بازار آریا

آخرين مطالب

خوش‏‏‌بینی‏‏‌ها به کاهش فاصله دلار آزاد و نیما افزایش یافت

تغییر بازی صنایع به نفع بزرگ‌تر‏‏‌ها اقتصاد ايران

تغییر بازی صنایع به نفع بزرگ‌تر‏‏‌ها
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد -علی قاسمی : شاخص بورس تهران، از ابتدای فروردین‌ماه، بازدهی 0.6درصدی را به ثبت رسانده است. این درحالی است که دلار بازار آزاد از ابتدای سال، بازدهی 8.84درصدی و سکه‏‏‌ امامی، نیم‌سکه و ربع‌سکه بازدهی بیش از 10درصدی را برای سرمایه‏‏‌گذاران خود به ارمغان آورده‏‏‌اند. بررسی‏‏‌ها نشان می‏‏‌دهد که بازدهی دلار نیما طی فروردین‌ماه، حدود 0.24درصد است و ظاهرا بورس تهران نسبت به این شاخص دلاری حساسیت بالایی دارد. کانون توجه شاخص کل و به‌خصوص صنایع بزرگ بورسی، دلار نیما و تحرکات آن است. شاخص هموزن، طی فروردین‌ماه، افت 2.57درصدی را تجربه کرده است.
در فروردین‌ماه عمدتا صنایع ریالی کوچک‌تر شرایط بسیار بدی دارند. با وجود این، به دلیل انتظارات در خصوص کاهش فاصله دلار آزاد و نیما، صنایع بزرگ و دلاری بورس، عملکرد بهتری داشتند. تحولات قیمتی بورس کالا نیز به‌شدت بر عملکرد صنایع بزرگ اثرگذار بوده است.
به نظر می‌‌‌رسد تا زمانی که این انتظارات تقویت می‌‌‌شود، به طور موقت و در کوتاه‌مدت صنایع بزرگ برنده بازار خواهند بود. اما بعید به نظر می‌‌‌رسد که سال جدید سال خوبی برای بزرگ‌ترها باشد.
رشد نیما؛ محرک دلاری‌‌‌ها
اتفاقی که در بورس تهران، به‌واسطه افزایش فاصله دلار آزاد و نیما افتاده، انتظاراتی را در خصوص صنایع بزرگ به وجود آورده است. این درحالی است که هم‌اکنون، محصولات فولادی و فلزات گرانبها در بورس کالا، با دلار بیش از 50هزار تومان معامله می‌‌‌شوند. با توجه به شرایط نرخ ارز و ثبات نسبی در سطوح فعلی، انتظار می‌‌‌رود که دلار نیما تا 50هزار تومان رشد کند. در این صورت، این نماگر، افزایش 25درصدی را تجربه می‌‌‌کند. با این حال، بازهم فروش در بورس‌کالا با نرخ‌‌‌های بالا صرفه بهتری دارد. هم‌‌‌اکنون تولیدکنندگان ورق نرخ‌‌‌های بالایی را برای ورق‌‌‌های خود پیشنهاد می‌‌‌دهند و معاملاتی را با نرخ‌‌‌های مذکور انجام می‌‌‌دهند. فولاد خوزستان، در بورس کالا شمش‌‌‌های فولادی خود را با دلار 45هزار تومانی به فروش می‌‌‌رساند. با این حال، رشد نرخ نیما برای شرکت‌‌‌هایی خوب است که فروش صادراتی قابل توجهی دارند. بنابراین همچنان صنایع دلاری پتانسیل بالایی دارند تا در کوتاه‌مدت بخشی از عقب‌ماندگی خود را جبران کنند.
در میان عملکرد ماهانه صنایع، مواد شیمیایی و فلزات گرانبهای غیرآهنی، با ثبت بازدهی حدود 4درصدی از سایر صنایع جلوتر هستند.
رشد شاخص صنعت مواد شیمیایی به دلیل گپ بالای دلار آزاد و نیماست که به نظر می‌‌‌رسد جبران شود. اما فلزات گرانبها، در فروردین‌ماه با افزایش قیمت‌‌‌های جهانی همراه شدند.
ضمن آنکه مس با قیمتی در محدوده 500میلیون تومان به ازای هر تن در بورس کالا معامله شد و قیمت مس جهانی بالای 9هزار و 700دلار و قیمت روی هم 2هزار و 700دلار را به خود دید. به نظر می‌‌‌رسد با توجه به تقاضای بالای این فلزات، صورت‌‌‌های مالی خوبی در انتظار این صنایع باشد.
پس از دوصنعت مذکور، آهن و فولاد و سیمان نیز شرایط بهتری داشتند. بازدهی 1.71درصدی شاخص فولادی‌‌‌ها و بازدهی یک‌درصدی صنعت سیمان، قابل توجه بوده است و کارنامه بهتری را نسبت به شاخص کل برجای گذاشتند. با وجود آنکه بازارهای جهانی تحرکات شدیدی نداشته و حتی به‌واسطه کاهش رشد اقتصادی چین، چشم‌انداز تاریکی در انتظار صنعت فولاد است، فولادی‌‌‌ها به امید رشد دلار نیما نشسته‌‌‌اند. حجم معاملات آهن اسفنجی در بورس‌کالا طی اولین ماه از سال بالاست و ارزش معاملات نیز حاکی از آن است که حدود 13همت آهن اسفنجی در بورس کالا معامله شده است که رکورد جدیدی در معاملات این محصول میانی است. ارزش معاملات شمش فولاد نیز طی فروردین‌ماه دوباره پس از دوماه به بالای 14همت رسید. به همین سبب، احتمال آنکه صنایع بزرگ‌‌‌تر گزارش‌‌‌های ماهانه خوبی را طی اولین‌ماه از سال جدید ارائه دهند، بالاست.
بازدهی صنایع مذکور، در حالی اتفاق افتاده است که صندوق‌‌‌های بخشی بازدهی به مراتب بدتری داشتند. در این میان، تنها صندوق «سمان» در فروردین‌ماه موفق شده است بازدهی 3.4درصدی را به ثبت برساند و از شاخص صنعت سیمان جلو بیفتد. صندوق پتروآگاه، طی این مدت، بازدهی منفی 8.9درصدی داشته و بازدهی «استیل»، حدود منفی 3درصد بوده است. به نظر می‌‌‌رسد بازدهی ضعیف صندوق‌‌‌های بخشی، عمدتا به دلیل عدم استفاده از بازار مشتقه و کارکرد پوشش ریسک آن است. برخی از کارشناسان معتقدند که استفاده از اختیار فروش در پرتفوی چنین صندوق‌‌‌هایی می‌‌‌تواند مانع ریزش بیشتر ارزش دارایی آنان شود.
سایر صنایعی که از آنها صحبت به میان نیامده است، عمدتا بازدهی منفی داشتند و موفق به ثبت بازدهی برای سهامداران نشدند. صنایع اوره و پالایشی، بازدهی منفی 1.1درصد و منفی 1.55درصدی را برای سهامداران خود به همراه داشتند. چشم‌‌‌انداز تاریک نفت و کاهش کرک‌اسپردها سبب شده است تا این دو صنعت که بیشترین حساسیت را نسبت به نرخ‌‌‌های جهانی دارند، در وضعیت ناگواری به سر ببرند. نکته قابل توجه آن است که همه صنایع کوچک‌‌‌ که نرخ آنها به دلار وابسته است نسبت به دلیل هیجانات منفی بازار، بازدهی کمتر از شاخص هموزن داشتند، به طوری که در نهایت حدود 5هزار میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار خارج شده است. با وجود آنکه تمرکز بر صنایع بزرگ بازار است و احتمالا در کوتاه‌مدت هیجان مثبت بازار با رشد شاخص این صنایع آغاز می‌‌‌شود، همچنان به دلیل وجود موانع داخلی، نظیر عدم تعیین برخی از متغیرها در بودجه و سیاست‌‌‌های مالی و ارزی دولت، احتمالا این صنایع از رشد قیمت دلار جا می‌‌‌مانند. این امر عقب‌ماندگی بورس از سایر بازارها را رقم خواهد زد.
--> اخبار مرتبط محرک مهم بورس از کار افتاده است خداحافظی بورس با ریسک‌ها؟ دفاع رئیس از بورس معامله‌گران در شطرنج بورس نگاه بازار به ریسک‌های منطقه

