بازار آریا

آخرين مطالب

همکاری‌های اقتصادی در کانون گفت‌وگوها و مذاکرات

چرا رئیسی به پاکستان سفر کرد؟ اقتصاد ايران

  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد : الجزیره در مطلبی به بررسی سفر ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران به پاکستان پرداخت و نوشت: «رئیسی چند روز پس از حملاتی که ایران و اسرائیل علیه یکدیگر انجام دادند، در یک سفر سه‌روزه که از روز دوشنبه آغاز شد، برای گفت‌وگو در مورد روابط منطقه‌‌‌ای و دوجانبه در پاکستان به سر می‌‌‌برد.» از جمله برنامه‌‌‌های این سفر، دیدار و گفت‌وگو با مقامات عالی پاکستان مانند شهباز شریف، نخست‌وزیر است. این دو همسایه پس از حملات موشکی علیه خاک یکدیگر در ژانویه به دنبال بهبود روابط هستند. رسانه‌‌‌های محلی گزارش دادند که رئیسی همچنین با ژنرال عاصم منیر، رئیس ارتش پاکستان که نفوذ سیاسی و اقتصادی زیادی در این کشور جنوب آسیا دارد، دیدار خواهد کرد.
دستور کار سفر چیست؟
رئیسی روز دوشنبه وارد اسلام‌آباد پایتخت پاکستان شد؛ هدف دو همسایه تقویت روابط اقتصادی و حوزه‌‌‌های مرتبط با مسائل مرزی و انرژی است. دفتر ریاست جمهوری ایران روز دوشنبه در بیانیه‌‌‌ای اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست همسایگی علاقه‌مند به ارتقای روابط با پاکستان است و در این سفر موضوعات مختلفی از جمله مسائل اقتصادی و تجاری، انرژی و مسائل مرزی با دولت پاکستان مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. وزارت امور خارجه پاکستان روز یکشنبه در بیانیه‌‌‌ای خواستار بهبود روابط دوجانبه شد. در این بیانیه آمده است: «دو طرف دستور کار گسترده‌‌‌ای برای تقویت بیشتر روابط پاکستان و ایران و تقویت همکاری‌‌‌ها در زمینه‌‌‌های مختلف از جمله تجارت، اتصالات، انرژی، کشاورزی و تماس‌‌‌های مردمی خواهند داشت.»
رئیس‌جمهور از شهرهای بزرگ از جمله لاهور و کراچی بازدید خواهد کرد و بر روابط دوجانبه و تجاری متمرکز می‌شود. مشرف زیدی، مشاور سابق وزارت امور خارجه که در نهاد فکری و تحقیقاتی «تبادلب» کار می‌کند، در بیانیه‌ای کتبی به الجزیره گفت که سفر رئیسی «تلاشی برای جلب حمایت اسلام‌آباد و راولپندی [بخش نظامی] از ایران است؛ آن هم در شرایطی که اخیرا شاهد بودیم تنش‌‌‌ها بین ایران و اسرائیل تاحدودی گسترش یافته‌است». زیدی افزود: «متفکران راهبردی ایران آگاه هستند که پاکستان هم بحران سیاسی داخلی دارد و هم طیف وسیعی از اهرم‌‌‌های فشار اقتصادی که دامنه حرکت پاکستان را در درگیری جاری در خاورمیانه محدود می‌کند.»
وضعیت روابط ایران و پاکستان چگونه است؟
ایران و پاکستان سابقه روابط پرچالشی دارند و هر دو کشور، یکدیگر را به ناتوانی در مهار گروه‌‌‌های مسلح متهم می‌کنند. تنش‌‌‌های مرزی در ژانویه زمانی که ایران حملات هوایی را در مرز پاکستان انجام داد، تشدید شد. رسانه دولتی ایران گفته است که این حمله دو پایگاه گروه مسلح جیش‌العدل را هدف قرار داده است. پاکستان نیز با شلیک موشک به خاک ایران و فراخواندن سفیر خود از تهران به تلافی آن اقدام کرد. محمد فیصل، دانش‌آموخته دکترا در دانشگاه فناوری سیدنی که متخصص سیاست خارجی پاکستان است، گفت: «در آن زمان پاکستان یک دولت موقت داشت و آنچه ایران نشان داد، این بود که پس از روی کار آمدن دولت جدید، می‌توان دیداری برای ترمیم روابط و بازسازی اعتماد داشت.»
چرا رابطه پاکستان و ایران حیاتی است؟
تحلیلگران سیاست خارجی در پاکستان به‌رغم تنش‌‌‌های مرزی از تعامل مجدد با ایران حمایت کرده‌‌‌اند. پاکستان با هند و افغانستان دارای مشکل مرزی است. ملیحه لودهی، دیپلمات کهنه‌‌‌کار پاکستانی در پی تنش‌‌‌های مرزی ماه ژانویه به الجزیره گفت: «همچنان داشتن یک رابطه عادی و باثبات با ایران برای پاکستان از اهمیت بالایی برخوردار بوده و هست.» اسلام آباد و تهران به دنبال تقویت تجارت دوجانبه هستند که در حال حاضر بیش از 2میلیارد دلار است. فیصل به الجزیره گفت که تجارت غیررسمی قابل‌توجهی بین دو کشور از جمله در حوزه گاز مایع (LPG) و نفت خام وجود دارد. وی افزود: «ایران همچنین برق استان بلوچستان و دیگر مناطق مرزی پاکستان را تامین می‌کند.» در اردیبهشت 1392، شریف و رئیسی اولین بازارچه مرزی در گذرگاه مرزی مند-پیشین را افتتاح کردند. علاوه بر این، این دو همسایه روابط فرهنگی و مذهبی نزدیکی دارند و سالانه ده‌‌‌ها‌هزار نفر از اقلیت شیعه پاکستانی برای زیارت به ایران می‌‌‌روند.
با این حال، زیدی تبدلاب گفت که پیوندهای فرهنگی مشترک و یک مرز طولانی - 900 کیلومتر (559 مایل) - به مبادلات مردم با مردم و روابط تجاری عمیق منجر نشده است. او گفت: «در عوض، تجارت بیشتر خارج از حوزه رسمی است و سفر به گردشگری مذهبی محدود می‌شود.» رئیس‌جمهور ایران در آستانه سفر خود برای تجارت دوجانبه 10میلیارد دلار هدف‌‌‌گذاری کرد و گفت: «سطح روابط اقتصادی دو کشور با سطح روابط سیاسی برابری نمی‌کند. در اوت گذشته، آنها هدف تجاری دوجانبه را 5 میلیارد دلار تعیین کرده بودند.» طرح ساخت خط لوله برای صادرات گاز طبیعی ایران به پاکستان در بحبوحه مخالفت ایالات متحده که طیف وسیعی از تحریم‌‌‌ها را علیه تهران به دلیل برنامه هسته‌ای‌‌‌اش وضع کرده، متوقف شده است. فیصل، از دانشگاه صنعتی سیدنی، گفت خط لوله گاز پاکستان-ایران ممکن است در جریان مذاکرات مورد بحث قرار گیرد.
واکنش پاکستان به تنش‌‌‌های ایران و اسرائیل؟
در 14 آوریل، یک روز پس از حملات ایران به اسرائیل، وزارت خارجه پاکستان بیانیه‌‌‌ای صادر کرد و خواستار کاهش تنش شد. بیانیه مذکور این رویداد را «پیامدهای فروپاشی دیپلماسی» خواند. در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «اینها همچنین بر پیامدهای «وخیم» در مواردی که شورای امنیت سازمان ملل قادر به انجام مسوولیت‌‌‌های خود در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی نیست، تاکید می‌کند.» در ادامه این بیانیه آمده است که پاکستان بر ضرورت تلاش‌‌‌های بین‌المللی برای جلوگیری از خصومت‌‌‌های بیشتر در منطقه و برقراری آتش‌بس در غزه تاکید کرده است. در بیانیه ذکر شده است: «اکنون تثبیت وضعیت و بازگرداندن صلح بسیار ضروری است. ما از همه طرف‌‌‌ها می‌‌‌خواهیم حداکثر خویشتنداری را به‌کار گیرند.» پاکستان اسرائیل را به رسمیت نمی‌‌‌شناسد و کانال‌‌‌های ارتباطی مستقیم با آن ندارد. در سال‌های اخیر، حدس و گمان‌‌‌های فزاینده‌‌‌ای در مورد فشار کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بر پاکستان برای ایجاد تغییراتی در سیاست خود درباره فلسطین وجود داشته است. زیدی گفت: «هیچ نشانه‌ای مبنی بر وجود چنین تغییری وجود ندارد.»
--> اخبار مرتبط ادای احترام رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم» + عکس دیدار رئیسی با فرمانده ارتش پاکستان ادای احترام رئیسی به اقبال لاهوری + عکس دیدار رئیسی با رئیس‌جمهور پاکستان تاکید رئیسی بر پیوند ناگسستنی میان ایران و پاکستان

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1151911/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واحد تولید آمونیاک سبز در بندرعباس احداث می‌شود

همکاری‌ چین در زمینه‌های اقتصادی تجاری با افغانستان

لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله

3 اپیزود از افزایش قیمت مسکن در کشور

توسعه پارس جنوبی روزانه 42 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید

راه اندازی سامانه سوت زنی برای مشاوران املاک

مدیرعامل شرکت پتروایران منصوب شد

این میوه‌ها همچنان زیر 100 هزار تومان قیمت ندارند

به زبان ساده مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟

انتقاد عضو هیات مدیره انجمن فولاد از اتلاف گاز خانگی

رضایی: جبهه انقلاب اختلافات جزئی را کنار بگذارد

قدردانی مقاومت فلسطین از حمایت یمن از مردم غزه

مصوبه مهم دولت برای حقوق کارگران در 1403 تعیین تکلیف شد

با 350 میلیون دناپلاس سوار شوید

تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد

رکورد‌شکنی قیمت مس در سطح جهانی

استاندار همدان با همسر و فرزندان شهید شناسائی شده رنجنوش دیدار کرد

پیشنهاد خنده‌دار برای نجات اقتصادی بارسلونا!

از سرمایه گذاری پکن در افغانستان حمایت می کنیم

خنده‌دارترین پیشنهاد برای نجات اقتصادی بارسلونا!

انسداد کارت بانکی این افراد از شنبه قطعی شد

پاسخ تند همتی به انتقاد خبرگزاری دولت/ دانشجوی سال اول اقتصاد هم فرق تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم سالانه را می‌داند/ شما یا نمی‌دانید یا می‌خواهید ندانید

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟

الزام دارندگان پروانۀ دفاتر پیشخوان خدمات دولت به دریافت شناسه یکتا

جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزیی، ایران قوی را بسازد

جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزئی، ایران قوی را بسازد

آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های ایفای تعهدات ارزی سال 1401 اعلام شد

تکریم معلم از واجبات الهی است

بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد

دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از اختصاص 10 همت برای کادر درمان خبر داد

لزوم اجرای وعده صادق اقتصادی در کشور

مسئولان به وعده صادق اقتصادی خود عمل کنند

علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند

در جنگ اقتصادی و فرهنگی باید به آمادگی کامل برسیم

دولت گرفتاری اقتصادی مردم را کاهش دهد‌

ارتش یمن آغاز مرحله چهارم عملیات خود را اعلام کرد

تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در 2.5 سال گذشته کاهش یافت

دانشجویان دنیا به دفاع از مردم فلسطین قیام کردند

فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکزهوشمند

وعده‌های مسؤولان در عرصه‌های اقتصادی محقق شود

تغییر محسوس در وضع اقتصادی و بهبود معیشت مردم ایجاد شود

قوه قضاییه به دنبال اصلاح رویه‌ها در برخورد با فعالان اقتصادی

چرا ترک‌ها علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در کیش شدند؟

فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکز هوشمند

دشمن در جنگ اقتصادی با مقاومت مردم نتوانسته کاری از پیش ببرد

ایستادگی ملت ایران بر موضع حق منشاء بیداری جهانیان در برادر نظام سلطه گردید

مردم چشم انتظار وعده صادق اقتصادی هستند

کارشناس سیاستگذاری مسکن: ملک مصرفی افراد مشمول مالیات بر عائدی سرمایه نمی‌شود

لزوم توجه دولت به مشارکت و امنیت خاطر مردم در سرمایه‌ گذاری‌ ها

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی