بازار آریا

آخرين مطالب

تجربه سیلوانا کوادر سینها، بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت «پراوا هلث»

بازانگاری خدمات درمانی در یک بازار نوظهور اقتصاد ايران

بازانگاری خدمات درمانی  در یک بازار نوظهور
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مترجم: مریم رضایی حساسیت من به خدمات درمانی در بنگلادش، با بیماری آپاندیس مادرم شروع شد. سال 2011 بود و من از خانه‏‏‌ام در نیویورک، به داکا، پایتخت بنگلادش آمده بودم تا در جشن عروسی یکی از بستگانم شرکت کنم. وقتی مادرم گفت که در پهلویش درد شدیدی دارد، به همراه خانواده او را به بیمارستان بردیم. اما خدمات درمانی که او دریافت کرد و خدماتی که شاهد بودیم بیماران دیگر دریافت می‏‏‌کردند (یا نمی‏‏‌کردند) افتضاح بود. باید دنبال پزشک‏‏‌ها می‏‏‌دویدیم تا او را معاینه کنند و تقریبا هیچ‏‏‌کدامشان جواب سرراستی به ما نمی‏‏‌دادند. اسکن‏‏‌ها و آزمایش‏‏‌ها کلی زمان می‏‏‌برد، خدمات پرستاری بسیار ضعیف بود و از همه وحشتناک‏‏‌تر اینکه عمل جراحی‏‏‌اش بسیار دیر انجام شد و ناموفق بود. در نهایت، بعد از اینکه شرایط مادرم بدتر شد، او را به بانکوک بردیم و در آنجا پزشکان برای بار دوم او را جراحی کردند. یک سال بعد، به دلیل عوارض ناشی از عمل اول، برای بار سوم در ویرجینیا تحت عمل جراحی قرار گرفت.
با اینکه شغل من در آمریکا به امور حقوقی و سیاست خارجی مربوط می‌‌‌شد، اما این تجربه به چالش بدی برایم تبدیل شد. ما به بیمارستان خوبی در یکی از اقتصادهای دنیا که به سرعت در حال رشد است مراجعه کرده‌‌‌ بودیم، اما در نهایت برای دریافت خدمات درمانی باکیفیت، مجبور شدیم این کشور را ترک کنیم و به جای دیگری برویم. چرا؟
خیلی زود به این موضوع پی بردم که این مشکل را یک فرصت ببینم و یک نظام خدمات درمانی جدید و بهتر برای بنگلادش ایجاد کنم. وارد حوزه یادگیری در مورد این صنعت شدم. همچنین به مطالعه در مورد بنگلادش پرداختم، چون در آمریکا به دنیا آمده و بزرگ شده بودم و با اینکه چند بار به بنگلادش سر زده بودم، اما هیچ‌گاه در این کشور زندگی نکرده بودم. در سال 2015 یک طرح کسب و کار ریختم و جذب سرمایه‌گذار را شروع کردم. یک ماموریت واضح، یک‌سری ارزش و یک فرهنگ شرکتی هم مشخص کردم. در سال 2018 اولین مرکز پزشکی پیشرفته را در داکا افتتاح کردیم و نام آن را شرکت «پراوا هلث» (Praava Health) گذاشتیم. پراوا در زبان بنگلادشی ترکیبی است از کلمات «پران» و «آوا» و معنی آن می‌شود «پرتو زندگی».
امروز، بیش از 600‌هزار بیمار برای دریافت خدمات درمانی به پراوا هلث مراجعه می‌کنند. ما یک نام شناخته‌‌‌شده در یکی از ابرشهرهای دنیا هستیم. از طریق یک پلتفرم، برای هر بیمار وقت 15 دقیقه‌‌‌ای برای گفت‌‌‌وگو با پزشک در نظر می‌‌‌گیریم، آن هم در کشوری که میانگین مشاوره پزشکی فقط 48 ثانیه است. دانشجویان MBA و پزشکی در سراسر دنیا، مدل کسب‌وکار ما را مورد مطالعه قرار می‌دهند. این موفقیت را مدیون همه اعضای تیم پراوا هستیم که به چشم‌‌‌انداز ما حیات بخشیدند.
مبنای کار
من اولین فرد کارآفرین در خانواده‌‌‌ام نبودم. در سال 1954 وقتی بنگلادش هنوز جزو پاکستان بود، پدربزرگ پدری‌‌‌ام یک شرکت داروسازی تاسیس کرد که حالا یکی از قدیمی‌‌‌ترین و موفق‌‌‌ترین شرکت‌های این کشور است. او هم مثل من نه دانشمند بود، نه پزشک و نه داروساز. اما هدف داشت. در آن زمان، 80‌درصد داروها در بازار منطقه‌‌‌ تقلبی بودند. او کسب و کاری درست کرد که داروهای باکیفیت تولید می‌‌‌کرد و همواره هشدار می‌‌‌داد که «اگر روزی سر مصرف‌کننده را کلاه بگذاریم، پایان ما رقم خواهد خورد.» وقتی من 16 ساله بودم، پدربزرگ از دنیا رفت.
پسرش، یعنی پدر من، در کشوری که حالا بنگلادش نامیده می‌شود بزرگ شد، اما در سال 1964 بورسیه تحصیلی گرفت و به آمریکا رفت. می‌‌‌خواست شیمی بخواند و بعد به خانه برگردد تا به اداره کسب و کار خانوادگی کمک کند. اما بعد از شروع جنگ استقلال بنگلادش، تصمیم گرفت در آمریکا بماند و استاد دانشگاه شود. من و برادر و خواهرم در شهر روانوک ویرجینیا بزرگ شدیم. خانواده من هر از گاهی به بنگلادش سفر می‌‌‌کرد و این سفرها علاقه من را به توسعه اقتصادی برانگیخت.
خدمات درمانی از همان ابتدا بخش مهمی از زندگی ما بود، چون برادرم از ابتدای تولد بیمار بود و مشکل پوستی، آسم و تشنج داشت. پزشکان نگرانی‌های مادرم را جدی نمی‌‌‌گرفتند. اما او در نهایت یک ایمیونولوژیست کودکان در بیمارستان جان هاپکینز پیدا کرد که کمکمان کرد. این اولین درسی بود که از قدرت خدمات درمانی بیمار‌محور و پشتکار لازم برای رسیدن به آن، گرفتیم.
من بعد از فارغ‌‌‌التحصیلی از کالج ولزلی در سال 1999، به عنوان مشاور در شرکت PwC مشغول کار شدم و بعد برای دریافت مدرک دکترای حرفه‌‌‌ای به مدرسه حقوق کلمبیا رفتم و همچنین کارشناسی ارشد توسعه بین‌الملل را از مدرسه کندی هاروارد دریافت کردم. تحصیلاتم، این باورم را که بخش خصوصی پایدارترین شکل توسعه است، تقویت کرد. پنج سال در یک شرکت حقوقی در نیویورک کار کردم و در سال 2007 به عنوان مشاور سیاست خارجی، به کمپین اوباما پیوستم. عمیقا احساس می‌‌‌کردم افرادی که در آمریکا در مورد کشورهای دیگر سیاستگذاری می‌کنند، باید تجربه نزدیک به آنها داشته باشند. بنابراین، به جای اینکه بعد از پیروزی اوباما به دولت بپیوندم، در سال‌های بعد به همکاری با بانک جهانی و سازمان ملل و موسسه صلح در افغانستان و تایلند پرداختم و تجربیات فوق‌‌‌العاده‌‌‌ای به دست آوردم.
بعد از چند سال که به آمریکا برگشتم، متوجه شدم به کارهای خلاقانه‌‌‌تر و تاثیرگذاری مستقیم بیشتر بر زندگی مردم علاقه دارم. تجربه بیماری مادرم همچنان آزارم می‌‌‌داد. با بنگلادش، کشوری با 170 میلیون جمعیت، ارتباط داشتم و می‌‌‌دانستم در حال پیشرفت است. در اوایل دهه 2010، این کشور یکی از سریع‌‌‌ترین رشدهای اقتصادی را داشت و سهم شهروندانی که زیر خط فقر بودند، از 40‌درصد در سال 2005 به کمتر از 30‌درصد در سال 2010 کاهش یافته بود. بانک جهانی، بنگلادش را «ببر بعدی آسیا» معرفی کرد، چون سرعت رشد این کشور در یک مدت زمان طولانی‌‌‌تر، حتی از چین بیشتر شده بود. تولید ناخالص داخلی (GDP) سرانه از هند پیشی گرفته بود و GDP 300میلیارد دلاری، آن را در مسیری قرار داده بود که تا سال 2030 جزو 30 اقتصاد ملی بزرگ دنیا قرار بگیرد.
این بازار به خدمات درمانی باکیفیت نیاز داشت. در اوت 2014 من تصمیم گرفتم با این چالش روبه‌‌‌رو شوم.
تصویرسازی یک مدل جدید
در بهار 2015 یک طرح کسب و کار 100 صفحه‌‌‌ای و یک مدل مالی برای سیستم خدمات درمانی که بر ارائه خدمات باکیفیت به خانواده‌‌‌ها متمرکز بود در دست داشتم که شامل خدمات ثانویه و تخصصی به بیماران هم می‌‌‌شد؛ از جمله خدمات درمانی داخل خانه، آزمایشگاه‌‌‌هایی در کلاس جهانی، تشخیص تصاویر پزشکی و داروخانه‌‌‌ای که به طور مستقیم داروها را از تولیدکننده‌‌‌ها تامین می‌‌‌کرد. این طرح، با اولین سیستم اطلاعات بیمارستانی یکپارچه بنگلادش، اولین اپلیکیشن برای بیماران و ابزارهایی مثل پزشکی از راه دور و داروخانه الکترونیک پشتیبانی می‌‌‌شد تا مسوولیت‌‌‌پذیری، کنترل کیفیت، کارآیی و دسترسی را ارتقا دهد.
در اولین دور تامین سرمایه که در پایان سال 2015 بود، 1.4 میلیون دلار جذب کردیم و از آن زمان منابع مالی ما به بیش از 15 میلیون دلار رسیده که همه آن از طرف سرمایه‌گذاران فرشته بوده است. یک شورای جهانی تشکیل دادم، تا آموزه‌‌‌هایی را که در خدمات درمانی و کارآفرینی در بازارهای نوظهور وجود دارد به بنگلادش بیاوریم. این گروه را نخبگانی که در شرکت‌های بزرگ آمریکا تجربه دارند، تشکیل می‌دهند.
اما موفقیت صرفا محدود به داشتن طرح کسب و کار، سرمایه و تیم نیست. بنابراین در اوت 2015 بزرگ‌ترین قدم را برداشتم: به طور کامل به داکا نقل مکان کردم. می‌‌‌دانستم این تحول برای من چالش‌‌‌برانگیز خواهد بود، چون در بنگلادش نه داخلی محسوب می‌‌‌شدم و نه کاملا خارجی. تنها کسی که می‌‌‌شناسم در آمریکا به دنیا آمده و بزرگ شده و به دلیلی غیر از ازدواج به بنگلادش برگشته، خودم هستم. اما چشم‌‌‌اندازم آنقدر واضح بود که نگران نبودم. اطرافم را یک تیم محلی بسیار قوی و ارتشی جهانی از حامیان گرفته بودند تا پل‌‌‌هایی را که نیاز داشتیم بسازیم.
وقتی با سرمایه‌گذاران بالقوه، نیروهایی که می‌‌‌خواستیم استخدام کنیم و مقامات دولتی گفت‌‌‌وگو می‌‌‌کردم، من را با سوال‌‌‌هایی قابل درک مواجه می‌‌‌کردند. انگیزه‌‌‌هایم چه بود؟ به عنوان یک بنگلادشی-آمریکایی 37 ساله، چرا فکر می‌‌‌کردم که می‌توانم این مشکل را حل کنم؟ برخی از آنها هم واقعا تردید داشتند و گاهی حرف‌‌‌های تبعیض‌‌‌آمیزی در مورد سن، جنسیت و بیگانه بودن من می‌‌‌زدند. اما همه اینها باعث شد بیشتر بر کارم متمرکز شوم. برای افرادی که پذیرا بودند، صبورانه چشم‌‌‌انداز، نیت و نوع شرکتی را که می‌‌‌خواستم تاسیس کنم توضیح می‌‌‌دادم و در متقاعد کردن آنها موفق بودم. همچنین از کسانی که من را به چالش کشیدند هم ممنونم، چون مواجه شدن با سوالاتشان من را برای آینده پیش رو آماده‌‌‌تر کرد.
بیش از 10 آژانس دولتی و ملی باید مجوزهای لازم شرکتی را که ما می‌‌‌خواستیم تاسیس کنیم صادر می‌‌‌کردند و مجبور بودیم با آنها ارتباط بگیریم.
در بهار 2017 تیم تازه‌‌‌کار پراوا را که متشکل از 20 نفر بود گرد هم آوردم تا هدف سازمانی، ارزش‌‌‌ها و فرهنگمان را تعریف کنیم. یک جلسه توفان فکری فوق‌‌‌العاده بود که منجر به شکل‌‌‌گیری چشم‌‌‌انداز، ماموریت و ارزش‌‌‌های هسته‌‌‌ای ما شد.
راه‌‌‌اندازی یک استارت‌آپ در یک بازار نوظهور سخت‌‌‌ترین کاری بود که در زندگی‌‌‌ام انجام دادم، اما بدون شک بزرگ‌ترین امتیاز من است. افتخار می‌‌‌کنم که توانستم شرکتی با ارزش‌‌‌های استوار، فرهنگ منسجم و یک تیم اختصاصی تاسیس کنم و اینکه هیچ‌گاه با سرمایه‌گذارانی کار نکردیم که ما را از چشم‌‌‌انداز و ماموریت اولیه‌‌‌مان دور کنند. هدف ما این است که پراوا برای کل 170 میلیون جمعیت بنگلادش در دسترس باشد. همچنین امیدواریم مدل ما در بازارهای نوظهور دیگری که به شدت به خدمات درمانی باکیفیت نیاز دارند، پیاده‌سازی شود.
منبع: HBR
--> اخبار مرتبط عضویت هند در بازارهای بدهی نوظهور تظاهرات گسترده دانشجویان بنگلادشی علیه اسرائیل/ درخواست برای پایان جنایات در غزه مطب پزشک یا مخابرات؟ خداحافظی با فرمول نیم‌قرنی توسعه درس‏‏‏‌های کسب و کار نساجی بنگلادش برای کشورهای فقیر

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1159689/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پس پشت وعده‌های انتخاباتی؛ منت گذاشتن سر مردم برای یک تکه گوشت بسیار توهین آمیز است

برد اقتصادی سه‌شیرها؛ همان ضربه سر بلینگل برای پیروزی کافی بود / عکس

ویدیو/ اظهارات سعید جلیلی در برنامه میزگرد اقتصادی از شبکه یک سیما

دلیل ورشکستگی هپکو بعد از خصوصی سازی به روایت جلیلی و دانش جعفری

رسانه عبری: فرار سرمایه گذاری‌ها از اسرائیل ادامه دارد

ایجاد شهرک رهایشی برای سیلاب‌زدگان در افغانستان

روستاییان جایگاه ویژه‌ای در نظام اقتصادی کشور دارند

جلیلی: شعار باید عصاره برنامه‌ای باشد / انضباط مالی اولویت است

دولت باید برای همه مردم زمینه نقش‌آفرینی را فراهم کند

جلیلی: مردم سوال دارند راه حل‌های اقتصادی مطرح شده چرا‌ محقق نشده است

جلیلی:١١ سال مطالعه کردم و کتاب های زیادی خواندم /جلیلی چه وعده‌ای داد؟

جلیلی: باید ساز و کاری برای حاکمیت ریال داشته باشیم تا ارزش پول ملی را حفظ کنیم

جلیلی: شعار باید عصاره برنامه‌ای باشد

جلیلی: برنامه خود را بر اساس مطالعات 11 ساله و کتاب‌های زیادی که در اقتصاد خوانده‌ام، ارائه کردم

میزگرد اقتصادی با حضور «جلیلی» آغاز شد

آغاز میزگرد اقتصادی جلیلی

برنامه «میزگرد اقتصادی» با حضور سعید جلیلی آغاز شد

جلیلی در میزگرد اقتصادی به سوالات کارشناسان پاسخ می‌دهد

تولید فرش های دستباف جهان دراین کارگاه قالیبافی

جلیلی: دولت باید برای همه مردم زمینه نقش‌آفرینی را فراهم کند

آخرین اظهار نظر درباره‌ی زمان واریز معوقات فروردین بازنشستگان کارگری

ماجرای مشهورترین فیل در تاریخ

دستور جلوگیری از افزایش بی‌ضابطه قیمت‌ها

ایجاد قوانین خلق‌الساعه چالش‌ساز است

فعال شدن جایگاه‌های عرضه دام در پایتخت

خبر جدید از مالیات طلا

پلیس گمرک در اصفهان راه‌اندازی می‌شود

13 هزار میلیارد ریال در حساب دستگاه های اجرایی خراسان جنوبی است

فوری : فروش همستر کمبت در صرافی تبدیل با بهترین قیمت

افزایش 37 درصدی قیمت دام در آستانه عید قربان

سعید جلیلی در جمع تولیدکنندگان برتر

اقدامات تحول ساز در حوزه اقتصادی خراسان جنوبی

اگر پزشکیان رئیس جمهور شود، راه و رسمش چه می شود؟/ چهار تصمیم اساسی پزشکیان چیست؟

زاکانی: پشت‌بند آزادی به سبک غربی‌ها، فساد اقتصادی و سایر فسادهاست

یادگیری مهارت‌ها پیش نیاز ورود جوانان به بازار کار است

کف حقوق با همسان سازی چقدر می شود؟

لزوم رفع موانع اجرای قرارداد خط انتقال گاز ایران به پاکستان

گزارش اوجی از تازه‌ترین قراردادهای امضاشده در وزارت نفت

بنگاه‌هایی که سقف اجاره‌بها را رعایت نکنند جریمه می‌شوند

برنامه‌های اقتصادی پورمحمدی برای جهش تولید و بهبود معیشت مردم

رشد اقتصادی تحقق‌یافته در دولت سیزدهم بیش از پیش‌بینی صندوق بین المللی پول

تاکید مخبر بر تقویت روابط اقتصادی با رفع موانع همکاری‌های بخش خصوصی دو کشور

رویکرد اخذ مالیات از کسب و کارهای کوچک، تسهیل گرایانه باشد

دیپلمات‌بازی «جلیلی» در مواجهه با حجاب و فیلترینگ

ظرفیت پالایش نفت آمریکا برای دومین سال پیاپی افزایش یافت

میانگین رشد اقتصادی 3 سال فعالیت دولت سیزدهم 5.2درصد بوده است

شعله‌های گاز 5 روستای گنبدکاووس روشن شد

بررسی احداث واحدهای تولید بنزین از متانول در منطقه ویژه اقتصادی لامرد

میز خدمت در راستای بررسی مشکلات حقوقی جامعه ایثارگر خوزستان برگزار شد

ابرچالش‌های سینمای ایران

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی