بازار آریا

آخرين مطالب

مدیرکل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه معاونت امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت مطرح کرد

چشم‌انداز روشن توسعه همکاری نفتی ایران و آفریقا طی 2 دهه آینده وزارت نفت

چشم‌انداز روشن توسعه همکاری نفتی ایران و آفریقا طی 2 دهه آینده
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مدیرکل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه معاونت امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت گفت: هم‌اکنون، براساس برآورده‌ها کشورهای آفریقایی بالاترین رشد اقتصادی را طی سال 1402 داشته‌اند و این مسئله چشم‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در دو دهه آینده رقم خواهد زد.

به گزارش خبرنگار شانا، سلیمان قاسمیان ظهر امروز (یکشنبه، نهم اردیبهشت) در نشست تخصصی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا با اشاره به عزم دولت سیزدهم برای توسعه همکاری‌های دوجانبه با کشورهای آفریقایی در حوزه صنایع پایین‌دستی و بالادستی صنعت نفت و نیز فرصت‌های تکرارنشدنی بازار در این قاره، گفت: هم‌اکنون، براساس برآوردها، کشورهای این قاره بالاترین رشد اقتصادی را طی سال گذشته داشته‌اند و این مسئله چشم‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در دو دهه آینده رقم خواهد زد.
وی با اشاره به اینکه 7.2درصد از ذخایر هیدروکربوری جهان در قاره آفریقا قرار دارد، افزود: طی دو سال اخیر بیشترین اکتشاف‌های مواد نفتی و گازی جهان به‌ترتیب در کشورها نامیبیا، غنا، آنگولا و آفریقای جنوبی انجام شده است.
مدیرکل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه معاونت امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت بیان کرد: هم‌اکنون در حوزه تقاضای فرآورده‌های نفتی و گازی شاهد افزایش تقاضا در قاره آفریقا هستیم. این قاره اکنون ظرفیت پالایشی روزانه 3 میلیون و 700 هزار بشکه را دارد که نسبت به مصرف داخلی خود بسیار کمتر است، ازاین‌رو ما می‌توانیم بازارهای صادراتی فرآورده‌های نفتی خوبی در این قاره، به‌خصوص در شرق و جنوب آن داشته باشیم.
قاسمیان صادرات خدمات فنی و مهندسی، بازسازی پالایشگاه‌های موجود و صادرات فرآورده‌های نفتی و گاز مایع را از دیگر فرصت‌های ایجاد ارتباط بیشتر با صنعت نفت قاره آفریقا اعلام کرد.
افزایش 26درصدی مصرف گاز جهان تا 2040
براساس این گزارش، رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز در این نشست تخصصی با بیان اینکه تا سال 2040 مصرف گاز در جهان 22 تا 26 درصد افزایش داشته و هم‌زمان شاهد افزایش تقاضای این حامل انرژی خواهیم بود، گفت: ایران به‌عنوان دومین دارنده ذخایر گازی جهان همواره یکی از ظرفیت‌های بالقوه برای تأمین پایدار گاز در دهه‌های آینده خواهد ماند.
وی با یادآوری اینکه صنعت گاز ایران طی سال‌های اخیر با وجود تحریم‌های همه‌جانبه کشورهای غربی توانسته است تولید خود را از حدود 400 میلیون مترمکعب در سال 1389 به بیش از 875 میلیون مترمکعب در حال حاضر برساند، تصریح کرد: هم‌اکنون فرایند تولید گاز، از مرحله تولید تا توزیع، بدون حضور شرکت‌های خارجی و ازسوی متخصصان ایرانی انجام می‌گیرد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به اینکه این شرکت هم‌اکنون مدیریت بیش از 440 هزار کیلومتر خط لوله گاز در کشور را بر عهده دارد، افزود: در بخش ساخت ایستگاه‌های تقویت فشار و پالایشگاه‌های گازی به‌ترتیب 92 و 76 درصد به خودکفایی رسیده‌ایم. ما و 250 شرکت‌ دانش‌بنیان داخلی مرتبط با ما می‌توانیم در زمینه احداث و تعمیرات خطوط لوله و ایستگاه‌های تقویت فشار گاز، به کشورهای آفریقایی خدمات فنی و مهندسی ارائه کنیم.
نوشادی پروژه‌های بازیابی کربن، مینی ال‌ان‌جی، تولید هیدروژن از گاز، ساخت توربواکسپندر و حذف کربن را از پروژه‌های جدید در صنعت گاز دانست و گفت: هم‌اکنون ایران در بحث ساخت دو نوع توربوکمپرسور، بیش از 2 میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده است.
آمادگی ایران برای صدور خدمات فنی و مهندسی به آفریقا در حوزه پالایشگاهی
براساس این گزارش، علی شاهوردی، مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران نیز در این نشست تخصصی، گفت: ایران آمادگی دارد در زمینه تعمیرات اساسی، تأمین تجهیزات، نگهداری و تولید در حوزه پالایشگاهی با کشورهای آفریقایی همکاری داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ایران 30 سال پیش در زمینه تعمیر و ساخت پالایشگاه‌های نفت و گاز 100درصد به خارج وابسته بود، بیان کرد: در سایه مدیریت دولت‌ها و محدودیت‌های اعمال‌شده تحریمی پس از 45 سال تحریم و هشت سال جنگ، هم‌اکنون ضمن خودکفایی کامل در تعمیرات، پالایشگاه‌های نفتی خارجی را نیز تعمیرات اساسی می‌کنیم.
مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، کمپرسورهای فرایندی، کاتالیست‌های بنزین‌ساز، مبدل‌های حرارتی، کولرهای آبی صنعتی، خدمات مکانیک، پایپینگ، عایق، فیلتر، ترانسفورماتور و ابزار دقیق را ازجمله صدها محور صادراتی خدمات فنی و مهندسی به قاره آفریقا اعلام کرد.
ایران سومین تولیدکننده ال‌پی‌جی دنیا
براساس این گزارش، امیر هوشنگ کرمی، سرپرست امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران نیز در این نشست تخصصی با بیان اینکه هم‌اکنون قاره آفریقا در زمینه تولید و مصرف ال‌پی‌جی برابر است، گفت: این قاره به‌شدت به انرژی و سوخت نیاز دارد و ایران به‌عنوان سومین تولیدکننده گاز مایع (ال‌پی‌جی) می‌تواند در افزایش صادرات این حامل انرژی در این قاره، نقش‌آفرینی کند.
وی در ادامه بیان کرد: هم‌اکنون چین، هند و ژاپن به‌ترتیب بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان ال‌پی‌جی در جهان به شمار می‌آیند و در قاره آفریقا مراکش، مصر، تونس و آفریقای جنوبی به‌ترتیب بزرگ‌ترین واردکنندگان این حامل انرژی هستند.
سرپرست امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران قیمت بالا و نبود اسکله‌های استاندارد را دو دلیل عمده مصرف پایین ال‌پی‌جی در قاره آفریقا دانست و گفت: تولید این ماده در ایران طی چند سال اخیر صعودی بوده و از 5 میلیون تن در سال 2021 به 7 میلیون تن در سال 2023 رسیده است.
صادرات 350 میلیون دلاری کود اوره به آفریقا
براساس این گزارش، بیژن چگنی، سرپرست مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران نیز در این نشست تخصصی، با تأکید بر اینکه هم‌اکنون عمده محصول صادراتی پتروشیمی ایران به قاره آفریقا کود اوره است، افزود: هم‌اکنون سالانه حدود 350 میلیون دلار کود اوره به این قاره صادر می‌شود.
وی با اشاره به اینکه ایران 95 میلیارد دلار طرح پتروشیمی جدید و در حال اجرا دارد، تصریح کرد: از این مقدار تاکنون 13 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام شده و مذاکرات برای 82 میلیارد دلار دیگر، از طریق فاینانس در حال انجام است.
سرپرست مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران صادرات کاتالیست را یکی از فرصت‌های ارتباط صنعت پتروشیمی ایران و قاره آفریقا اعلام کرد و گفت: هم‌اکنون ایران در زمینه کاتالیست به خودکفایی 95درصدی رسیده است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1153103/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رکورد 25 ساله بارش در یزد

اهمیت اجرای الگوی جدید اعتبارسنجی چه میزان است؟

نمایش رایگان نسخه ترمیم‌شده «فردوسی» در موزه سینما

مبارزه شیرازی‌ها با مغول‌ها روی صحنه

پایان یوروویژن با حاشیه‌های سیاسی

تمجید میشائل هانکه از کیارستمی

در کشاکش زندگی و سینما

احداث 780 واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد لرستان

دلایل اضافه‌‌‌کاری در آمریکا

هوش مصنوعی و تجربیات دگرگون‏‏‌ شده انسان

جاسوس‌ها و کلاه‌بردارها

تکنوکرات سیاست‌گریز

اطلاعیه درباره پرونده دلالی

به کارتان برسید

حمایت شما از حمله بدتر است!

صدر شلوغ می‌شود؟

قصه‌های سفید و سیاه

رجیستری موبایل در کمیسیون اصل 90 بررسی می‌شود

آلمان فروش محصولات لنوو و موتورولا را ممنوع کرد

برنامه 7 میلیارد دلاری کره جنوبی برای صنعت تراشه

کارشناسان: طرح صیانت یک سال است که اجرا می‌شود

حضور بانک پارسیان در نمایشگاه ایران هلث 1403

سایه رفتارهای سیاسی بر رازداری بانکی

آیا شکاف بازده صکوک‏‌ توان پیش‌بینی چرخه اقتصادی در ایران را دارد؟

کرمان آیدکس با هدف توسعه گفتمان سرمایه‌گذاری آغاز شد

زنجیره فولاد - 1403/02/24

بازار فولاد - 1403/02/24

بازار آتی - 1403/02/24

از قراردادهای آتی کوتاه‌مدت تا صندوق‌های اهرمی و پوششی کالا

رقابت هیجانی از رینگ پلیمرها رخت بربست

بازار - 1403/02/24

در جست‌وجوی خریدار ارز

کاهش محبوبیت بایدن با افزایش تورم

رشد صادرات خودروهای ساخت چین

برنامه لکسوس برای فروش یک‌میلیون خودروی برقی

رقیب چینی جدید تسلا

تمدید قیمت‌گذاری دستوری خودرو؟

شکست‌‌‌‌ فانتزی حذف نفت و گاز؟

رکوردشکنی تجدیدپذیرها در تولید انرژی

سهم 10‌درصدی قاچاق در بازار پوشاک

بدهی 23همتی دولت به گندمکاران

نقش پررنگ رایزنان در توسعه‌تجارت با آفریقا

بوی تحول در صنعت غذا

توسعه بی‌سابقه معادن

بحران نخاله‏‏‌های ساختمانی برای شهرها

چمران در واکنش به ترافیک نمایشگاه: تلاش کردیم، به نتیجه نرسید

ایست فرونشست به بازار زمین

رکود در بازار املاک کلنگی

روایت دهه ‌قرمز بورس

کلیات طرح یک فوریتی اصلاح برخی احکام مالیاتی تصویب شد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی