بازار آریا

آخرين مطالب

کشت فراسرزمینی یا کشت سرزمینی؛ اولویت با کدام است؟ اقتصاد ايران

کشت فراسرزمینی یا کشت سرزمینی؛ اولویت با کدام است؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - در نشست کمیسیون کشاورزی که در اتاق ایران برگزار شد فعالان این بخش به بررسی چالش‌‌‌های موجود در این حوزه پرداختند. در این نشست همچنین چالش‌‌‌های کشت فراسرزمینی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، رضایی رئیس این کمیسیون با اشاره به تجربه کشت فراسرزمینی در کشورهایی مانند چین، عربستان و امارات از اعلام آمادگی برخی نهادهای دولتی و مسوولان نسبت به حمایت از بخش خصوصی در این رابطه خبر داد و گفت: برخی مشکلات مانند کم‌آبی و قیمت رقابتی و... وجود دارد و باید در انتخاب بهترین گزینه‌‌‌ها برای این منظور دست به کار شد. وی با بیان اینکه لازم است کمیسیون کشاورزی اتاق در کمیسیون کشاورزی مجلس یک کرسی برای مشورت‌دهی به نمایندگان مجلس به صورت تخصصی ایجاد کند، در رابطه با زنجیره ارزش محصولات کشاورزی گفت: در تمام دنیا این موضوع مورد توجه قرار گرفته و در ایران نیز با مسوولان و مدیران نشست‌‌‌هایی برگزار شده و توافقاتی هم بین وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کشور و اتاق بازرگانی صورت گرفته و نمونه کارهایی نیز ارائه شده است.
وی با انتقاد از برخی بوروکراسی‌‌‌ها در دولت و اتاق خواستار رفع این موضوعات شد و گفت: بوروکراسی‌‌‌ها باعث بروز مشکلاتی شده و امیدواریم اقدامات فوری برای رفع این موضوع صورت بگیرد تا زمان برای عبور از چالش‌‌‌های بخش کشاورزی به صورت بهینه به کار گرفته شود. رضایی درباره راه‌‌‌اندازی کارگروه‌‌‌های کمیسیون کشاورزی گفت: برای اینکه ارتباط موثرتری بین اعضا و فعالان بخش خصوصی با اتاق ایران و کمیسیون کشاورزی ایجاد شود پنج کارگروه ایجاد و سرپرست کارگروه‌‌‌ها به عنوان نماینده کمیسیون کشاورزی گزارش‌‌‌های این کارگروه‌‌‌ها را تهیه و به بررسی مشکلات تخصصی هر کارگروه خواهند پرداخت که در عین حال با حمایت کمیسیون کشاورزی همراه خواهد بود و در این راستا مکاتبات و پیگیری‌‌‌ها توسط کمیسیون انجام خواهد شد و نتایج به کارگروه‌‌‌ها ارجاع می‌شود. در این نشست فعالان بخش خصوصی نیز به ارائه نظرات خود پرداختند و موضوعاتی را مطرح کردند که در ادامه می‌‌‌خوانید.
یکی از فعالان بخش خصوصی با بیان اینکه در بسیاری از کالاها برای صادرات با مشکل روبه‌‌‌رو هستیم و امتیاز منفی داریم نسبت به راه‌‌‌اندازی کارگروه‌‌‌های متعدد انتقاد کرد و گفت: زمان بسیار کم است و برگزاری جلسات و نشست‌‌‌ها و راه‌‌‌اندازی کارگروه‌‌‌های متعدد باعث تضییع زمان می‌شود و این در حالی است که مشکلات کشاورزی را نیز حل نمی‌‌‌کند. برگزاری کمیته‌‌‌ها و... مورد علاقه دولتی‌‌‌هاست و بخش خصوصی نباید گرفتار این بوروکراسی‌‌‌ها شود.
موضوع دیگری که مورد توجه فعالان بخش کشاورزی قرار گرفت مسائل مربوط به بازرگانی و صادرات بود. به گفته فعالان این بخش، تولیدکنندگان و فعالان این حوزه در مسائل تولید متخصص هستند و مشکل در این بخش‌‌‌ها موضوع امور بازرگانی است نه تولید، بنابراین کمیسیون کشاورزی باید به این موضوع ورود کند. به گفته یکی از فعالان بخش خصوصی، چند استان کشور تولیدکننده محصولات صادراتی و برخی استان‌‌‌ها صرفا در بخش بازرگانی داخلی فعالیت می‌کنند و به نظر می‌رسد فعالیت‌‌‌ها حالت جزیره‌‌‌ای یافته و بنابراین باید تشکلی داشته باشیم تا استان‌‌‌های فعال در حوزه‌‌‌های مختلف کشاورزی دور میزهای مشترک سینرجی پیدا کنند و تبادلات بازرگانی بهتر انجام شود و از حالت جزیره‌‌‌ای خارج شود.
به گفته آنها در حال حاضر مشهد به عنوان‌‌‌ هاب زعفران، گیلان‌‌‌ هاب چای، ارومیه ‌‌‌هاب سیب و گلستان هاب گیاهان دارویی هستند و تقریبا مسوولیت هر محصول را به همان استان داده‌‌‌ایم. در حوزه آبزیان نیز همین‌طور است و بنابراین ایجاد نقشه‌‌‌های راه برای ایجاد هم‌‌‌افزایی مهم است.
نبود دیتای کافی یک مشکل دیگر بود که در این نشست مطرح شد. به گفته فعالان کشاورزی دیتا و اطلاعات درست می‌تواند آدرس درست به فعالان صنعت برساند و میزان مازادها یا کمبودهای محصولات مختلف در بازارهای گوناگون را مشخص کند تا فروش و توزیع محصولات بر اساس نیازها مدیریت و سازماندهی شود. باید مسوولان نسبت به موانع صادرات و واردات، منابع مالی، مراکز تجاری در خارج از کشور و کشت فراسرزمینی اقدام کنند، چراکه دلیل عدم‌توسعه صادرات محصولات ایرانی، نبود مراکز تجاری در کشورهایی مانند هندوستان، عمان و روسیه است تا بتوانیم محصولات را با توافقات بین‌المللی بفروشیم تا هر محصولی به صورت انفرادی صادر نشود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در ادامه این نشست با بیان اینکه موضوع کشت فراسرزمینی اصل 138 قانون است و در تمام دنیا سازمان‌های بین‌المللی جهانی برای بخش خصوصی وجود دارند که بازرگانی و بازاریابی را برای فعالان بخش خصوصی انجام می‌دهند از طرح این پیشنهاد در اتاق ایران خبر داد و گفت: یک سال از زمان این طرح و ایده در اتاق گذشته، اما هنوز این کار انجام نشده و این وظیفه اتاق است. اما موضوع مهم این است که سفرای ایران در خارج ازکشور باید بخشی از وظایف خود را به موضوعات اقتصادی اختصاص دهند تا بتوانند مسیر لازم برای فعالیت‌‌‌هایی مانند کشت فراسرزمینی را هموار کنند.
دبیر انجمن کشت فراسرزمینی نیز در این جلسه پیشنهاد کرد با توجه به ظرفیت‌‌‌های موجود در اتاق‌‌‌های مشترک و کمیسیون‌‌‌هایی مانند کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی، نماینده‌‌‌های اتاق‌‌‌های مشترک در جلسات کمیسیون حضور یابند و در ارتباط نزدیک با سازمان توسعه تجارت بتوانند اهداف تجاری خود را دنبال کنند چراکه مسوولیت مرتبط با مراکز تجاری با این سازمان است.
یکی از فعالان بخش خصوصی در این جلسه نیز با انتقاد از مشکلات موجود در حوزه‌‌‌های تولید و بازاریابی و سیاستگذاری در حوزه کشاورزی داخلی گفت: باید ابتدا مشکلات تولیدات داخلی را حل کنیم و سپس به کشت فراسرزمینی ورود کنیم، چراکه با روش‌های غیرمسوولانه و نادرست دولتی مشکلاتی در حوزه تولید و صادرات محصولات کشاورزی ایجاد شده و اکنون قیمت محصولات به گونه‌ای است که حتی هزینه کرایه محصول نیز تامین نمی‌شود و تعرفه‌‌‌های صادرات و مجوزها و... باعث بروز استرس‌‌‌های متعدد برای فعالان این بخش شده است.
--> اخبار مرتبط اقدامات جزیره‌ای مانع صادرات موفق تشکل‌ها موازی‌‌‌کاری نکنند مذاکره برای تهاتر محصولات کشاورزی ایران و اوکراین نقش تشکل‌های کشاورزی در مدیریت نوسان قیمت راه‌حل تجاری‌سازی محصولات کشاورزی

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1151986/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همکاری‌ چین در زمینه‌های اقتصادی تجاری با افغانستان

لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله

3 اپیزود از افزایش قیمت مسکن در کشور

توسعه پارس جنوبی روزانه 42 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید

راه اندازی سامانه سوت زنی برای مشاوران املاک

مدیرعامل شرکت پتروایران منصوب شد

این میوه‌ها همچنان زیر 100 هزار تومان قیمت ندارند

به زبان ساده مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟

انتقاد عضو هیات مدیره انجمن فولاد از اتلاف گاز خانگی

رضایی: جبهه انقلاب اختلافات جزئی را کنار بگذارد

قدردانی مقاومت فلسطین از حمایت یمن از مردم غزه

مصوبه مهم دولت برای حقوق کارگران در 1403 تعیین تکلیف شد

با 350 میلیون دناپلاس سوار شوید

تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد

رکورد‌شکنی قیمت مس در سطح جهانی

استاندار همدان با همسر و فرزندان شهید شناسائی شده رنجنوش دیدار کرد

پیشنهاد خنده‌دار برای نجات اقتصادی بارسلونا!

از سرمایه گذاری پکن در افغانستان حمایت می کنیم

خنده‌دارترین پیشنهاد برای نجات اقتصادی بارسلونا!

انسداد کارت بانکی این افراد از شنبه قطعی شد

پاسخ تند همتی به انتقاد خبرگزاری دولت/ دانشجوی سال اول اقتصاد هم فرق تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم سالانه را می‌داند/ شما یا نمی‌دانید یا می‌خواهید ندانید

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟

الزام دارندگان پروانۀ دفاتر پیشخوان خدمات دولت به دریافت شناسه یکتا

جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزیی، ایران قوی را بسازد

جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزئی، ایران قوی را بسازد

آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های ایفای تعهدات ارزی سال 1401 اعلام شد

تکریم معلم از واجبات الهی است

بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد

دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از اختصاص 10 همت برای کادر درمان خبر داد

لزوم اجرای وعده صادق اقتصادی در کشور

مسئولان به وعده صادق اقتصادی خود عمل کنند

علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند

در جنگ اقتصادی و فرهنگی باید به آمادگی کامل برسیم

دولت گرفتاری اقتصادی مردم را کاهش دهد‌

ارتش یمن آغاز مرحله چهارم عملیات خود را اعلام کرد

تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در 2.5 سال گذشته کاهش یافت

دانشجویان دنیا به دفاع از مردم فلسطین قیام کردند

فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکزهوشمند

وعده‌های مسؤولان در عرصه‌های اقتصادی محقق شود

تغییر محسوس در وضع اقتصادی و بهبود معیشت مردم ایجاد شود

قوه قضاییه به دنبال اصلاح رویه‌ها در برخورد با فعالان اقتصادی

چرا ترک‌ها علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در کیش شدند؟

فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکز هوشمند

دشمن در جنگ اقتصادی با مقاومت مردم نتوانسته کاری از پیش ببرد

ایستادگی ملت ایران بر موضع حق منشاء بیداری جهانیان در برادر نظام سلطه گردید

مردم چشم انتظار وعده صادق اقتصادی هستند

کارشناس سیاستگذاری مسکن: ملک مصرفی افراد مشمول مالیات بر عائدی سرمایه نمی‌شود

لزوم توجه دولت به مشارکت و امنیت خاطر مردم در سرمایه‌ گذاری‌ ها

دولت عزم خود را برای بازدارندگی در عرصه اقتصادی جزم‌ کند

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی