بازار آریا

آخرين مطالب

مخاطرات قیمت‌های دستوری بر نهاده‌‌‌های دامی اقتصاد ايران

  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد: هفته گذشته در حالی وزیر جهاد کشاورزی از تامین کامل نهاده‌‌‌های کشاورزی و دامی تا پایان تابستان خبر داد که حسین شیرزاد، مدیرعامل شرکت امور پشتیبانی دام کشور این زمان را 6 ماه آینده اعلام کرده است. با این حال آن‌طور که شیرزاد گفته در دو ماه اول امسال 10 فروند کشتی حامل نهاده‌های دامی وارد کشور شده است. به گفته او طی سال‌جاری 10 فروند کشتی حامل نهاده‌‌‌های دامی به وزن 675‌هزار تن متعلق به شرکت پشتیبانی امور دام کشور وارد بندر امام خمینی (ره) شد که از این میزان دو کشتی کنجاله سویا به وزن 124‌هزار تن و یک کشتی ذرت به وزن 66‌هزار تن پهلو‌دهی و تخلیه شد. همچنین چهار فروند کشتی ذرت به وزن 286‌هزار تن و سه فروند کشتی کنجاله سویا به وزن 199‌هزار تن در نوبت پهلو‌دهی است.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور با اشاره به اینکه پنج کشتی به مجموع 19‌هزار و 326 تن حامل ذرت نیز در بندر انزلی تخلیه شده است، اضافه کرد: 12 کشتی نیز وارد بنادر مازندران (فریدون‌کنار و امیرآباد) شده که حامل 35‌هزار تن ذرت بوده و از این میزان 30‌هزار تن تخلیه شده است. برآورد می‌شود سالانه بین 14 تا 16 میلیارد دلار کالای اساسی وارد کشور می‌شود که نهاده‌‌‌ها بخش مهمی از آنها را تشکیل می‌دهد.
در این بین آن‌طور که کارشناسان می‌گویند یکی از موضوعاتی که تولید نهاده‌های دامی داخلی را با مخاطراتی روبه‌رو ساخته و اتکا به واردات را افزایش داده است، موضوع اعلام قیمت‌های خرید تضمینی دولت است. قانون خرید تضمینی مصوب سال 1368، وزارت جهاد کشاورزی را مکلف کرده است که همه‌‌‌ ساله قیمت خرید تضمینی محصولاتی مثل گندم، برنج، جو، ذرت، چغندر، پنبه وش، دانه‌‌‌های روغنی، ‌‌‌ چای، سیب‌‌‌زمینی، پیاز و حبوبات را اعلام کند. قیمت خرید تضمینی در واقع کف قیمت بازار و حداقل قیمتی است که دولت پرداخت آن را به کشاورز تضمین می‌کند تا تولیدکننده مطمئن باشد که محصول روی دستش باقی نمی‌‌‌ماند. این قیمت بر اساس قوانین مصوب، هر ساله باید حداکثر تا آخر تیر ماه تعیین و به هیات دولت ارائه شود.
در عین حال، دولت هم موظف است قیمت‌های مصوب را قبل از آغاز هر سال زراعی یعنی در آخر شهریور ماه از طریق رسانه‌‌‌های عمومی اعلام کند تا کشاورزان بتوانند برای کشت و کار خود تصمیم بگیرند؛ اما تاخیر در اعلام قیمت خرید تضمینی انواع محصولات کشاورز‌ی، به رویه‌‌‌ای عادی در وزارت جهاد کشاورزی تبدیل شده است. در این میان به گزارش آریا بازار با گذشت هشت ماه از آخرین مهلت قانونی برای اعلام نرخ خرید تضمینی، تولیدکنندگان جو که در تدارک برای برداشت محصول خود هستند، هنوز نمی‌‌‌دانند کف قیمت موجود در بازار از سوی دولت چه رقمی اعلام شده است.
این سردرگمی در تعیین قیمت‌ها سبب می‌شود سال آینده کشاورزان کشت خود را تغییر دهند تا بتوانند در فضایی روشن‌‌‌تر به کارشان ادامه دهند اما این تغییر رفتار کشاورزان که ناشی از بی‌‌‌نظمی وزارت جهاد کشاورزی است، چه تاثیری بر تامین مایحتاج زندگی مردم و اقتصاد کشور در سطح کلان خواهد داشت؟ افشین دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور در این باره با اشاره به اینکه نرخ خرید تضمینی حداقل قیمتی است که توسط دولت اعلام می‌شود، افزود: مکانیزم بازار برای تعیین قیمت جو داخلی تقریبا متناسب با قیمت جو وارداتی است. اگر نرخ تولیدات داخل زیادتر از جو وارداتی باشد، دامدار سراغ جو تولید داخل نمی‌رود؛ ضمن آنکه کیفیت برخی اقلام جو که به کشور وارد می‌شود، از جو داخلی بهتر است. وی ادامه داد: بر عکس گندم، تولیدکنندگان جویشان را تحویل دولت نمی‌‌‌دهند؛ زیرا شرایط بازار نرمال است. مگر اینکه شرایط خاصی در کشور پیش آید.
به گفته دادرس، نرخ کف خرید جو برای یکسری کشاورزانی که می‌‌‌خواهند بارشان را تحویل دولت بدهند، باید مشخص شود و عدم‌اعلام نظر در این رابطه مشکل‌ساز خواهد بود. در حال حاضر کف قیمت مشخص نیست. وی درباره سهم جو داخلی در تولید گوشت قرمز گفت: میانگین تولید 6 سال گذشته نشان داده است که سهم جو تولید داخل حدود 55‌درصد از نیاز دامداران را تشکیل می‌دهد و 45‌درصد بقیه از مسیر واردات تامین شده است. اگر روند بلاتکلیفی کشاورزان ادامه یابد و سال بعد جو تولید نکنند، نیاز به واردات و ارزبری در این حوزه بیشتر خواهد شد.
تنش قیمتی فروردین 1402 نباید تکرار شود
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور درباره تاثیر تاخیر در اعلام قیمت خرید تضمینی بر تولید گوشت قرمز بیان کرد: این التهابات اکنون روی قیمت گوشت تاثیر ندارد زیرا تولید امسال به هر حال انجام می‌شود اما تاثیر روانی عدم‌اعلام قیمت خرید تضمینی جو، ممکن است باعث شود که تعدادی از کشاورزانی که جو تولید می‌کنند، سال آینده این کار را نکنند.
وی افزود: به این ترتیب، این رفتار روی تولید جو در سال بعد اثر خواهد داشت. با توجه به اینکه واردات جو به کشور مقدارش مشخص است، اگر سال بعد در تولید داخلی جو کمبود ایجاد شود، روی قیمت گوشت تاثیرگذار است. جو برای تولید گوشت قرمز چه برای دام سبک و چه برای دام سنگین نهاده اصلی است و وزنی که دام می‌گیرد، به دلیل مصرف جو است. دادرس یادآور شد: ما درباره کمبود جو در کشور، تجربه بد نزدیک هم داشتیم. نیمه دوم 1401 میزان واردات جو نسبت به نیمه اول این سال کاهش یافت. همچنین میزان واردات نسبت به سال مشابه قبل از آن هم کاهش پیدا کرد و یکی از عوامل افزایش قیمت گوشت در شب عید سال 1402 همین کمبود جو در بازار بود. وی تاکید کرد: کمبود جو در تولید تاثیرگذار است و نمونه‌‌‌اش را در نوروز پارسال دیدیم. کمبود واردات باعث افزایش قیمت جو در بازار شد و این افزایش قیمت نهاده، باعث بالارفتن قیمت گوشت شد.
--> اخبار مرتبط طلای سجاد، فاجعه رحمان بیست بازوی تصمیم‏‏‏‏‌ساز اتاق بازرگانی اعلام ضوابط واردات ماشین‌‌‌آلات معدنی کنایه یک نماینده به رئیسی: گویا از روی ناچاری وزرای پیشنهادی را معرفی می کنید ورود نخستین کشتی گندم وارداتی به کشور

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1159700/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پس پشت وعده‌های انتخاباتی؛ منت گذاشتن سر مردم برای یک تکه گوشت بسیار توهین آمیز است

برد اقتصادی سه‌شیرها؛ همان ضربه سر بلینگل برای پیروزی کافی بود / عکس

ویدیو/ اظهارات سعید جلیلی در برنامه میزگرد اقتصادی از شبکه یک سیما

دلیل ورشکستگی هپکو بعد از خصوصی سازی به روایت جلیلی و دانش جعفری

رسانه عبری: فرار سرمایه گذاری‌ها از اسرائیل ادامه دارد

ایجاد شهرک رهایشی برای سیلاب‌زدگان در افغانستان

روستاییان جایگاه ویژه‌ای در نظام اقتصادی کشور دارند

جلیلی: شعار باید عصاره برنامه‌ای باشد / انضباط مالی اولویت است

دولت باید برای همه مردم زمینه نقش‌آفرینی را فراهم کند

جلیلی: مردم سوال دارند راه حل‌های اقتصادی مطرح شده چرا‌ محقق نشده است

جلیلی:١١ سال مطالعه کردم و کتاب های زیادی خواندم /جلیلی چه وعده‌ای داد؟

جلیلی: باید ساز و کاری برای حاکمیت ریال داشته باشیم تا ارزش پول ملی را حفظ کنیم

جلیلی: شعار باید عصاره برنامه‌ای باشد

جلیلی: برنامه خود را بر اساس مطالعات 11 ساله و کتاب‌های زیادی که در اقتصاد خوانده‌ام، ارائه کردم

میزگرد اقتصادی با حضور «جلیلی» آغاز شد

آغاز میزگرد اقتصادی جلیلی

برنامه «میزگرد اقتصادی» با حضور سعید جلیلی آغاز شد

جلیلی در میزگرد اقتصادی به سوالات کارشناسان پاسخ می‌دهد

تولید فرش های دستباف جهان دراین کارگاه قالیبافی

جلیلی: دولت باید برای همه مردم زمینه نقش‌آفرینی را فراهم کند

آخرین اظهار نظر درباره‌ی زمان واریز معوقات فروردین بازنشستگان کارگری

ماجرای مشهورترین فیل در تاریخ

دستور جلوگیری از افزایش بی‌ضابطه قیمت‌ها

ایجاد قوانین خلق‌الساعه چالش‌ساز است

فعال شدن جایگاه‌های عرضه دام در پایتخت

خبر جدید از مالیات طلا

پلیس گمرک در اصفهان راه‌اندازی می‌شود

13 هزار میلیارد ریال در حساب دستگاه های اجرایی خراسان جنوبی است

فوری : فروش همستر کمبت در صرافی تبدیل با بهترین قیمت

افزایش 37 درصدی قیمت دام در آستانه عید قربان

سعید جلیلی در جمع تولیدکنندگان برتر

اقدامات تحول ساز در حوزه اقتصادی خراسان جنوبی

اگر پزشکیان رئیس جمهور شود، راه و رسمش چه می شود؟/ چهار تصمیم اساسی پزشکیان چیست؟

زاکانی: پشت‌بند آزادی به سبک غربی‌ها، فساد اقتصادی و سایر فسادهاست

یادگیری مهارت‌ها پیش نیاز ورود جوانان به بازار کار است

کف حقوق با همسان سازی چقدر می شود؟

لزوم رفع موانع اجرای قرارداد خط انتقال گاز ایران به پاکستان

گزارش اوجی از تازه‌ترین قراردادهای امضاشده در وزارت نفت

بنگاه‌هایی که سقف اجاره‌بها را رعایت نکنند جریمه می‌شوند

برنامه‌های اقتصادی پورمحمدی برای جهش تولید و بهبود معیشت مردم

رشد اقتصادی تحقق‌یافته در دولت سیزدهم بیش از پیش‌بینی صندوق بین المللی پول

تاکید مخبر بر تقویت روابط اقتصادی با رفع موانع همکاری‌های بخش خصوصی دو کشور

رویکرد اخذ مالیات از کسب و کارهای کوچک، تسهیل گرایانه باشد

دیپلمات‌بازی «جلیلی» در مواجهه با حجاب و فیلترینگ

ظرفیت پالایش نفت آمریکا برای دومین سال پیاپی افزایش یافت

میانگین رشد اقتصادی 3 سال فعالیت دولت سیزدهم 5.2درصد بوده است

شعله‌های گاز 5 روستای گنبدکاووس روشن شد

بررسی احداث واحدهای تولید بنزین از متانول در منطقه ویژه اقتصادی لامرد

میز خدمت در راستای بررسی مشکلات حقوقی جامعه ایثارگر خوزستان برگزار شد

ابرچالش‌های سینمای ایران

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی