بازار آریا

آخرين مطالب

طی دو دهه گذشته اتفاق افتاده است

خسارت 12 میلیارد دلاری حملات سایبری به بخش‌های مالی دنیا اقتصاد ايران

  بزرگنمايي:

بازار آریا - سیتنا : بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، تمایل کشورها به دیجیتالی شدن در کنار تشدید تنش‌های ژئوپلیتیک، خطرات حملات سایبری با پیامدهای سیستمی را افزایش داده است. در همین حال حملات سایبری به شرکت‌های مالی تقریبا یک‌پنجم از کل این حملات را تشکیل می‌دهند که بانک‌ها در معرض بیشترین خطر آسیب قرار دارند، تا آنجا که میزان خسارات 20هزار حمله سایبری به بخش‌های مالی در دنیا طی دو دهه گذشته بالغ بر 12 میلیارد دلار برآورد شده است. بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول (IMF)، دیجیتالی شدن تشدید تنش‌های ژئوپلیتیک‌ نشان می‌دهد که خطر حمله سایبری با پیامدهای سیستمی افزایش یافته است.
حملات سایبری از زمان همه‌گیری‌(کرونا) بیش از دو برابر شده است. در حالی که شرکت‌ها در طول تاریخ متحمل خسارات مستقیم از حملات سایبری شده‌اند، برخی نیز تلفات بسیار سنگین‌تری را تجربه کرده‌اند. به عنوان مثال، آژانس گزارش‌دهی اعتباری ایالات متحده (Equifax)، پس از نقض گسترده داده‌ها در سال 2017 که حدود 150 میلیون مصرف‌کننده را تحت تاثیر قرار داد، بیش از یک میلیارد دلار جریمه پرداخت کرد. همان‌طور که در فصلی از گزارش ثبات مالی جهانی در آوریل 2024 آمده است، خطر خسارات شدید ناشی از حوادث سایبری در حال افزایش است. چنین زیان‌هایی می‌تواند به‌طور بالقوه مشکلات مالی برای شرکت‌ها ایجاد کند و حتی توان پرداخت بدهی آنها را به خطر بیندازد. میزان این خسارات شدید از سال 2017 بیش از چهار برابر شده و به 2.5 میلیارد دلار رسیده و خسارات غیرمستقیم مانند صدمه به ارتقای امنیت به میزان قابل‌توجهی بیشتر است.
بخش مالی به‌طور ویژه در معرض خطر سایبری قرار دارد. شرکت‌های مالی با توجه به حجم زیادی از داده‌ها و تراکنش‌های حساسی که انجام می‌دهند، اغلب توسط مجرمانی که به دنبال سرقت پول یا مختل کردن فعالیت‌های اقتصادی هستند، هدف قرار می‌گیرند. حملات به شرکت‌های مالی تقریبا یک‌پنجم از کل حملات به شرکت‌ها را تشکیل می‌دهند که بانک‌ها در معرض بیشترین خطر آسیب قرار گرفته‌اند. حوادث در بخش مالی می‌تواند ثبات مالی و اقتصادی را تهدید کند و اگر اعتماد به سیستم مالی را از بین ببرد، می‌تواند خدمات مهم را مختل کند یا باعث سرریزی به سایر موسسات شود.
برای مثال، یک حادثه شدید در یک موسسه مالی می‌تواند اعتماد را تضعیف کند و در موارد شدید منجر به فروش بازار یا فرار بانک‌ها شود. اگرچه تاکنون هیچ «ماجرای سایبری» قابل توجهی رخ نداده است، این تحلیل نشان می‌دهد که پس از یک حمله سایبری، خروج سپرده‌های اندک و تا حدودی مداوم در بانک‌های کوچک‌تر ایالات متحده رخ داده است. حوادث سایبری که خدمات مهمی مانند شبکه‌های پرداخت را مختل می‌کنند نیز می‌توانند به‌شدت بر فعالیت اقتصادی تاثیرگذار باشند. به عنوان مثال، حمله ماه دسامبر گذشته به بانک مرکزی لسوتو، سیستم پرداخت مالی را مختل و از تراکنش‌های بانک‌های داخلی جلوگیری کرد. شرکت‌های مالی به‌طور فزاینده‌ای به ارائه‌دهندگان خدمات فناوری اطلاعات شخص ثالث متکی هستند و ممکن است با نقش نوظهور هوش مصنوعی این کار را حتی بیشتر انجام دهند. چنین ارائه‌دهندگان خارجی می‌توانند انعطاف‌پذیری عملیاتی را بهبود بخشند، اما صنعت مالی را در معرض شوک‌های سراسری سیستم قرار دهند. به عنوان مثال، حمله یک باج‌افزار در سال 2023 به یک ارائه‌دهنده خدمات فناوری اطلاعات ابری باعث قطعی همزمان 60 اتحادیه اعتباری آمریکا شد.
با این حال، طبق نظرسنجی صندوق بین‌المللی پول از بانک‌های مرکزی و مقامات نظارتی، چارچوب‌های سیاست امنیت سایبری، به ویژه در بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه، اغلب ناکافی باقی می‌مانند. برای مثال، تنها حدود نیمی از کشورهای مورد بررسی دارای استراتژی امنیت سایبری ملی و متمرکز بر بخش مالی یا مقررات اختصاصی امنیت سایبری بودند. برای تقویت انعطاف‌پذیری در بخش مالی، مقامات باید یک استراتژی امنیت سایبری ملی کافی همراه با مقررات و ظرفیت نظارتی موثر ایجاد کنند که باید شامل موارد زیر باشد:
- ارزیابی دوره‌ای چشم‌انداز امنیت سایبری و شناسایی خطرات سیستمی بالقوه ناشی از پیوستگی و تمرکز، از جمله ارائه‌دهندگان خدمات شخص ثالث.
- تشویق «بلوغ» سایبری در بین شرکت‌های بخش مالی، از جمله دسترسی در سطح هیات‌مدیره به تخصص امنیت سایبری، همان‌طور که توسط تجزیه و تحلیل فصل، پشتیبانی می‌شود، نشان می‌دهد حاکمیت بهتر مرتبط با فضای مجازی ممکن است خطر سایبری را کاهش دهد.
- بهبود بهداشت سایبری شرکت‌ها، یعنی امنیت آنلاین و سلامت سیستم آنها (مانند ضد بدافزار و احراز هویت چند عاملی) و آموزش و آگاهی.
- اولویت دادن به گزارش‌دهی داده‌ها و جمع‌آوری حوادث سایبری و به اشتراک‌گذاری اطلاعات بین شرکت‌کنندگان بخش مالی برای افزایش آمادگی جمعی آنها.
از آنجا که حملات اغلب از خارج از کشور اصلی یک شرکت مالی سرچشمه می‌گیرند و اثرات آن را می‌توان به آن سوی مرزها هدایت کرد، لذا همکاری بین‌المللی برای مقابله با حملات سایبری، ضرورتی اجتناب ناپذیر است. در حالی که حوادث سایبری رخ خواهد داد، بخش مالی به ظرفیتی برای ارائه خدمات مهم تجاری در طول این اختلالات نیاز دارد. برای این منظور، شرکت‌های مالی باید روش‌های آزمایش، واکنش و بازیابی را توسعه دهند و مقامات ملی باید پروتکل‌های واکنش موثر و چارچوب‌های مدیریت بحران را در اختیار داشته باشند. صندوق بین‌المللی پول به‌طور فعال به کشورهای عضو از طریق مشاوره سیاستی، برای مثال به عنوان بخشی از برنامه ارزیابی بخش مالی و از طریق فعالیت‌های ظرفیت‌سازی، به تقویت چارچوب‌های امنیت سایبری خود کمک می‌کند.صندوق بین‌المللی پول (IMF)، یکی از خروجی‌های جنگ جهانی دوم است. در اواخر جنگ جهانی دوم، کنفرانسی با حضور نمایندگان 44 کشور در محل برتون وودز (Bretton Woods) برگزار شد. بر اساس توافق‌نامه‌ پایانی آن کنفرانس، تصمیم بر این شد که اعضای این توافق، بکوشند ارزش پول ملی خود را نسبت به طلا (و عملا نسبت به یکدیگر) ثابت نگه دارند و نگذارند که ارزش پول آنها، دچار نوسانات جدی (بیشتر از یک درصد) شود. بانک جهانی (تاسیس 1944) و صندوق بین‌المللی پول (تاسیس 1945) از جمله نهادهایی هستند که در پی این توافق شکل گرفتند. صندوق بین‌المللی پول در سال 1945 تاسیس شد و کشورهای عضو، هر کدام پولی را به عنوان سپرده به این صندوق اختصاص دادند تا در صورت لزوم، از دارایی صندوق به کشورهای عضو وام داده شود.
--> اخبار مرتبط هشدار صندوق بین‌المللی پول درباره بدهی دولت ایتالیا نگرانی صندوق بین‌المللی پول از تنش‌‌‌های سیاسی در پاکستان صندوق بین المللی پول نگران پاکستان شد تجارت‌جهانی شتاب می‌گیرد سایه گسل‌های ژئوپلیتیک بر اقتصاد جهانی

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1160151/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کنترل قیمت بلیت هواپیما از وزارت راه سلب شد

بهبود وضعیت اقتصادی کشور با سیاست‌های مالیاتی دولت سیزدهم

تاکید قالیباف بر اهمیت دستگاه دیپلماسی در دولت خدمت و پیشرفت

تولید فرش‌های دستباف جهان دراین کارگاه قالیبافی

سیاست ارزی حلقه مفقوده درمناظرات انتخاباتی نامزدها

اجلاسیه "شهدای غریب در اسارت" استان سمنان برگزار شد

کنگره شهدا باید نسل جدید را با فرهنگ دفاع مقدس پیوند بزند

بازار خودرو در سراشیبی؛ ریزش 25 درصدی قیمت خودروهای داخلی

سیگنال جدید دلار به بازار خودرو

ممانعت پلیس از توزیع 70 تن گوشت فاسد در کشور

کشف 70 تن گوشت فاسد توسط پلیس

خرید برق صرفه‌جویی شده کشاورزان به 4 برابر قیمت

شرایط دریافت وام سهام عدالت 1403 اعلام شد

درآمد عربستان از حج تمتع

پلیس مانع از توزیع 70 تن گوشت فاسد در کشور شد

رسانه عبری: اسرائیل وارد جنگ فرسایشی چند جبهه‌ای شده است

پلیس گمرک در اصفهان راه اندازی می شود

بزرگداشت سالانه شهید بهشتی با حضور چهره‌های اقتصادی و فلسفی برگزار می‌شود

صدور مجوزهای بی‌نام برای فعالیت‌های تولیدی در دریا

تحقق رشد سالانه 5.5 درصدی اقتصاد ایران در دولت سیزدهم

ارز مشکل‌گشا؛ مداخله ارزی در چه شرایطی به پیشرفت اقتصادی کمک می‌کند؟

رانندگان تاکسی های برقی جدید چه می گویند؟

چرا قبض گاز مصرفی صنایع 3 هزار میلیارد تومان زیاد شد؟

دغدغه معیشت خواسته مردم از رئیس جمهور آینده

موضوع اولین مناظره اقتصادی است

جلوگیری پلیس از توزیع 70 تن گوشت فاسد

13 قاچاقچی چوب در گلستان دستگیر شدند

قیمت طلا، سکه و ارز 28 خردادماه 1403؛ قیمت سکه به مرز حساس رسید

پر‌فروش‌ترین خودروی جهان در 2023

جلیلی همچنان از پاسخ صریح به سئوالات طفره می‌رود

نامزدهای انتخابات و وعده فانتری واردات خودرو اقتصادی برای رای‌آوری

جزئیات عرضه‌ دام و قیمت آن در نقاط مختلف تهران

مجوز واردات 2000 دستگاه اتوبوس کارکرده به بخش خصوصی

عشایر در چرخاندن چرخ‌های اقتصادی کشور سهیم هستند

اگر پزشکیان رئیس جمهور شود، راه و رسمش چه می‌شود؟

بدون اطلاع قبلی برق هیچ واحد صنعتی و اقتصادی در استان اصفهان قطع نشود

مدیرکل بنیاد کرمانشاه: خانواده های شاهد و ایثارگر سفیران فرهنگی نظام اند

موافقت وزیر کشور با 3 درخواست اقتصادی و اشتغال‌زایی استاندار بوشهر

ورود بیش از 10 هزار راس دام در روز عید قربان/ تشدید نظارت‌ها در جایگاه‌های عرضه

بازار خودرو در سراشیبی/ ریزش 25 درصدی قیمت خودروهای داخلی

ببینید | نخستین مناظره انتخاباتی امروز با موضوع مسائل اقتصادی برگزار می‌شود

مبارزه با اژد‌های هفت سر نیاز به رئیس‌جمهور پاکدست دارد

خبر مهم درباره بورس؛ دامنه نوسان تغییر می‌کند

خبر مهم برای مالکان و مشاوران املاک

پیش‌بینی جدید رییس اتحادیه طلا درباره قیمت‌ها

تداوم فعالیت پایانه های مرزی پرویزخان و خسروی در ایام عید قربان برای مبادلات تجاری و اقتصادی

پس پشت وعده های انتخاباتی / منت گذاشتن سر مردم برای یک تکه گوشت بسیار توهین آمیز است

روند کاهشی نرخ اخزا ادامه دارد

سیدحسن خمینی: کشور از مشکلات شدید اقتصادی رنج می‌برد

اظهارات اقتصادی 5 نامزد ریاست جمهوری در روز هفتم رقابت‌ها

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی