیگر به این محصول اضافه می‌شود، افزود: در سال جاری (1401) خوراک پتروشیمی‌ها افزایشی خواهد بود و 5 میلیون تن به ظرفیت صنعت پتروشیمی اضافه می‌شود و تولید به 80 میلیون تن و درآمد کل صنعت پتروشیمی نیز از 23 میلیارد دلار به 27 میلیارد دلار می‌رسد.
عباس‌زاده در پایان خواستار تأمین خوراک پایدار برای مجتمع‌های پتروشیمی با توجه به نقش آنها در اقتصاد کشور شد و گفت: ظرفیت خوراک گاز مجتمع‌های پتروشیمی در سال 1400 برابر با 98 میلیون مترمکعب در روز بود که این مقدار بی‌شک در سال آینده با بهره‌برداری واحدهای جدید افزایش می‌یابد و در صورت تأمین نشدن آن یک چالش جدی برای این صنعت به همراه خواهد داشت.
وی با تأکید بر اینکه هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی همسو با توسعه زنجیره ارزش پایش شده‌اند، گفت: سبدهایی از طرح‌های پیشران از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی پیشنهاد می‌شود که خواهش می‌کنیم شرکت‌ها به آنها توجه کنند، ما هم حمایت‌های لازم را در این زمینه انجام می‌دهیم.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/687506/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

49 درصد تسهیلات تبصره 18 در خراسان جنوبی جذب شد

وصول بیش از 11 هزار میلیارد تومان در دادسرای جرایم اقتصادی در سال 1402

شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی

سند توسعه خراسان شمالی برای 500 روستا عملیاتی شد

آل اسحاق: افزایش تعطیلی‌ها در کشور مخالف تحقق شعار سال است

سقف تراکنش غیرحضوری 2 برابر شد؛ روزانه 200 میلیون تومان

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 4 اردیبهشت 1403

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: یادواره شهدا از جنس کار زینبی و رساندن پیام شهدا است

قالیباف: تنها کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند

اولین سفر وزیر انگلیسی به قرقیزستان با طعم دخالت

برگزاری همایش روز ملی گندم و نان در ارومیه

گره‌گشایی با دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم

خبر یک نماینده برای بازنشستگان/ زمان اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد

کاهش نرخ سکه و ارز در بازار؛ طلا 18 عیار پرچم دار کاهش ها

چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /4 روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست

استفاده از خدمات دولتی برای فعالانی که مجوز کاغذی دارند، ممنوع می‌شود

چه بر سر طبقه متوسط آمد؟

تعطیلی پنجشنبه یعنی محروم‌سازی فعال اقتصادی ایرانی از ارتباطات جهانی/ تاکنون کمیسیون اجتماعی به جمع بندی نهایی نرسیده است

مبارزه با فساد شعار اساسی دولت است/ توفیق دیپلماسی اقتصادی

قیمت نفت اندکی بالا رفت

مصوبات دور اول سفر رییس جمهور در حوزه بنیاد شهید ایلام به صورت 100 درصد اجرایی شد

قیمت خودرو 4 اردیبهشت 1403

در سفر‌های خارجی تحقق شعار سال در دستور کار قرار دارد

عملکرد دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی در سال 1402

عقلانیت انقلابی راه حل مواجهه با معادله و حل مسائل کشور است

سخنگوی دولت: پس از بارش‌های اخیر بخشی از حقابه هیرمند آزادسازی شد / معیشت مردم و ایجاد رشد اقتصادی اولویت مذاکرات مشترک دولت و مجلس دوازدهم خواهد بود

مراسم معارفه استاندار جدید مازندران آغاز شد

آفریقا سرزمین فرصت‌ها برای شرکت‌های یزدی

اجرای ماده 65 احکام دائمی توسعه کشور، راهگشای تولید در منطقه آزاد ماکو

«نبض تولید» را روی موج رادیو اقتصاد بشنوید

ماجرای رقابت پشت‌پرده ایران و پاکستان در بندر چابهار و گوادر!

رئیس بانک مرکزی اروپا: اقتصاد جهانی در نقطه عطف قرار دارد

تشکیل کمیته اقتصادی با تمرکز بر درآمدزایی غیرشهریه‌ای استان تهران

تلاش خود را برای رفع مشکلات تولیدکنندگان به کار می‌گیریم

نخستین سفر وزیر انگلیسی به قرقیزستان با طعم دخالت

وعده سازمان بازرسی منطقه 3 برای رفع مشکلات تولیدکنندگان

شناسه «یکتا» برای تمامی فعالان اقتصادی ضروری است

بررسی مشکلات دو واحد تولیدی و معدنی استان یزد

آمار جدید دادستان انقلاب؛ از وصول مطالبات تا پرونده‌های کثیرالشاکی

عقلانیت انقلابی اهل دوقطبی‌های کاذب نیست

لزوم دریافت شناسه یکتا برای فعالان اقتصادی

برگزاری سومین نشست معاون اول رئیس جمهور با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی و تعاون

1500کیلو زعفران فردا در بورس کالا عرضه می‌شود

قیمت طلای جهانی اندکی صعود کرد

در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می گذرد؟/ از تعریف نقشه راه مشترک برای مبارزه با تروریسم تا تلاش برای توسعه تجارت رسمی دوجانبه / لاهور و کراچی میزبان رئیس جمهور ایران

ابراز امیدواری وزیر نفت برای آغاز صادرات گاز به پاکستان

جریمه 6 میلیارد تومانی کارفرما‌ها برای بکارگیری اتباع خارجی غیر مجاز

واعظ آشتیانی: امیدوارم خریداران به وضعیت سرخابی‌ها سر و سامان بدهند/ گرانی فوتبال پاشنه آشیل ورزش کشورمان است

تاکید صفری بر توسعه صادرات در جهت جهش تولید

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی