جمعه ۱۳ تير ۱۴۰۴
اقتصاد ایران

چند روش برای تشخیص مکمل‌های اصلی از مکمل‌های تقلبی

چند روش برای تشخیص مکمل‌های اصلی از مکمل‌های تقلبی
بازار آریا - ایسنا : در صورت نرسیدن ویتامین‌های لازم به بدن یک بدنساز حرفه‌ای، تولید انرژی و رشد ماهیچه‌ها به سختی انجام شده و توده ...
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایسنا : در صورت نرسیدن ویتامین‌های لازم به بدن یک بدنساز حرفه‌ای، تولید انرژی و رشد ماهیچه‌ها به سختی انجام شده و توده عضلانی شروع به تحلیل رفتن می‌کند و تراکم استخوان‌ها کم شده و همه سیستم‌های بدن، تضعیف می‌شوند.
به طور کلی مکمل‌های غذایی از موادی تهیه می‌شوند که جزئی از یک فرایند فیزیولوژیکی یا بیوشیمیایی طبیعی است در حالی که یک دارو، فرایند فیزیولوژیکی یا بیوشیمیایی را تغییر می‌دهد.
قبل از تولید و عرضه یک دارو از جهت تعیین اثربخشی، تداخل احتمالی با مواد دیگر، ایمنی و مقدار مناسب مصرف آن، باید مطالعات گسترده‌ای صورت گیرد به این مفهوم که باید اطلاعات مربوطه را بررسی کرده و استفاده از دارو را قبل از فروش آن، مورد تایید قرار داد.
متاسفانه نظارت و کنترلی بر ادعاهای شرکت‌های سازنده مکمل‌های ورزشی، به مانند داروها وجود نداشته و این مسئله احتمال تقلب و غیرواقعی بودن ادعاها را افزایش می‌دهد.
عوارض جانبی مصرف دراز مدت و کوتاه مدت مکمل‌های ورزشی شامل عوارض کبدی، کلیوی، کاهش ترشح هورمون مردانه، ناتوانی جنسی، عقیمی، ریزش مو، آکنه، تومور کبدی، تغییرات سطح کلسترول، خشم عاطفی، رفتار تهاجمی و پرخاشگری است.
بر اساس این مطلب که از سوی فرید اردیخانی، کارشناس پزشکی ورزشی تهیه شده و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است: استفاده از مکمل‌های ورزشی دارای ضرورت است. سلول‌های بدن ما به ویژه سلول‌های عضلانی برای متابولیسم مناسب و همچنین رشد و نگهداری خود به واکنش‌های بیوشیمیایی خاصی تکیه می‌کنند که برای انجام این واکنش‌ها، احتیاج به ویتامین‌های ویژه‌ای است که به تجزیه و تسهیل واکنش‌های بدن، یاری می‌رساند.
در صورت نرسیدن ویتامین‌های لازم به بدن یک بدنساز حرفه‌ای، تولید انرژی و رشد ماهیچه‌ها به سختی انجام شده و توده عضلانی شروع به تحلیل رفتن می‌کند و تراکم استخوان‌ها کم شده و همه سیستم‌های بدن، تضعیف می‌شوند.
روش های تشخیص مکمل‌های اصلی از مکمل‌های تقلبی
- اغلب مکمل‌هایی که تاریخ انقضاء آن‌ها با جوهر قرمز چاپ شده است احتمال تقلبی بودن بیشتری دارند.
- پودر مکمل‌ها باید یک دست و یک رنگ باشد، وجود دانه‌های رنگی در بین پودر، نشانه تقلبی بودن آن است.
- مکمل‌ها نباید بوی نامطبوع دهند.
- مقداری از مکمل را کف دست ریخته و کمی نمناک کنید تا چسبندگی فوق العاده ایجاد کرده و پودر با مالش دست به شکل گلوگه درآید. چنانچه مقداری پودر را در دهان بگذارید، هرچه مقدار چسبندگی بیشتر باشد، نشانه کیفیت بالای آن است.
- افزایش ناگهانی وزن بدن و ایجاد پف پس از استفاده از مکمل، نشانه تقلبی بودن آن است به طوری که فرد پس از 2 روز مصرف، چند کیلوگرم بر وزن بدنش افزوده شود و بدن فرد، پف زیادی خواهد داشت.
- طعم درج شده روی محصول با طعم محتوی آن باید یکسان باشد.
- بسته بندی یک مکمل نباید از پلاستیک شفاف ساخته شده باشد و باید رنگ‌دار بوده و محتوی داخل قوطی آن پیدا نباشد.
- قوطی‌های دارای پلمب زیپی باید یک دست و پلمب آن بدون زدگی و مطابق مشخصات با هولوگرام و سامانه پیگیری باشد.
- اغلب شرکت‌های مطرح روی درب قوطی‌ها، آرم شرکت خود را درج می کنند و نبود این آرم، احتمال تقلبی بودن مکمل‌ها را زیاد می‌کند.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.


نظرات شما