بازار آریا

آخرين مطالب

کیفیت خدمات اقامتی چطور کل بازار گردشگری را تحت‌تاثیر قرار داد

آفت کم فروشی در بوم‌گردی‏‏‌ها اقتصاد ايران

آفت کم فروشی در بوم‌گردی‏‏‌ها
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی : تعطیلات سال نو 1403 فصل سرد کسب و کارهای بوم‌گردی بود. بسیاری از صاحبان‌‌‌ خانه‌های بوم‌گردی نتوانستند در نوروز به اندازه‌‌‌ای که انتظار داشتند گردشگر داشته باشند. در برخی استان‌‌‌ها مانند خراسان رضوی ضریب اشغال به 18‌درصد رسید و در استانی مانند مرکزی با وجود نزدیکی به مراکز جمعیتی حتی نتوانست به 40‌درصد نزدیک شود، در آذربایجان غربی هم این عدد 30‌درصد بود. این اعداد و ارقام نشان می دهد این شیوه از کسب و کار در حوزه گردشگری در معرض آسیب جدی قرار دارد. کارشناسان این حوزه در گفت و گو با «دنیای اقتصاد» دلایل این امر را شرح دادند.
حسین کشتگارزاده فعــــــال حــوزه بوم‌‌‌گردی درباره عدم‌رونق بوم‌‌‌گردی‌‌‌ها در نوروز 1403 به چند عامل اشاره می‌‌‌کند. اولین آنها به چگونگی معرفی اقامتگاه‌‌‌ها و استانداردها برمی‌‌‌گردد. او می‌‌‌گوید: متاسفانه متولی گردشگری بر بالا بردن تعداد اقامتگاه‌ها متمرکز شده و استانداردهای محلی و... به حاشیه رفته است. در این حالت اقامتگاه‌ها عملا خدمات اضافه‌تری جز صبحانه برای توریست‌ها ندارند اما در مقابل نسبت به خانه‌های اجاره‌ای گران‌‌‌‌تر تمام می‌شوند. همین موضوع باعث می‌شود گروهی از توریست‌ها برای داشتن یک فضای شخصی و کاهش هزینه‌ها سراغ خانه‌های اجاره‌ای بروند. 
به گفته این فعال حوزه بوم‌گردی عدم‌استقبال از بوم‌گردی‌ها تنها به مساله مالی برنمی‌گردد چون در این تعطیلات شاهد بودیم برخی اقامتگاه‌های ارزان بی‌مخاطب ماندند و در مقابل گروهی از خانه‌های بوم‌گردی با وجود قیمت بالاتر توانستند مخاطبان زیادی جلب کنند. او می‌افزاید: برخی صاحبان اقامتگاه‌ها خلاقیتی از خود نشان نمی‌دهند و خدمات‌شان محدود یا استاندارد نیست. او در عین حال مساله اقتصاد و آزادی عمل را در انتخاب خانه‌های اقتصادی موثر می‌داند و می‌گوید: خانه‌های اجاره‌ای در سال‌های اخیر رونق یافته است. با این حال این گزینه در مواردی باعث ایجاد نابسامانی در مقاصد گردشگری شده است.
بسیاری از گردشگران در زمان سفر نسبت به آداب و سنت‌های آن منطقه چیزی نمی‌دانند و عدم‌رعایت این مسائل باعث بروز تنش‌هایی بین توریست‌ها و محلی‌ها می‌شود. به‌گفته کشتگارزاده رسانه ملی باید برنامه‌هایی را برای آداب گردشگری اختصاص دهد. او اضافه می‌کند: در حوزه گردشگری رسانه‌ها عمدتا روی برنامه‌های طبیعت‌گردی و معرفی مقاصد متمرکز شده‌اند که در این حد برنامه‌سازی اصلا کافی نیست. در مورد مصرف برق، ‌‌‌ گاز یا بستن کمربند ایمنی برنامه‌های مختلفی در تلویزیون ساخته شده ولی درباره گردشگری و آداب آن برنامه‌سازی صورت نگرفته است.
نسبت به سال قبل افت گردشگر داشتیم
فاطمه کرمی صاحب اقامتگاهی در حوالی شهر نقده در استان آذربایجان غربی دلیل عدم‌استقبال از اقامتگاه‌های بوم‌گردی در این استان در نوروز را به وضعیت آب و هوایی و همزمانی نوروز و ماه رمضان مرتبط می‌داند. او می‌گوید: سال 1402 هم مشابه امسال ما مسافران محدودی داشتیم زیرا تا 20 فروردین هوا در این منطقه سرد است، بنابراین تا این تاریخ اغلب گردشگران‌‌‌، توریست‌‌‌هایی که با انگیزه شغلی سفر می‌کنند، هستند. او در عین حال تعداد توریست‌‌‌های امسال نسبت به سال گذشته را پس از این تاریخ کمتر می‌داند و اضافه می‌کند: سال گذشته رزروهای آن بسیار بیشتر بود‌‌‌، به طوری که ناچار می‌شدیم با صاحبان اقامتگاه‌های دیگر جهت پذیرش هماهنگ باشیم، اما امسال این تعداد افت داشته و محدود به تعطیلات مناسبتی شده است.
صرفه‌جویی بیشتر توریست‌ها در سفرهای نوروزی
علی کیانی صاحب اقامتگاهی در روستای قلعه نو زابل شرایط تعطیلات سال نو امسال و سال گذشته را مشابه می‌‌‌داند و به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: گرچه به لحاظ تعداد توریست‌‌‌ها یکسان بودند ولی شرایط اقتصادی سبب شده تا آنها حساسیت بیشتری در مدیریت هزینه‌هایشان داشته باشند. او با بیان اینکه گردشگرانی که در نوروز امسال به سیستان آمده بودند، ‌‌‌ از جاذبه‌‌‌هایی نظیر دهانه غلامان، شهر سوخته‌‌‌، زاهدان کهنه‌‌‌، کوه خواجه و... بازدید کردند می‌گوید: این توریست‌ها تلاش‌شان این بود تا حد امکان در بحث خوراک و ... صرفه‌جویی کنند در حالی که در سال‌های گذشته شاهد این میزان وسواس در هزینه کرد نبودیم.
قیمت دستوری جوابگو نیست
اکبر رضوانیان فعال در حوزه بوم گردی و صاحب اقامتگاهی در کاشان هم به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: مجموعه‌ای از عوامل باعث کاهش استقبال از بوم‌گردی‌ها شده است. طبیعتا وضعیت اقتصادی در این زمینه نقش دارد و باعث شده نسبت به سالیان قبل مردم ناچار باشند هزینه بیشتری بابت خوراک، ‌‌‌ پوشاک‌‌‌، مسکن و آموزش بپردازند. با افزایش این بخش از هزینه‌‌‌ها به شکل منطقی سهم سفر کاهش پیدا می‌کند. او با بیان اینکه درصدی از مردم که سفر می‌‌‌کنند هم در تلاشند تا هزینه‌هایشان را در طول مسافرت کاهش دهند، ‌‌‌می‌‌‌افزاید: از آنجا که بخشی از هزینه‌ها به اقامت برمی‌گردد، گزینه‌هایی مانند چادرزنی‌‌‌، استفاده از پیک‌نیک برای پخت غذا و... مدنظر قرار می‌گیرد تا به این ترتیب مسافرت خانوار ارزان تمام شود. رضوانیان در کنار عامل اقتصاد، ‌‌‌ بخش دیگری از رکود برخی بوم‌گردی‌ها را نگاه کمی متولی گردشگری می‌داند. او می‌گوید: خانه‌های بوم‌گردی قرار بود در هر منطقه‌ای معرف خوراک، ‌‌‌ صنایع دستی و فرهنگ آن باشد. با این حال متولی گردشگری به جای نگاه کیفی به دنبال بالا بردن تاسیسات گردشگری از نوع اقامتگاه بود.
یکی از موضوعاتی که در این سال‌ها درباره اقامتگاه‌ها مطرح شد به نرخ‌نامه برمی‌گردد. رضوانیان در این باره عنوان می‌کند: اقامتگاه‌دار باید بتواند هزینه‌هایش را تامین کند از این رو تعیین نرخ‌نامه ثابت برای تمام این سال و برای همه اقامتگاه‌ها با استانداردهای مختلف درست نیست. به علاوه در فصول مختلف می‌توان هزینه‌های متفاوت را لحاظ کرد، ‌‌‌ به نظر من متولی گردشگری می‌تواند کف و سقف برای خدمات تعیین کند اما اینکه به شکل دستوری انتظار داشته باشد هزینه اقامتگاه در فروردین و اردیبهشت در کاشان مشابه تیر و مرداد باشد، ‌‌‌ غیرمعقول است، زیرا اقامتگاه‌دار در این شهر تلاش می‌کند در فصل‌های گرم سال با ارائه تخفیفات، ‌‌‌ مسافران را ترغیب به سفر به کاشان کند.
او اضافه می‌کند: مساله دیگری که باعث عدم‌اقبال به بوم‌گردی‌ها شده، ‌‌‌ مراکز اقامتی نهادهای دولتی و ... است. به عنوان مثال آموزش و پرورش مراکز اقامتی خودش را دارد یا برخی نهادها و سازمان‌ها دارای هتل‌های خاص هستند. همه این مسائل باعث شده اقبال به بوم گردی‌ها کم شود. کاهش توریست‌های خارجی از دیگر عوامل رکود بوم‌گردی‌ها از نظر رضوانیان به‌ویژه در شهرهایی مانند کاشان است. او می‌گوید: یکی از مخاطبان خانه‌های بوم‌گردی توریست‌های خارجی هستند. در حال حاضر ما به شکل حداقلی شاهد حضور این گردشگران در کشورمان هستیم. همین موضوع سبب شده صاحبان اقامتگاه‌ها با رکود مواجه شوند.
--> اخبار مرتبط زیر پوست گردشگری اصفهان صید ناموفق بوم‌گردی‏‏‌ها در نوروز سه اولویت مهم برای سال‌‌‌‌‌‌‌‌‌1402 نبض نوروزی ویلاهای اجاره‏‏‌ای اقامتگاه مطلوب گردشگران نوروزی

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1154486/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون 29 اردیبهشت 1403/ میانرده اقتصادی سامسونگ چقدر فروخته می‌شود؟

آخرین جزئیات درباره واریز کالابرگ الکترونیک؛ پای مجلس به میان آمد

تجهیز مبادی ورودی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی به فناوری تشخیص ایکس‌ری

حجت الاسلام رئیسی: فرزندآوری نیازمند مباحث فرهنگی و اقتصادی است

آمادگی خراسان جنوبی برای برقراری ارتباط تجاری با ترکیه

تحقیق و تفحص از بانک‌های خصوصی نهایی شد

کاهش قیمت‌ها در بازار ارز؛ دلار به کانال 57 هزار تومان بازگشت

رویداد مهندسی نفت تندگویان، سرمنشأ اثرگذاری دانش‌بنیان‌ها در دیجیتال‌سازی میدان‌های نفت و گاز

کتاب «نشان سرخ ذوالفقار» به دختر شهید حاج قاسم سلیمانی اهدا شد

جشنواره ملی تئاتر ایثار بهانه‌ای برای انتقال ارزش‌های فرهنگی است

نقد روزنامه اصولگرا بر تعطیلی شنبه‌ها؛ فقط 5 درصد از نیروی کار ایران با خارج مرتبط‌‌ هستند

کشف چای احتکاری در زاهدان

تسهیل فرایندها موجب تحقق جهش تولید با مشارکت مردم می‌شود

با تدابیر جدید چین برای تقویت بازار مسکن آشنا شویم

توافقات جدید طلافروشان با وزارت صمت

توافقات جدید طلافروشان با وزارت صمت

ارائه فهرست محرمانه دکترای بیکار به استانداران

تورم موجب شده داراها ثروتمندتر و فقرا فقیرتر شوند/ تشدید شکاف طبقاتی باعث کاهش سرمایه اجتماعی خواهد شد

زمان افزایش 40 درصدی حقوق بازنشستگان مشخص شد

مشکلات طرح‌های اقتصادی دشتی پیگیری و رفع می‌شود

تخلیه دو نگله 425 تنی در بندر شهید رجایی

تغییرات پی‌درپی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار سبب عقب ماندگی شده است

مقام مسئول: صرفه جویی در نیروگاه‌ها سه برابر تعویض بخاری‌ها موثر است

کتاب‌های اسنادی و مرجع نشر شاهد در بازار نشر منحصر بفرد هستند

قطار ترانزیتی افغانستان ـ ترکیه رفع توقیف شد

زمان بعدی حراج شمش طلا مشخص شد

در تابستان سال جاری خاموشی خواهیم داشت؟

جمع‌آوری روزانه 12 میلیون فوت‌مکعب گازهای همراه مشعل با راه‌اندازی الکتروکمپرسور گازی

جمع‌آوری 12 میلیون فوت‌مکعب گازهای همراه مشعل با راه‌اندازی الکتروکمپرسور گازی

پیام حضرت آیت‌الله نورمفیدی به مناسبت اختتامیه هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار

بازار سرمایه چرا صعودی نمی‌شود؟

استمرار تولید در صنعت برق، نیازمند مشارکت بخش عمومی است

مدل جدید آیفون SE اقتصادی به‌زودی روانه بازار می‌شود/ عکس

شنبه‌ها تعطیل می‌شود؟/ موافقین و مخالفین چه می‌گویند؟ / ورود مستقیم دو مرجع تقلید به یک دعوای شرعی در بهارستان

جان تازه به 8870 بنگاه تولیدی

کتاب معمای تورم بالا رونمایی شد

‌حمایت از دانش‌بنیان‌ها و مردمی کردن اقتصاد؛ راهکار برون‌رفت از مشکلات اقتصادی

عمر ماندگاری گوشت منجمد وارداتی از برزیل افزایش یافت

معامله گواهی صرفه‌جویی گاز در بورس انرژی به‌زودی آغاز می‌شود

تلاش‌های مثبت دولت و وزارت نفت برای کاهش ناترازی انرژی

ارسال اطلاعات 120 هزار خانه خالی به سازمان امور مالیاتی

پرداخت تسهیلات به کسب و کارهای آسیب‌دیده در سیل مشهد

کیهان: اگر پس از تعطیلی شنبه، ادعا شد که تعطیلی جمعه هم ناسازگار با تعطیلی شنبه و یکشنبه در غرب است، چه باید کرد؟ / تا کجا قرار است با توهم منفعت، خودمان را منفعلانه با نظم جهانی (غربی) سازگار کنیم؟ / کشور‌های منطقه، خیلی خطا دارند؛ باید از آنها تقلید کنی

رایزنی علی‌ باقری با رئیس جمهوری تاتارستان

میراث دار اقتصاد نفتی هستیم

صمت حامی و صدای بلند اصناف است

باقری: درایت رهبران ایران و روسیه تهدید تحریم‌ها را به فرصت نوین همکاری تبدیل کرد

جان تازه در تن پیر پالایشی پایتخت

تعطیلی شنبه‌ها به بانک‌ها نمی‌رسد

واردات چای به دستور رئیس‌ جمهور محدود شد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی