بازار آریا

آخرين مطالب

در منگنه پایداری؛ ماجرای نامه پزشکیان به مخبر اقتصاد ايران

در منگنه پایداری؛ ماجرای نامه پزشکیان به مخبر
  بزرگنمايي:

بازار آریا - آفتاب‌‌نیوز :
کمتر از چهار هفته دیگر محمد مخبر که پس از درگذشت ابراهیم رئیسی، سرپرست دولت سیزدهم را بر عهده داشت، پاستور را به مسعود پزشکان، رئیس‌جمهور منتخب تحویل می‌دهد. او تمام تلاشش را در این یک ماه‌ونیم برای دولت انجام داد تا چیزی از مدار خارج نشود. مخبر حتی در تبلیغات انتخاباتی نیز تا آنجایی که می‌توانست جلوی بودجه‌ها و دخالت دولتی‌ها را هم گرفت.
هرچند مردان دولت سیزدهم چندان گوش شنوایی نداشتند. شاید او را بتوان یکی از معدود افراد مسئولیت‌پذیر دولت سیزدهم دانست که حرف و عملش یکی است. به طوری که مسعود پزشکیان در نامه‌ای به مخبر خواست تا مراقبت کند که تا استقرار دولت چهاردهم دو مورد حتماً رعایت شود. «نخست اینکه در هیچ یک از وزارتخانه‌ها و معاونت‌های ریاست جمهوری ازجمله در شرکت‌های تابعه یا وابسته به دستگاه‌های یاد شده جز انجام امور متعارف و پرداخت‌های جاری از عقد یا عملیاتی کردن قرارداد‌های جدید یا ایجاد هرگونه تعهد به هر شکل ازجمله صدور احکام اداری و تعهدآور) همچنین عزل و نصب افراد و هر نوع استخدام یا به‌کارگیری نیروی جدید به هر شکل خودداری شود در موارد اجتناب‌ناپذیر انجام این امور با کسب مجوز کتبی از جنابعالی بلامانع خواهد بود. دوم، مصوبات هیات وزیران سیزدهم که دارای بار یا آثار مالی بوده و تاکنون ابلاغ نشده پس از هماهنگی با اینجانب ابلاغ شود». احتمالاً پزشکیان این را خوب می‌داند که مخبر تمام تلاشش را برای حفاظت از این مساله به کار خواهد گرفت. به طوری که شخصاً بخشنامه‌ای را در ١٢ خرداد ماه امسال به تمام دولت مبنی بر عدم هرگونه جابه‌جایی تا استقرار دولت جدید ابلاغ کرد. هرچند طبق روال زمزمه سرپیچی باقی افراد شنیده شد و حمیده زرآبادی، سخنگوی ستاد پزشکیان به این روند واکنش نشان داد و در ایکس خواستار ورود هرچه سریع‌تر سرپرست ریاست‌جمهوری شد. مخبر نیز قول داد که تخلفات را پیگیری خواهد کرد.
حال با اینکه محمد مخبر جزو یکی از دولتمردان محسوب می‌شود، اما پیگیری‌هایش برای اجرای قانون حتی باعث تحسین جناح منتقدش نیز شد. مثلاً محمدجوادآذری‌جهرمی از همکاری مخبر در تحویل و تحول دولت در مدت‌زمان سرپرستی مدیریت دولت تشکر کرد و گفت: «رئیس‌جمهور منتخب در 48 ساعت گذشته و پس از استماع گزارش‌های مهم از شرایط کشور به زودی به میان کارآفرینان و تولیدکنندگان خواهند آمد و سخنان آنان را بی‌واسطه خواهند شنید». همچنین عباس عبدی در یادداشتی که در اعتماد منتشر شد، کسی را به جز مخبر لایق ریاست قوه مجریه ندانست و نوشت: «خبر، دم جبهه پایداری را در دولت قیچی کرد. منتقدین و حتی اصلاح‌طلبان، آقای مخبر را صد برابر به امثال پایدارچی‌ها ترجیح می‌دادند و رضایت می‌داشتند. قطعاً در انتخابات شرکت نمی‌کردند، ولی عصبانی هم نمی‌شدند».
در انتخابات ریاست‌جمهوری، مخبر به‌نوعی جلوی پایداری‌ها ایستاد و نخواست تا وزن یک جریان را افزایش دهد. البته چالش میان او با زیرمجموعه‌های حامی جلیلی و پایداری از بدو تشکیل دولت وجود داشت و اینک به اوج خود رسیده است. حتی زمانی که محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس‌جمهور به‌عنوان رئیس ستاد سعید جلیلی منصوب شد، واکنش تند محمد مخبر را در موضوع و دیگر سوءاستفاده‌ها از امکانات دولت در پیش داشت. آن‌طور که خبرگزاری‌ها منتشر کردند، محمد مخبر در تماس تلفنی با محسن منصوری به دلیل درگیر کردن دهیاری‌ها در انتخابات به‌نفع یک نامزد به‌شدت به او تذکر داد. شنیده‌ها حاکی از این است که چالش بین مخبر و منصوری پس از این اتفاق بالا گرفت، زیرا طبق اسناد منتشر شده در سایت‌های مختلف، یکی از این نامه‌ها درخواست ١٠٠ میلیارد تومان «خارج از شمول» و دیگری هم درخواست ١٠٠ میلیارد تومان برای گروه‌های جهادی در روستا‌ها بود. هرچند که محسن منصوری با تکذیب این خبر اعلام کرد: «وقتی دروغگویی، جعل خبر و نشر اکاذیب هیچ هزینه‌ای نداشته باشد، بازار خلاف‌گویی داغ می‌شود». اما سرپرست دولت و جانشین موقت ابراهیم رئیسی در انتخابات ١٤٠٣ سربلند بیرون آمد و پس از اعلام نتایج نهایی در گفت‌وگویی که با KHAMENEI.IR داشت، تاکید کرد: «دولت و برگزارکننده انتخابات باید از حق‌الناس به تمام و کمال مراقبت و صیانت کند. تحقق این امر جز با بی‌طرفی، شدنی نیست».
مشکلات تندرو‌ها با مخبر به شروع حیات قوه مجریه و پس از سال ١٤٠٠ برمی‌گردد. درست همان زمان که سال اول شروع به کار دولت سیزدهم، محسن رضایی و سیدصولت مرتضوی از کمیسیون اقتصادی دولت خارج شدند و محمد مخبر که در زمان معاون اول شدن مخالف چندانی نداشت، این بار با مخالفانی از جنس اصول‌گرایی روبه‌رو شد که حتی برخی از این مخالف‌ها از ابراهیم رئیسی درخواست داشتند که مخبردزفولی از معاون اولی دولت برکنار شود، زیرا عامل خروج رضایی و مرتضوی، مخبر است؛ بنابراین اصولگرایان به ضعف در موضوع اقتصادی می‌پرداختند. مثلاً منصور حقیقت‌پور گفته بود: «معلوم نیست چه کسی مسئول هماهنگی تیم اقتصادی است. از سوی دیگر آقای مخبر واقعاً اقتصاد را به صورت علمی نمی‌داند و واقعاً هماهنگی امور اقتصادی از عهده او خارج است». اما در کنار هجمه‌های اقتصادی او از سوی اصولگرایان، برخی دیگر از اصولگرایان که خاستگاه فکری آن‌ها به نزدیکان محمدتقی مصباح‌یزدی و جبهه پایداری نزدیک است برای برکناری او خیز برداشتند و به دنبال قانع کردن ابراهیم رئیسی برای این تصمیم بودند که البته در این راه موفق نشدند. جواد کریمی‌قدوسی، نماینده مجلس یازدهم و از اعضای جبهه پایداری در توئیترش این درخواست را مطرح کرد و نوشته بود: «رئیس‌جمهور محترم تاکید دارم بنا بر مشاهدات عمومی، جناب مخبر از توانایی لازم برای این جایگاه برخوردار نیست؛ ایشان برای حفظ فردایش هزینه می‌کند و توانایی اقناع جامعه را ندارد. ماندن ایشان برای یک ساعت هم ضرر است» یا حسین میرزایی، دیگر نماینده اصولگرای مجلس یازدهم مرداد ماه سال گذشته همین درخواست را با زبانی دیگر از ابراهیم رئیسی داشت. او در توئیتر نوشته بود: «جناب آقای رئیس‌جمهور؛ اگر فرمانده اقتصادی شما آقای مخبر است، شکست شما در این جنگ اقتصادی قطعی است! معاون اول خود را تغییر دهید». این روند تا جایی پیش رفت که شایعه برکناری مخبر در فضای مجازی پیچید و احسان صالحی، دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت اعلام کرد که از عوامل انتشار شایعه دروغ برکناری معاون اول رئیس‌جمهور به طور رسمی شکایت شد.
در عین حال برخی از کارشناسان سیاسی نیز معتقدند جبهه پایداری که در سال‌های اخیر به دولت سایه معروف شده است در ابتدای شکل‌گیری دولت سیزدهم قصد داشت تا مهره‌هایی مانند محمد مخبر که جایی در مختصات آن‌ها ندارد را حذف کنند. زیرا دو گزینه رقیب مخبر در آن زمان، یعنی پرویز فتاح و محمدهادی زاهدی‌وفا، سرپرست سابق وزارت کار به پایداری‌ها نزدیک‌تر بودند. اما رئیسی به نفع طیف پایداری قدم برنداشت و البته مخبر هم در زمان درگذشت رئیسش به او وفادار ماند.
محمد مخبر از سال 1386 ریاست ستاد را بر عهده داشت. در سال 1386 و با روی کار آمدن محمد مخبر رویکرد جدید فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی برای ستاد از سوی رهبر معظم انقلاب با هدف فراهم آوردن امکان مشارکت مردم به‌ویژه کارآفرینان، مخترعان و نخبگان کشور با اولویت دادن به قشر‌های محروم جامعه در مناطق محروم کشور آغاز شد. بنیاد برکت که در زمینه‌های اشتغالزایی و عمرانی فعالیت می‌کند، آذر 1386 دو ماه پس از روی کار آمدن محمد مخبر کار خود را آغاز کرد.
سال ١٤٠٣ از مخبر به عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی برای نامزدی ریاست‌جمهوری نام می‌بردند، اما قبول نکرد و گفته علی بهادری‌جهرمی، سخنگوی دولت سیزدهم، دلیل نیامدنش به عرصه رقابت این بود که او بر این نکته نیز توجه داشت اگر وارد رقابت انتخاباتی شود شاید نتواند در این مدت و تا زمان استقرار رئیس‌جمهور جدید، مسئولیت امور دولت را به نحو احسن انجام دهد.
منبع: روزنامه سازندگی

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1170868/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت بنزین کی افزایش می‌یابد؟

خدمت به خانواده شهدا و ایثارگران مسئولیت سنگینی برای ما ایجاد می‌کند

لزوم هم‌افزایی کارکنان صنعت گاز و همه ارکان نظام برای حل مسئله ناترازی انرژی

بسته خبر‌های خوش با معرفی توانمندی‌های اقتصادی سیستان وبلوچستان

افزایش مصرف گاز با ورود جبهه هوای سرد به کشور

صادرات زعفران 2 برابر می‌شود

هیچ‌‌کدام از واحدهای صنعتی لرستان در دوران تصدی‌ام تعطیل نشد

با 100 میلیون صاحب خودرو شوید

وضعیت اقتصادی ایران در لایحه بودجه 1404 / قیمت بنزین چه تغییری خواهد کرد؟

هزار مگاوات، ناترازی برق تهران

استقبال از بریکس در آمریکای لاتین

آمار جدید مهاجران افغان در تهران از زبان آقای استاندار

مبارزه با فساد اقتصادی با جدیت دنبال می‌شود

چند نفر در کشور در صف وام ازدواج هستند؟

تاجگردون: بنزین در کمیسیون تلفیق گران نمی‌شود

سقف مالیات در لایحه بودجه 1404 افزایش یافت

جزییات جریمه پلکانی نپرداختن عوارض آزادراه‌ها

یک مسئول قوه قضائیه: مبارزه با فساد اقتصادی با جدیت دنبال می‌شود

طولانی شدن فرآیند تخصیص ارز برای واردات کالا مشکل‌ساز است

جزئیات جریمه پلکانی نپرداختن عوارض آزادراه‌ها

سهم یک درصدی وام ازدواج و فرزندآوری از کل تسهیلات بانک‌ها

بازدید کاظمی قمی از نمایشگاه تخصصی صادرات در کابل

برکناری دو مدیر جنجالی در هلدینگ خلیج فارس؛ شریعتمداری جایگزین علی عسگری می شود؟

نمایشگاه روز ملی زعفران در پنج شهرستان خراسان‌رضوی بر پا شد

تجمع برای فیلتر اینترنت که بیش از 30 نفر نبودند!

تجمع 30 نفر برای فیلتر اینترنت!

نگرانی‌های تهران / افزایش مهاجران افغان و تأثیرات آن بر زندگی شهری

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: مجری طرح سیب در وزارت جهاد کشاورزی معرفی شود

تعامل با کشورهای بریکس می‌تواند تحریم‌ها علیه ایران را خنثی کند

فرار سرمایه از رژیم اسرائیل در سال گذشته 62 درصد افزایش یافت

مصباحی‌مقدم: دریافت سود مرکب حرام شرعی است

جلسه هماهنگی احراز پرونده‌های ماده 87 و شورای تأمین در اردبیل برگزار شد

نابودی اقتصاد رژیم صهیونیستی پس از جنگ

بلگراد: صربستان از همکاری با کشورهای بریکس استقبال می‌کند

انتقاد نماینده مجلس از عملکرد بانک‌ها در رابطه با وام ازدواج

مراسم تجلیل از برگزیدگان مسابقات والیبال ویژه خانواده معزز شهدا و ایثارگران

وضعیت سرمایه گذاری خارجی در خراسان جنوبی/تحقق اهداف با کار جمعی

قیمت دستوری مانع توسعه اقتصادی است

نشست مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد با فعالین اقتصادی استان خراسان شمالی

وزارت امور اقتصادی در حال تلاش برای بازگرداندن اعتماد سرمایه‌گذاران به بورس است

رئیس‌شورای فقهی: دریافت سود مرکب حرام شرعی است

صادرات 28 کشتی از محصول آمونیاک پتروشیمی هنگام/ 85 میلیون دلار ارزآوری برای کشور محقق شده است

نماینده مجلس: رئیس بانک مرکزی متعهد شدند تا پایان سال وام‌های ازدواج کامل پرداخت شود

ضرورت همیاری دانش‌آموزان برای مدیریت مصرف انرژی و حفظ پایداری جریان گاز

دانش‌آموزان، کلید موفقیت طرح «همیار گاز» هستند

مسائل مالی مهم‌ترین دلیل تعطیلی کتاب‌فروشی‌ها در کشور | کتاب فروشی قدیمی «علامه» در مشهد تعطیل شد

گردشگری، ستون اقتصادی و فرصت اشتغال‌زایی استان همدان

مذاکرات رئیس‌جمهور در بریکس تاثیر بسزایی در اقتصاد خواهد داشت

اتصال افغانستان به اقتصاد جهانی در بستر تعامل با اعضای بریکس

آمار تکان دهنده مجلس از نرخ فقر در کشور؛ از هر سه ایرانی یک نفر فقیر است

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی