بازار آریا

آخرين مطالب

بلوچستان فراموش شده اقتصاد ايران

بلوچستان فراموش شده
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : آخرین شنیده‌ها از گستردگی بیشتر و مخرب‌تر سیل اخیر سیستان‌وبلوچستان نسبت به اسفندماه سال گذشته خبر می‌دهد. رئیس سازمان هواشناسی هم اعلام کرده؛ در کنارک رکورد فعالیت توفان حاره‌ای گونو زده شده و این سیل از زمان تاسیس نخستین ایستگاه هواشناسی در سواحل جنوب سیستان و بلوچستان یعنی حدود نیم قرن پیش تاکنون بی‌سابقه بوده است.
مردم سیستان‌وبلوچستان با کمبود غذا و نبود بهداشت و درمان روبه‌رو هستند؛ حجم تخریب‌های ناشی از سیل گسترده است / رستم کریمی نژاد / ایرنا
فاطمه علی‌اصغر : با این وجود شواهد نشان می‌دهد که میزان عملیات کمک‌رسانی از سوی دولت و به خصوص انجمن‌ها و خیریه‌ها بسیار کمتر از سیل دو ماه پیش است. هر چند سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از دستور فرمانده کل سپاه برای ادامه حضور یگان‌های امدادی و استانی سپاه برای امدادرسانی به مردم سیل‌زده تا بازگشت شرایط عادی خبر داد و رئیس‌جمهور از استاندار سیستان‌وبلوچستان آخرین وضعیت وقوع سیل در این استان را پیگیری کرد، اما مردم سیستان‌وبلوچستان همچنان در حال دست‌وپنجه نرم کردن با کمبود غذا، نبود بهداشت و درمان هستند. جاده‌های بسیاری مسدود‌ند و زیرساخت‌های بسیاری از بین‌رفته.
از سوی دیگر گفته می‌شود، بیشتر روستاها در این استان پهناور آب و برق و تلفن ندارند. برخی منابع از کشته شدن 8 نفر خبر می‌دهند که هنوز از منابع رسمی اعلام نشده، اما مرگ 3 کارگر راه‌آهن قطعی شده است. از سوی دیگر برخی عنوان می‌‌کنند که آمار مفقودی‌ها افزایش یافته، مواردی که اصلا در سیل سال گذشته دیده نشده بود. محمد بلوچ‌زهی، بخشدار سابق نیکشهر به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: «اطلاع‌رسانی درباره‌ ابعاد وسیع این سیل هولناک در سایه حوادث اخیر به حاشیه رفته و مردم به‌شدت با تبعات مخرب سیل روبه‌رو هستند.» به گفته او، در این دو روز گذشته مردم در فضای مجازی به سیل دبی بیشتر توجه نشان دادند.
ابعاد یک سیل بی‌سابقه
صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات می‌گوید: «بارندگی‌های بهاری تا نیمه اردیبهشت‌ماه تداوم دارد.» بارندگی‌هایی که اگر چه برای بسیاری از شهرهای ایران نجات‌بخش است، اما برای مردم سیستان‌وبلوچستان و جنوب کرمان تهدید محسوب می‌شود. رئیس سازمان هواشناسی کشور ابعاد این سیل را بررسی کرده و می‌گوید: «میزان بارش‌های روزانه در برخی مناطق حتی از رکوردهای به جامانده از توفان گونو در سال 1386 نیز بیشتر بوده است.» سحر تاج‌بخش ادامه می‌دهد: «در کنارک ظرف 24 ساعت حدود 247 میلی‌متر باران بارید که 140میلی‌متر بیشتر از رکورد روزانه قبلی حاصل از فعالیت توفان حاره‌ای گونو در سال 1386 بوده است.» او این بحران را حتی در زرآباد هم قابل اثبات می‌داند: «در زرآباد در 24 ساعت 270 میلی‌متر باران باریده که این مقدار 200 میلی‌متر بیشتر از رکورد قبلی در سال 1376 این شهر است.» تاج‌بخش تاکید می‌کند: «این مقدار بارش در یک شبانه‌روز از زمان تاسیس نخستین ایستگاه هواشناسی در سواحل جنوب سیستان و بلوچستان یعنی حدود نیم‌قرن پیش تاکنون بی‌سابقه است.»
روستا به روستا به‌دنبال مفقودی‌ها
سه روز از سیل مرگبار سیستان‌وبلوچستان می‌گذرد، اما هنوز آخرین گزارش‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از راه‌های روستاهای سیستان‌وبلوچستان مسدود است. زیرساخت‌های برخی از روستاها به‌شدت دچار آسیب شده و شرایط به گونه‌ای بحرانی است که اصلا قابل مقایسه با سال گذشته نیست. حجم گسترده تخریب‌ها تکان‌دهنده است و آب و برق و تلفن بسیاری از روستاها همچنان قطع. محمد بلوچ‌زهی، بخشدار سابق نیکشهر به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: «سیل دو ماه پیش، جغرافیای بسیار محدودی داشت و به نیکشهر و دشتیاری و قصرقند محدود می‌شد، اما سیل امسال از این محدوده به‌شدت فراتر رفته و تمامی شهرهای بلوچستان را در برگرفته است. این‌بار آمار کشته‌شدگان بیشتر شده و به گفته مسوولان نزدیک 118 میلیارد تومان خسارت‌ برجا‌ گذاشته است.»
هر چند ابعاد این سیل بسیار گسترده بوده و مناطق متعددی را درگیر کرده با این وجود شواهد حاکی از آن است که کمک‌های مردمی بسیار کمتر از قبل شده بود. بلوچ‌زهی بر این باور است که ابعاد این سیل اصلا منعکس نشد حتی در شبکه‌های مجازی. حسین‌زاده، یکی از اهالی سیستان‌وبلوچستان هم به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: «شاید باورتان نشود، اما در عرض یک شب چندین اتفاق بزرگ رخ داد. جاده‌های ترانزیتی حتی دچار سانحه شده و دو اتوبوس بر اثر جریان آب در اتوبان چندین ساعت در آب غوطه‌ می‌خوردند و اگر امداد و نجات هلال‌احمر نتوانسته بود به موقع خود را برساند، شاید همه مسافران مرده بودند.»
بخشدار سابق نیکشهر همچنان در مقایسه دو سیل اخیر سیستان‌وبلوچستان می‌گوید: «در سیل گذشته مفقودی بسیار کم داشتیم، برخلاف این‌بار. اکنون بسیاری از مردم گروه‌های محلی تشکیل داده‌اند و روستا به روستا دنبال مفقودی‌ها می‌گردند.»
بلوچ‌زهی بار دیگر تاکید می‌کند: «سیستان‌وبلوچستان هنوز از آسیب‌های سیل گذشته سروپا نشده بود که دوباره دچار بحران شد. زیرساخت‌ها هنوز آسیب‌دیده بودند و خسارت‌های جدیدی بر سر مردم آوار شده است. بارها گفته‌ایم که در هر اتفاقی خیریه‌ها می‌آیند و آب‌معدنی توزیع می‌کنند و می‌روند و دیگر توجه‌ دولت و مسوولان به رفع مشکل اساسی زیرساخت‌ها جلب نمی‌شود. از سوی دیگر نبود نظارت بر بسیاری از پروژه‌های عمرانی باعث می‌شود که همین پروژه‌ها بلای جان مردم شوند و اگر از ابتدا هر اقدامی با کارشناسی دقیق و نظارت کامل انجام شود بسیاری از این خسارت‌ها و آسیب‌ها کمتر می‌شد.» این خسارت‌ها همه درحالی است که پیش‌بینی هواشناسی بارها و بارها اعلام خطر کرده بود و به زودی سیل می‌آید. حسین‌زاده در پاسخ به این سوال که آیا این هشدارها به گوش مردم روستاها رسیده بود؟ می‌گوید: «این‌بار به‌شدت هشدارها ملموس‌ بود و حتی در شبکه‌های اجتماعی پیام‌ هواشناسی دست به دست می‌چرخید، اما مساله این است که کاری از دست مردم برنمی‌آمد.»
بلوچ‌زهی هم در این باره می‌گوید: «اینجا اقتصاد خانواده‌ها بسیار ضعیف است و بسیاری از خانه‌ها که از سیل قبلی دچار آسیب جدی شده بود هنوز به مرحله بازسازی نرسیده که سیل جدید از راه رسید. به‌نظر شما در این شرایط مردم چه کار می‌توانند بکنند، جز انتظار برای فرارسیدن مصیبت؟»

بازار آریا

--> اخبار مرتبط سیل چقدر به راه‌های سیستان و بلوچستان خسارت زد؟ تاکید رئیسی بر تسریع خدمات‌رسانی به سیل‌زدگان خسارت باد و باران به 123اصله پایه توزیع برق سیستان و بلوچستان فوری / زمین لرزه شدید در سیستان و بلوچستان سایه روشن - 1403/01/29

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1150786/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هند در قرارداد بندر چابهار کمتر از یک چهارم مبلغ به تعهد خود عمل نموده!

آخرین وضعیت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

قیمت جدید تخم‌مرغ؛ هر شانه چند؟

تیتر گمراه کننده‌ برای نقدینگی

رانت شیرین 69 میلیارد دلاری برای واردکنندگان

احتمال بیکار ماندن جوانان در کدام استان بیشتر است؟

ساخت شهرک سیر برای تقویت زنجیره‌ ارزش پیگیری شود

کشور نیازمند آرایش مدیریتی متناسب با شرایط اقتصادی است

اجاره آنلاین ویلا، راهی آسان برای سفر

مجلس دوازدهم در پیگیری مسائل اقتصادی یک‌صدا خواهد بود

همتی: این دولت 600 هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است/ ویدئو

قیمت انواع شکر بسته بندی موجود در بازار

رشد وحشتناک نقدینگی طی 22 سال

مقام مسئول: کانال های تلگرامی دنبال سود جویی و بهم ریختن بازار ارز بودند

نرخ بهره بین بانکی اندکی کاهش یافت

چند درصد چک‌ها در اسفند 1402 برگشت خورد؟

بیمه دی یکی از فرصت های خوب سرمایه گذاری در سال 1403

معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی: ارزش آفرینی برای مشتریان، جریان پایدار رشد صنعت بیمه است

رشد اقتصادی اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است

بذرپاش: فصل نوینی از تعاملات اقتصادی ایران و امارات رقم می‌خورد

شرایط دومین حراج سکه در سال 1403 اعلام شد

حقوق روسای اتحادیه اروپا چقدر است؟

9 میلیون خانه خالی در ژاپن!

تصویری تأمل برانگیز از انبوه پول ملی در دستان گردشگر روس

3 استان پر مصرف برق خانگی کشور/ اینفوگرافی

والدین شهدا تجلی صبر و استقامت و الگوی ایثار و از خودگذشتگی هستند

سوزوکی هایابوسا؛ شاهین ژاپنی 25 ساله شد/ اینفوگرافی

نهادینه‌سازی ایثار اجتماعی راه حل رفع موانع مختلف است

برخوردِ با ترک فعل روسای شهرستان‌ها درخصوص خدمات دهیِ سلامت به والدین شهدا

الزام کسب و کارها برای دریافت شناسه یکتا

بازگرداندن زن کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور

فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان

نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی

رشد 150 درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بندر نوشهر

ایران و روسیه در جستجوی روش‌های جدید برای تسویه حساب‌های تجاری

آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟

توقیف شمش‌های قاچاق در ساری

ثبت همزمان صورتحساب طلافروشان در 2 سامانه‌ لغو شد؟

فقر در 7 نما

بهادری جهرمی: مشکلی در تامین منابع ارزی نداریم

کارشناس صنعت خودرو: مردم پول ندارند سمند 20 سال پیش را عوض کنند؛ می خواهند خودروی برقی یک میلیارد و 300 میلیونی وارد کنند؟

سطح تجارت ایران و امارات به 30 میلیارد دلار می‌رسد

رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی

تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف هستند 20درصد از بودجه فرهنگی خود را به حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اختصاص دهند

دولت جمع‌گرا؛ مبنای اقتصاد دستوری

گزارش تکان دهنده از دروغ های کارفرماها و پرونده سازی و محکومیت ناحق برای کارگران

قیمت روز محصولات ایران خودرو و محصولات سایپا ؛ کف قیمت خودرو در بازار

تعیین تکلیف طرح ساماندهی به مجلس دوازدهم موکول شد؟

دستاورد سفر بذرپاش به امارات متحده عربی چه بود؟

وزیر راه و شهرسازی با نایب‌رئیس دولت امارات دیدار کرد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی