دوشنبه ۱۶ تير ۱۴۰۴
اقتصاد ایران

اوکراین از پیمان «منع مین» خارج شد

اوکراین از پیمان «منع مین» خارج شد
بازار آریا - ایرنا : کی یف پس از مواجهه با چالش‌های جدی در تأمین تدارکات جدید توپخانه ای، دریافت مهمات نظامی از ایالات متحده و ...
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایرنا : کی یف پس از مواجهه با چالش‌های جدی در تأمین تدارکات جدید توپخانه ای، دریافت مهمات نظامی از ایالات متحده و استخدام نیروهای نظامی جدید برای حفظ مواضع خود، خروج خود را از پیمان اتاوا (پیمان منع مین ضد نفر) اعلام کرد.
اوکراین برای جبران شکست های خود در میدان نبرد، از پیمان «منع مین» خارج شد. تحلیلگران نظامی اوکراینی معتقدند که انجام این کار می‌تواند به کند شدن پیشروی‌های روسیه کمک کند.
خاطرنشان می شود که روسیه عضو این پیمان نیست؛ تحلیلگران نظامی، گروه‌های حقوق بشری و سربازان اوکراینی در همین ارتباط اذعان داشته اند که به همین دلیل مسکو بارها و به طور گسترده در جنگ با اوکراین از مین‌های ضد نفر استفاده کرده است.
خبر مرتبط

بازار آریا


کمک جدید آمریکا به اوکراین علیه روسیه / زلنسکی پوتین را تهدید کرد رئیس جمهور اوکراین از توافق با آمریکا برای افزایش تولید پهپاد و دریافت صدها هزار پهپاد دیگر از متحدانش خبر داد.
وزارت دفاع روسیه نیز تاکنون نسبت به این ادعاها هرگز واکنشی نشان نداده و استفاده از مین‌های ضد نفر در اوکراین را تأیید نکرده است. اما در همین حال مقامات روسی خاطرنشان کردند که اوکراین پیشتر از چنین وسایلی در جنگ استفاده کرده است.
رویترز پیش از این گزارش داده بود که واشنگتن در ماه نوامبر (آبان و آذر 1403) با ارسال مین‌های ضد نفر به اوکراین موافقت کرده بود.
اوکراین نیز تاکنون در مورد این که آیا در حال حاضر چنین مهماتی را در مناطق درگیر جنگ مستقر کرده است یا خیر، پاسخی روشنی نداده است. اما شواهد نشان می دهند که این کشور به طور گسترده از مین‌های ضد خودرویی که در این پیمان منع نشده اند، استفاده می کند.
خبر مرتبط

بازار آریا


تحت هیچ شرایطی در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که کشورش باید هزینه‌های دفاعی را در راستای برآورده کردن تعهدات و نیازهای ناتو افزایش دهد، هرگونه احتمال ورود نظامی بخارست به جنگ اوکراین را رد کرد.
«میکولا بیلیسکوف» پژوهشگر موسسه ملی مطالعات استراتژیک اوکراین، با اشاره به استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد)، گفت: «وقتی ما پیاده‌نظام زیادی در خطوط مقدم نداریم، ایجاد سیستمی از موانع با این نوع مین‌ها، دفاع را تقویت می‌کند؛ به طوری که ما فقط به پهپادها یا توپخانه متکی نباشیم.»
کنوانسیون منع مین در سال 1997 میلادی به امضا رسید و 160 کشور در آن عضویت دارند.
اواخر اسفند ماه 1403 نیز وزیران دفاع کشورهای لهستان، لیتوانی، لتونی و استونی در بیانیه‌ای مشترک با ابراز نگرانی درباره تهدیدات روسیه، از قصد خود برای خروج از کنوانسیون منع مین خبر دادند.
فنلاند نیز در ماه دسامبر(آذر و دی 1403) سال گذشته میلادی اعلام کرد که با توجه به استفاده روسیه از چنین مین‌هایی در جنگ علیه اوکراین، طرح خروج خود از این کنوانسیون را مورد بررسی قرار خواهد داد.
فعالان ضد مین تصمیم اوکراین برای خروج از کنوانسیون اتاوا را محکوم کردند و معتقدند که این تصمیم به دنبال خروج پنج کشور اروپایی دیگر هم‌مرز با روسیه گرفته شده است.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.


نظرات شما