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1150799/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجاره آنلاین ویلا، راهی آسان برای سفر

مجلس دوازدهم در پیگیری مسائل اقتصادی یک‌صدا خواهد بود

همتی: این دولت 600 هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است/ ویدئو

قیمت انواع شکر بسته بندی موجود در بازار

رشد وحشتناک نقدینگی طی 22 سال

مقام مسئول: کانال های تلگرامی دنبال سود جویی و بهم ریختن بازار ارز بودند

نرخ بهره بین بانکی اندکی کاهش یافت

چند درصد چک‌ها در اسفند 1402 برگشت خورد؟

بیمه دی یکی از فرصت های خوب سرمایه گذاری در سال 1403

معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی: ارزش آفرینی برای مشتریان، جریان پایدار رشد صنعت بیمه است

رشد اقتصادی اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است

بذرپاش: فصل نوینی از تعاملات اقتصادی ایران و امارات رقم می‌خورد

شرایط دومین حراج سکه در سال 1403 اعلام شد

حقوق روسای اتحادیه اروپا چقدر است؟

9 میلیون خانه خالی در ژاپن!

تصویری تأمل برانگیز از انبوه پول ملی در دستان گردشگر روس

3 استان پر مصرف برق خانگی کشور/ اینفوگرافی

والدین شهدا تجلی صبر و استقامت و الگوی ایثار و از خودگذشتگی هستند

سوزوکی هایابوسا؛ شاهین ژاپنی 25 ساله شد/ اینفوگرافی

نهادینه‌سازی ایثار اجتماعی راه حل رفع موانع مختلف است

برخوردِ با ترک فعل روسای شهرستان‌ها درخصوص خدمات دهیِ سلامت به والدین شهدا

الزام کسب و کارها برای دریافت شناسه یکتا

بازگرداندن زن کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور

فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان

نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی

رشد 150 درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بندر نوشهر

ایران و روسیه در جستجوی روش‌های جدید برای تسویه حساب‌های تجاری

آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟

توقیف شمش‌های قاچاق در ساری

ثبت همزمان صورتحساب طلافروشان در 2 سامانه‌ لغو شد؟

فقر در 7 نما

بهادری جهرمی: مشکلی در تامین منابع ارزی نداریم

کارشناس صنعت خودرو: مردم پول ندارند سمند 20 سال پیش را عوض کنند؛ می خواهند خودروی برقی یک میلیارد و 300 میلیونی وارد کنند؟

سطح تجارت ایران و امارات به 30 میلیارد دلار می‌رسد

رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی

تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف هستند 20درصد از بودجه فرهنگی خود را به حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اختصاص دهند

دولت جمع‌گرا؛ مبنای اقتصاد دستوری

گزارش تکان دهنده از دروغ های کارفرماها و پرونده سازی و محکومیت ناحق برای کارگران

قیمت روز محصولات ایران خودرو و محصولات سایپا ؛ کف قیمت خودرو در بازار

تعیین تکلیف طرح ساماندهی به مجلس دوازدهم موکول شد؟

دستاورد سفر بذرپاش به امارات متحده عربی چه بود؟

وزیر راه و شهرسازی با نایب‌رئیس دولت امارات دیدار کرد

جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن؛ کنترل بازار با مالیات

الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن

چرا بیت کوین کاهشی شد؟

افزایش تجارت ایران و امارات به 30 میلیارد دلار+ فیلم

سامانه مودیان مالیاتی چگونه از ورود کالای قاچاق جلوگیری می‌کند؟

ورود اژه‌ای به موضوع واردات کالای ممنوعه

افشای مدرک تحصیلی استاد همه‌چیزدان عرصه سیاست ایران | کدام دانشگاه درس خوانده است؟ +سند

ذاکری: تنها 18 درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی