بازار آریا

آخرين مطالب

صعود بازار سهام سرعت می‌گیرد؟

رشد بورس از 5 منظر اقتصاد ايران

رشد بورس از 5 منظر
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد-پروانه کبره : بازار سهام در یک فروردین نیمه‌تعطیل، فضایی نوسانی با غلبه جو تردید داشت اما طی آن شاخص کل به میزان 2.72درصد رشد کرد. به این ترتیب نوسانات سریالی زمستان در 10 روز معاملاتی فروردین نیز ادامه یافت تا امیدواری‌های دماسنج بازار برای لمس مجدد قله اردیبهشت 1402 همچنان کمرنگ باشد. در همین حال، همگام با حرکت شاخص به سطوح قبل از سال جدید، ارزش معاملات نیز دوباره در مسیرکاهشی حرکت کرده و از میانگین روزهای خوب اول سال حداقل 39.18درصد کاهش یافته است.
علی محمدی / دنیای اقتصاد
با توجه به روند ناپایدار نرخ ارز و سکه طلا، بورس تهران در دو روز گذشته عملکرد متفاوتی نسبت به هفته قبل نشان داده است. به نظر می‌رسد فروکش کردن تنش‌های منطقه‌ای، افزایش نرخ تسعیر بانکی‌ها به 40هزار تومان، جبران جاماندگی بازار سهام از رشد دلار و انتظارات تورمی، انتظارات برای دریافت مجوز افزایش نرخ محصولات تولید صنایع از اردیبهشت و ارزندگی بازار از لحاظ ارزش دلاری به عنوان 5عامل اساسی شرایطی را در بورس رقم زدند که در بدبینانه‌ترین حالت ممکن به سمت سطوح نازل‌تر حرکت نکند. بررسی رفتار سرمایه‌گذاران در بازارهای مختلف نشان می‌دهد که افزایش هیجانات کاذب میان فعالان بازارهای ارز، طلا و سکه که عمدتا ناشی از ریسک‌های سیاسی بود، تا حدود زیادی به سردی گراییده است.
به‌ویژه اینکه محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی، یکشنبه‌شب در یک برنامه تلویزیونی، گفت: «برای کنترل بازار ارز غیررسمی سیاست مداخله داریم تا افزایش زیادی نداشته باشد و نوسانات آن هم زودگذر است و به‌زودی کاهش پیدا می‌کند، اما تاکید می‌کنم که تامین ارز برای واردات قانونی و خدمات مردم، تماما با نرخ‌های ارز 28500 تومان و نرخی در محدوده 40هزار تومان انجام می‌شود. بنابراین جایی برای نگرانی وجود ندارد که نرخ ارز در کانال‌های تلگرامی افزایش یافته است، زیرا حتی یک نفر نیست که بتواند ادعا کند کالایی به کشور وارد کرده و با نرخ ارز 60هزار تومان واردات کرده باشد، زیرا بانک مرکزی تمام نیازهای قانونی را با نرخ‌های 28500 یا محدوده 40هزار تومان در یک کانال با نوسانات دو سه درصد تامین کرده و امسال هم همین سیاست ادامه خواهد یافت.» برخی از کارشناسان بازار سهام نیز می‌گویند مهم‌ترین‌ دلیل رشد بیش از 19هزار واحدی شاخص سهام طی معاملات روز دوشنبه به همین عامل بازمی‌گردد که نوعی سیگنال مثبت برای خرج از بازار ارز محسوب می‌شود.
از سوی دیگر ریسک‌هایی که جریان نقدینگی را به سمت بازارهای تورم‌زا هدایت کرده‌اند، در روزهای گذشته نشانه‌هایی از تعدیل شدن را مخابره کرده‌اند. بعد از انتشار خبر سفر امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشور به مسقط، دلار از نوسانات افزایشی فاصله گرفت و به دو کانال پایین‌تر سقوط کرد. روند مذکور باعث شد برخی احتمالات پیرامون فروکش کردن تنش‌های بین‌المللی ایران با جدیت پیگیری شود. با توجه به دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با مقامات عمان درباره مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه به‌ویژه ا‌وضاع غزه، برخی تحلیل‌ها این سفر را مثبت تلقی می‌کنند. در این میان با توجه به اینکه بازار سهام از ابتدای فروردین برخلاف انتظارات در مسیر معکوس حرکت کرده و نتوانسته بازاری جذاب برای سرمایه‌گذاران باشد، یک سناریوی مهم مطرح می‌شود، اینکه بورس چاره‌ای جز جبران جاماندگی قیمت ندارد. بازارهای ارز، طلا و سکه فراتر از انتظارات فروردین را آغاز کردند و به سبب تشدید ریسک‌های سیستماتیک، سرمایه‌گذاران خود را کامروا کردند.
اما به‌هرروی وضعیت بنیادی بورس را نمی‌توان نادیده گرفت، به‌ویژه اینکه در زمستان نیز شاهد رکوردزنی فروش برخی شرکت‌ها بودیم. به این ترتیب می‌توان گفت اوضاع در وضعیت کنونی به نفع بازار سهام است و تنها از جهت ریسک‌های سیاسی است که ممکن است بورس مجددا با فشار فروش روزهای منفی را سپری کند. استارت رشد بازار از روز گذشته خورد و بانکی‌ها به واسطه افزایش نرخ تسعیر ارز، تحرکات مثبتی از خود نشان دادند. به این ترتیب به نظر می‌رسد حتی با فروکش کردن این موج هیجانی طی روزهای آینده عوامل مهم دیگر بتوانند مسیر بازگشت بازار سهام به مسیر صعودی را باز کرده و توجه سرمایه‌گذاران به مولفه‌های ارزنده شرکت‌های سهامی را به خود جلب کنند. بازارهای مالی در هفته‌های اخیر به‌شدت متاثر از ریسک‌های سیاسی با فرازوفرود مواجه بودند و هر اخباری در این بخش مخابره شده است به‌سرعت روند بازارها را تحت‌تاثیر قرار داده است.
به عنوان مثال بعد از تنش‌های سیزده فروردین‌ماه بورس ریخت اما دلار و طلا روند صعودی به خود گرفتند؛ وضعیتی که باعث شد عوامل بیرونی عملا تحلیل‌پذیری بورس را به سخره بگیرند. در همین رابطه نیز کارشناسان بازار سرمایه بارها هشدار داده‌اند و تحلیل‌گریزی بورس را به طور مشخص به همین موضوع مرتبط می‌دانند. در روزهای گذشته اغلب کارشناسان نسبت به بازگشت بورس به مدار صعودی با اتکا به نقاط امیدوار‌کننده‌ معتقد بودند که بورس به‌مرور از وضعیت قرمز خارج خواهد شد. اما در این میان نباید از احتیاط سرمایه‌گذاران نسبت به خرید سهام به‌سادگی عبور کرد. درواقع افزایش روزافزون ریسک‌های سیستماتیک قیمت‌ سهام را تحت‌الشعاع قرار داده و خریداران را مردد و محتاط‌تر کرده است. اثرات این وضعیت را به‌طور مشخص می‌توان در میزان خروج پول از بازار به‌نظاره نشست. در 10 روز معاملاتی 1403 مبلغی به میزان 2011میلیارد تومان پول سهامداران خرد و حقیقی از بازار خارج شده است که از وضعیت نامطلوب بازار مذکور خبر می‌دهد.
تا 1405 با عشقی
بازار سهام روزهای پر‌خبری را طی می‌کند. روز گذشته شورای عالی بورس به ریاست احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، تشکیل جلسه داد و در‌حالی‌که به نظر می‌رسد سازمان بورس با مجید عشقی خداحافظی می‌کند، اما این اتفاق رخ نداد و حکم ریاست سازمان بورس برای دوره 30ماهه دوم مجید عشقی تمدید شد. یکی از موضوعاتی که انتقادات فراوانی را از 21مهرماه 1401 متوجه عشقی کرده است، واکنش منفعلانه این مقام مسوول نسبت به بخشنامه‌های ضد‌بورسی است که شرایطی را به وجود آورد تا فعالان بورسی بارها از مسیر صعودی بازبمانند. روزی که مجید عشقی رسما رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار شد، شاخص سهام در ارتفاع یک‌میلیون و 397‌هزار واحد قرار داشت. اکنون و با گذشت 30 ماه پرحاشیه، در این بازار شاخص کل بورس در ارتفاع 2میلیون و 254هزار واحد قرار دارد.
--> اخبار مرتبط سنگ محک متفاوت ورود سرمایه به بورس سبقت بورس از تورم؟ رفتار هارمونیک شاخص رکورد زنی رشد قیمت پیاز در بهمن ماه تیک‏‏‌تاک رمزارزها

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1147866/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جنگ کریدورها در خاورمیانه

برگزاری رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران

رشد نرخ فقر در غزه به 90 درصد | خسارت 33 میلیارد دلاری جنگ غزه

سپاه: نباید اجازه داد مشاغل کاذب جای مشاغل اصیل را بگیرد

ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است

راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده

معرفی فراورده‌های صادراتی در غرفه چهارمحال و بختیاری

پشتوانه‌ عملیات وعده صادق، جامعه علمی ما بود

داستان یک سفر پرماجرا در «رودخانه»

برپایی نشست پرسش و پاسخ با استاد امیرخانی

آیین نکوداشت اصغر دادبه در خانه اندیشمندان

کنسرت سامان احتشامی در تالار رودکی

خداحافظی با قدیس بروکلین

رشد 35 درصدی درآمد استان یزد از وصول بخش‌‌‌های مختلف

نسخه جهانی سفر سالمندان

ضرورت رویکرد درمان چندتخصصی در تومورهای شایع مغزی کودکان چیست؟

مدیریت ریزهزینه‏‏‌های کسب و کارهای سبز

تیم‏‏‌سازی پویا چیست و چرا مهم است؟

خوش‌بینی به اثرگذاری طارمی

تکذیب یک شایعه در مورد سردار آزمون

بالاخره به شما مربوط است یا نه؟

پس فرق چیست؟

گـل گفتی!

واکنش وزیر ارتباطات به ادعای لزوم امضای رئیس‌جمهور در رفع فیلترینگ

ایجاد یک میلیون شغل دیجیتالی در فیلیپین تا 2028

پیگیری فعالیت بین‌المللی کسب‌وکارهای الکترونیکی

کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟

زنجیره فولاد - 1403/02/13

بازار فولاد - 1403/02/13

بازار آتی - 1403/02/13

بازگشت اقتصاد چین به فاز انقباضی

مهار تکانه بانک‌مرکزی به سکه بورسی

خانه‌تکانی در سازمان برنامه و بودجه کشور

پارادوکس ایرانی و افق کوتاه‌مدت تولید

آیین‌نامه واردات کارکرده‌ها دست دولت است

زمان عرضه جدید خودروهای وارداتی

ذره‌بین ارزی صمت روی مونتاژکاران

خوش‌بینی به آینده خودروهای پاک

رشد اقتصادی ایران به‌‌‌ دلیل دانش‌‌‌بنیان‌‌‌شدن صنعت نفت و گاز

پیشرفت طرح بنزین‌‌سازی پتروپالایش تهران

روسیه سوار بر موج نوسانات نفت

هزارتوی کاهش مصرف پلاستیک

به جرم واردات

خستگی از دلار نیما

اوکراین از پس روسیه برمی‌آید؟

تفلیس غرق آشوب

تشدید تنش‌ها در آکادمی آمریکا

مذاکرات عمیق و صریح رقبای فلسطینی در پکن

بررسی موانع کسب‌وکار در شهرک‌های صنعتی

بهره‌‌‌برداری از 9.4 میلیارد دلار پروژه معدنی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی