پنجشنبه ۱۲ تير ۱۴۰۴
اقتصاد ایران

دکه - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲

دکه - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
بازار آریا - روزنامه فرهیختگان در یادداشتی با عنوان «هنر جنگ روایت‌ها» نوشت: عقل سلیم می‌گوید وقتی دشمن شیطان‌صفت در انتظار ضربه مجدد ...
  بزرگنمايي:

بازار آریا - روزنامه فرهیختگان در یادداشتی با عنوان «هنر جنگ روایت‌ها» نوشت: عقل سلیم می‌گوید وقتی دشمن شیطان‌صفت در انتظار ضربه مجدد به ایران است و روی شکاف‌های اجتماعی ما برای اثرگذاری حساب می‌کند، هر کنشی که شکاف‌ها را فعال کند، مردود و به نفع دشمن است. این گزاره قطعی برای کسانی که تریبون‌های بزرگی مثل تلویزیون را در اختیار دارند، روشن‌تر معنا پیدا می‌کند. با این وجود اقدام و کنش درست و منطقی باید شناسایی شود و گسترش پیدا کند. در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: تحریک هر انرژی منفی داخلی ضد روایت ملی از جنگ است. وگرنه می‌دانیم در این صف متحد شده هنگام جنگ، متضادترین دیدگاه‌ها کنار هم ایستادند. دشمن روی همین حساب کرده بود. برخی استدلال می‌کنند اسلامیت نظام سیاسی مبنا و مبدأ انرژی مقابله با دشمن است و اگر آن را تضعیف کنیم، از بین می‌رویم. هرچند هیچ نشانه‌ای برای تلاش برای تضعیف اسلامیت نظام دیده نمی‌شود ولی باز برای پاسخ کار سختی نداریم. چه آنکه ابتدا باید ایران واحدی بماند و دست دشمن از ایران کوتاه شود تا بنیان‌های اسلامیت نظام سیاسی و جامعه مستحکم‌تر بماند.
روزنامه جوان به گفت‌وگو با مسعود دانشمند، فعال حوزه کشتیرانی و عضو اتاق بازرگانی ایران نشست و نوشت: بعد از جنگ تحمیلی آمریکا و اسرائیل، صادرات نفت ایران به سطحی رسیده که در هفت سال اخیر بی‌سابقه بوده است. در حالی که بازار جهانی انرژی زیر سایه تنش‌های ژئوپلیتیک در نوسان است، ایران توانسته است با بهره‌گیری از فرصت‌های جدید و سیاست‌های متغیر آمریکا، جایگاه خود را در بازار نفت تقویت کند. مسعود دانشمند، فعال صنعت کشتیرانی در این خصوص می‌گوید: براساس گزارش‌های رسیده، افزایش صادرات نفت ایران به 2.2میلیون بشکه در روز، آن‌هم در شرایطی که تحریم‌ها همچنان به‌طور رسمی پابرجاست، نشان‌دهنده توان تهران در احیای زیرساخت‌های انرژی و بهره‌گیری از کانال‌های غیررسمی برای صادرات است. این میزان از صادرات نه‌تنها رکورد سال‌های اخیر را پشت سر گذاشته، بلکه در حال نزدیک شدن به سطح 2.4 میلیون بشکه در روز است که پیش از اعمال فشار حداکثری نیز کمتر تجربه شده بود.
روزنامه هم‌میهن در سرمقاله خود نوشت: باعث تاسف است که نهادهای رسمی که در مقام برخورد با سیاست‌های ضدامنیتی هستند؛ کوششی برای پیدا کردن رد نفوذ ندارند و بدتر اینکه، سیاست رسانه‌‌ای رسمی به‌‌نحوی با این جریان ضدامنیتی همسویی هم دارد. پرسش روز این است که تا کی می‌توان خود را به خواب زد و‌ گمان کرد که ان‌شاءالله گربه است؟
روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم عباس عبدی نوشت: نظام اطلاعاتی ایران که به سهم خود قدرتمند بود را به جایی رساند که در شب تجاوز ده‌ها و شاید صدها ریزپرنده از داخل کشور پرواز می‌کنند و خسارات بسیار سنگینی می‌زنند و این آقای نماینده حتی یک کلمه هم نمی‌پرسد که چرا چنین شد؟ ریشه آن چیست؟ کجاها ضعف و نارسایی بوده؟ چه کسانی باید پاسخگو باشند؟ آن روزی که دستگاه اطلاعاتی به جای پرداختن به ترورهای دانشمندان هسته‌ای و انفجارات مرتبط با این صنعت، به شورای نگهبان می‌رود تا رد صلاحیت آقای هاشمی و دیگران را جا بیندازند، روشن بود که دیر یا زود باید شاهد این وضع می‌بودیم.


نظرات شما