بازار آریا

آخرين مطالب

چگونه دلایل استعفای خود را توضیح دهیم؟ اقتصاد ايران

  بزرگنمايي:

بازار آریا - مترجم: مریم مرادخانی
مشاور عزیز،
حدود یک ماه است که تصمیم به استعفا گرفته‌‌‌ام. طی این مدت، به چند شرکت رزومه فرستادم و دو تا از آنها برای مصاحبه با من تماس گرفتند. هر دو مصاحبه نسبتا خوب پیش رفتند. چیزی که برایم جالب بود این بود که در هر دو مورد از من پرسیدند: «چرا می‌‌‌خواهی استعفا دهی؟»
وقتی این سوال را شنیدم، کمی مکث کردم چون نمی‌‌‌دانستم چه بگویم. نمی‌‌‌دانستم آیا دلیلم برای استعفا قانع‌‌‌کننده است یا نه. می‌‌‌ترسیدم مبادا بابتش قضاوت شوم. نظر شما چیست؟ چطور باید به این سوال پاسخ دهم که شانسم برای استخدام در جای جدید کم نشود؟
پاسخ: دوست عزیز، سوال «چرا می‌‌‌خواهی استعفا دهی؟» یکی از رایج‌‌‌ترین سوالات مصاحبه است. مسوولان استخدام به چند دلیل این سوال را می‌‌‌پرسند: 1. می‌‌‌خواهند بدانند چه چیزی در یک شغل برایت مهم است و به دنبال چه محیط کاری هستی، 2. می‌‌‌خواهند بدانند اهداف حرفه‌‌‌ای‌ات چیستند، 3. می‌‌‌خواهند بدانند آیا استعفایت مسالمت‌‌‌آمیز بوده یا نه، 4. برایشان سوال شده که شرایط ناخوشایند را چطور مدیریت می‌‌‌کنی 5. می‌‌‌خواهند بدانند آیا گزینه مناسبی برایشان هستی یا نه. روش‌های متعددی برای پاسخ به این سوال وجود دارد. بهتر است پیش از مصاحبه، به جوابت فکر کنی و پاسخی آماده کنی که مسوول مصاحبه به تصمیمش برای استخدام تو مطمئن شود. صرف نظر از دلیلت، جوابت باید ‌سنجیده باشد. در اینجا به چند جواب اشاره می‌‌‌کنم. شاید دلیل خودت را در این بین پیدا کنی: ارزش‌‌‌هایم دیگر با ارزش‌‌‌های شرکت همسو نبودند؛ به دنبال مزایای بیشتری هستم؛ شرکتی که برایش کار می‌‌‌کردم منحل شد؛ در آنجا احساس کم‌‌‌ارزشی می‌‌‌کردم؛ به دنبال چالش‌‌‌های جدید هستم؛ به دنبال شغلی با فرصت‌‌‌های پیشرفت بیشتر هستم؛ به دلایل خانوادگی یا شخصی مجبور به استعفا شدم؛ ساعات کاری را نمی‌‌‌پسندیدم؛ تصمیم گرفتم مسیر شغلی‌‌‌ام را تغییر دهم؛ تصمیم به ادامه تحصیل دارم؛ با فرهنگ شرکت سنخیت نداشتم؛ به دلیل تعدیل نیرو شغلم را از دست دادم. پیش از پاسخ به این سوال، بهتر است چند نکته را در نظر بگیری:
1- دلایل استعفایت را به طور شفاف توضیح بده
پیش از تصمیم به استعفا، زمان بگذار و تمام دلایلت را بنویس. اگر دقیقا دلایلت را نمی‌‌‌دانی، این سوال‌‌‌ها را از خودت بپرس:
ارزش‌‌‌های من کدامند؟ اهداف حرفه‌‌‌ای‌ام چیستند؟ پنج سال دیگر دوست دارم در چه جایگاهی باشم؟ 10 سال دیگر چطور؟ چه نیازها و انتظاراتی از یک محیط کار دارم؟ از کدام جنبه‌‌‌های شغلم خوشم می‌‌‌آید؟ کدام‌‌‌ها را دوست ندارم؟ رابطه‌‌‌ام با همکارها و مدیران به چه شکل است؟ آیا نسبت به ماموریت این شرکت (فعلی)، اشتیاق دارم؟
پس از لیست کردن جواب‌‌‌هایت، دور دلایل اصلی‌‌‌ات خط بکش تا در مصاحبه بعدی، مطرحشان کنی. بهتر است جواب‌‌‌هایی را انتخاب کنی که بیشتر حرفه‌‌‌ای هستند تا شخصی. مثلا ممکن است به دلیل یک اتفاق در زندگی شخصی، مثل ازدواج، دنبال شغل جدید باشی. چنین پاسخ‌‌‌هایی بهتر است در مصاحبه مطرح نشوند.
2- جوابت باید کوتاه باشد
گرچه باید به سوال مسوول مصاحبه، پاسخ کامل دهی اما بهتر است جوابت در حد یکی دو جمله باشد. سپس دوباره برگرد سر موضوع اصلی: «اینکه چرا بهترین گزینه استخدام آنها هستی.»
3- مثبت باش
حتی اگر مشکلات و تجربیات منفی، باعث شده‌‌‌اند تصمیم به استعفا بگیری، باید به شکلی مثبت توضیح دهی که مایل به عبور از آن شرایط هستی. کارفرماها به دنبال استخدام کارکنانی هستند که روحیه مثبت دارند. راهی پیدا کن تا دلایلت را به شکلی مثبت توضیح دهی. مثلا به جای اینکه بگویی «شاهد رفتارهای غیر‌اخلاقی بودم»، بگو «ارزش‌‌‌های سازمان، دیگر با ارزش‌‌‌های من همسو نبودند». کارفرماها به دنبال استخدام کسی هستند که حل مشکلات را بلد باشد و بتواند شرایط سخت را مدیریت کند. پس روی این موارد تمرکز کن: مهارت‌‌‌هایی که در شغل فعلی‌‌‌ات یاد گرفتی، روابط خوبی که با همکارها برقرار کردی و تعاملات مثبتی که با مشتریان و سهامداران داشتی.
4- صادق باش ولی بیش از حد وارد جزئیات نشو
هنگام پاسخ به این سوال لازم نیست به تمام جزئیات اشاره کنی. اگر شغل فعلی‌‌‌ات رضایت‌‌‌بخش نیست، همیشه راهی هست که مطرحش کنی بدون اینکه از کارفرمایت بدگویی کنی. جوابت باید متمرکز و مختصر باشد. فراموش نکن شرکتی که برای مصاحبه دعوتت کرده، ممکن است بعدا با کارفرمای سابقت تماس بگیرد و سوالاتی بپرسد. مسوول مصاحبه ممکن است به دنبال معرف باشد تا درباره عملکردت سوال کند. یا ممکن است بخواهد تاریخ شروع به کار یا محدوده حقوقت در آن شرکت را با آنها چک کند. پس جوابی که می‌دهی باید صادقانه باشد. حتی اگر در حال حاضر بیکار بودی، باید صادقانه می‌‌‌گفتی. اگر جوابت با جواب کارفرمای سابقت یکی نباشد، وجهه‌‌‌ات خراب می‌شود و احتمال استخدامت کمتر. اما گفتی که می‌‌‌ترسی مبادا با شنیدن دلایلت، قضاوت شوی. پس از آنکه دلایلت را لیست کردی، به این فکر کن که مسوول مصاحبه دلیلت را چطور تفسیر و تعبیر خواهد کرد. مثلا ممکن است بگویی «از آن شرکت خوشم نمی‌‌‌آید». همه شرکت‌ها نکات مثبت و منفی دارند. پس بهتر است به جای جواب دادن به این شکل، قبل از مصاحبه به این فکر کنی که چرا آن شرکت را دوست نداری. مثلا به جای اینکه بگویی «ماموریتشان را دوست نداشتم»، بگو «من در آن شرکت توانستم مهارت‌‌‌های حرفه‌‌‌ای‌ام را گسترش دهم و روابط فوق‌‌‌العاده‌‌‌ای بسازم. اخیرا برایم روشن شد که نیاز به انگیزه بیشتر دارم و یک ماموریت قدرتمند، به من انگیزه می‌دهد. ماموریت سازمان شما - یعنی خدمت به جوامع محروم – چیزی است که واقعا من را هیجان‌‌‌زده می‌کند و دوست دارم در این زمینه کار کنم». توجه داشته باش که نحوه پاسخ‌دهی به سوال می‌تواند ذهنیت مسوول مصاحبه را به کلی تغییر دهد. پس پیش از حضور در مصاحبه، روی جوابت فکر کن. اگر پاسخ‌ سنجیده دهی، هرگز مورد قضاوت آنها قرار نخواهی گرفت.
منبع: Indeed
--> اخبار مرتبط ضدحمله اوکراین شبیه فیلم‌های جنگ‌جهانی دوم نیست 10 کاری که قبل از استعفا باید انجام دهید موضوع نان به یک گره پیچیده تبدیل شده است پاسخ جالب یک نماینده به سوال مجری درباره دریافت شاسی بلند + فیلم افشاگر سیسمونی‌گیت قالیباف: بخاطر افشاگری سیلی به یک سرباز بعد سه سال هنوز درگیرم

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1151676/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راه اندازی سامانه سوت زنی برای مشاوران املاک

مدیرعامل شرکت پتروایران منصوب شد

این میوه‌ها همچنان زیر 100 هزار تومان قیمت ندارند

به زبان ساده مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟

انتقاد عضو هیات مدیره انجمن فولاد از اتلاف گاز خانگی

رضایی: جبهه انقلاب اختلافات جزئی را کنار بگذارد

قدردانی مقاومت فلسطین از حمایت یمن از مردم غزه

مصوبه مهم دولت برای حقوق کارگران در 1403 تعیین تکلیف شد

با 350 میلیون دناپلاس سوار شوید

تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد

رکورد‌شکنی قیمت مس در سطح جهانی

استاندار همدان با همسر و فرزندان شهید شناسائی شده رنجنوش دیدار کرد

پیشنهاد خنده‌دار برای نجات اقتصادی بارسلونا!

از سرمایه گذاری پکن در افغانستان حمایت می کنیم

خنده‌دارترین پیشنهاد برای نجات اقتصادی بارسلونا!

انسداد کارت بانکی این افراد از شنبه قطعی شد

پاسخ تند همتی به انتقاد خبرگزاری دولت/ دانشجوی سال اول اقتصاد هم فرق تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم سالانه را می‌داند/ شما یا نمی‌دانید یا می‌خواهید ندانید

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟

الزام دارندگان پروانۀ دفاتر پیشخوان خدمات دولت به دریافت شناسه یکتا

جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزیی، ایران قوی را بسازد

جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزئی، ایران قوی را بسازد

آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های ایفای تعهدات ارزی سال 1401 اعلام شد

تکریم معلم از واجبات الهی است

بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد

دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از اختصاص 10 همت برای کادر درمان خبر داد

لزوم اجرای وعده صادق اقتصادی در کشور

مسئولان به وعده صادق اقتصادی خود عمل کنند

علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند

در جنگ اقتصادی و فرهنگی باید به آمادگی کامل برسیم

دولت گرفتاری اقتصادی مردم را کاهش دهد‌

ارتش یمن آغاز مرحله چهارم عملیات خود را اعلام کرد

تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در 2.5 سال گذشته کاهش یافت

دانشجویان دنیا به دفاع از مردم فلسطین قیام کردند

فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکزهوشمند

وعده‌های مسؤولان در عرصه‌های اقتصادی محقق شود

تغییر محسوس در وضع اقتصادی و بهبود معیشت مردم ایجاد شود

قوه قضاییه به دنبال اصلاح رویه‌ها در برخورد با فعالان اقتصادی

چرا ترک‌ها علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در کیش شدند؟

فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکز هوشمند

دشمن در جنگ اقتصادی با مقاومت مردم نتوانسته کاری از پیش ببرد

ایستادگی ملت ایران بر موضع حق منشاء بیداری جهانیان در برادر نظام سلطه گردید

مردم چشم انتظار وعده صادق اقتصادی هستند

کارشناس سیاستگذاری مسکن: ملک مصرفی افراد مشمول مالیات بر عائدی سرمایه نمی‌شود

لزوم توجه دولت به مشارکت و امنیت خاطر مردم در سرمایه‌ گذاری‌ ها

دولت عزم خود را برای بازدارندگی در عرصه اقتصادی جزم‌ کند

کشور در حوزه اقتصاد نیاز به وعده صادق دارد

مشارکت مردمی و تامین امنیت خاطر در سرمایه‌گذاری‌ها در دستور کار دولت

خیزش دانشگاهیان اروپا و آمریکا نشانه بیداری اسلامی است

معاونت پرورشی باید در مدارس تقویت شود

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی