بازار آریا

آخرين مطالب

الگوی رانتی خودرو؛ چرا مردم فریب وعده کلاهبرداران را می‌خورند؟ اقتصاد ايران

الگوی رانتی خودرو؛ چرا مردم فریب وعده کلاهبرداران را می‌خورند؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - کلاهبرداری یک شرکت فروش گوشی‌های موبایل، این روز‌ها بازتاب‌های زیادی در سطح جامعه داشته است، موضوعی که در مورد فروش موبایل یک بار خبرساز شد، اما در حوزه خودرو کاملا مسبوق به سابقه است. به گزارش دنیای اقتصاد، از سوی دیگر برخی در شبکه‌های اجتماعی به بازگویی تجربیات خود در مورد کلاهبرداری خودرو پرداختند. بر این اساس دیروز حسین سلاح‌ورزی، رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) در این مورد اظهارنظری داشت. وی در این رابطه نوشت: «آن‌هایی که فریب روش‌های پانزی امثال کوروش کمپانی را خوردند، کسانی هستند که با برنده شدن در قرعه‌کشی خودرو، بی هیچ فعالیت اقتصادی مولدی، یک فرصت را فروختند. آن‌هایی که کد ملی را برای حواله واردات خودرو یا شماره حساب و کد اقتصادی خود را برای ... می‌فروشند. دولت خودش به افراد می‌آموزد.» نکته‌ای که سلاح‌ورزی در مورد ریشه‌های این دست از کلاهبرداری‌ها به آن اشاره کرده، بسیار حائز اهمیت است. اظهارات وی در اصل متوجه عملکرد سیاستگذار است، سیاستگذاری که این تصور را برای افراد به وجود آورده که می‌توانند تنها با خرید و فروش کالا بدون هیچ فعالیت اقتصادی مولدی به سود‌های کلان دست پیدا کنند. شاید بیش از هر بخش دیگری در حوزه خودرو شاهد چنین فرآیندی بوده‌ایم. تفاوت قیمت گاه صددرصدی خودرو بین کارخانه و بازار، سود‌های بسیار کلانی را نصیب دلالان و واسطه‌گران کرده است؛ آن هم در شرایطی که فعالیت اقتصادی مولد، یعنی تولید، در این فرآیند مهجور مانده و با زیان‌های نجومی دست‌و‌پنجه نرم می‌کند. وضعیت در مورد خودرو‌های وارداتی نه‌ تنها بهتر نیست بلکه می‌توان گفت بسیار تشدید یافته‌تر ظهور کرده است؛ به طوری که ثبت‌نام‌کنندگان خرید خودرو‌های وارداتی که اسفندماه سال گذشته 500 میلیون تومان مسدود کرده و تنها یک ماه بعد توانستند آن را برداشت کنند، حالا با امتیازی که برای خرید این خودرو‌ها به دست آورده‌اند به سود‌های چندین‌ میلیارد‌ تومانی دست پیدا کرده‌اند. وضعیت فروش حواله‌های خودرو که تعبیری جز فروش شانس نمی‌توان برای آن به کار برد نیز کاملا در سطح شهر قابل‌مشاهده است، تقریبا در هر خیابانی می‌توان آگهی‌هایی با عنوان «حواله فروش خودرو شما را خریداریم» دید. حال تنها نگاهی به رویه تصمیم‌گیری‌ها در حوزه خودرو نشان می‌دهد که چرا افرادی به‌راحتی فریب وعده فروش خودرو یا گوشی موبایل به قیمت پایین را می‌خورند، چرا که آن‌ها بعضا از این طریق سود کرده‌اند یا شاهد سود دیگران از طریق این دست از واسطه‌گری‌ها شده‌اند. به عبارت دیگر سیاستگذار با تصمیم‌گیری‌های خود به جامعه این سیگنال را می‌دهد که همیشه جای ارزانی برای خرید کالا وجود دارد و می‌توان آن را در بازار آزاد به قیمت بیشتری فروخت و سود کسب کرد. گر چه سواد اقتصادی نه‌ چندان بالای جامعه می‌تواند در این موضوع تاثیرگذار باشد، اما این سیاستگذار بوده که تصور اشتباهی به افراد داده که راه کسب سود، واسطه‌گری و استفاده از فرصت‌های گرچه پرریسک، اما «ارزان» است.

کلاهبرداری یک شرکت فروش گوشی‌های موبایل، این روز‌ها بازتاب‌های زیادی در سطح جامعه داشته است، موضوعی که در مورد فروش موبایل یک بار خبرساز شد، اما در حوزه خودرو کاملا مسبوق به سابقه است.
به گزارش دنیای اقتصاد، از سوی دیگر برخی در شبکه‌های اجتماعی به بازگویی تجربیات خود در مورد کلاهبرداری خودرو پرداختند.
بر این اساس دیروز حسین سلاح‌ورزی، رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) در این مورد اظهارنظری داشت.
وی در این رابطه نوشت: «آن‌هایی که فریب روش‌های پانزی امثال کوروش کمپانی را خوردند، کسانی هستند که با برنده شدن در قرعه‌کشی خودرو، بی هیچ فعالیت اقتصادی مولدی، یک فرصت را فروختند. آن‌هایی که کد ملی را برای حواله واردات خودرو یا شماره حساب و کد اقتصادی خود را برای ... می‌فروشند. دولت خودش به افراد می‌آموزد.»
نکته‌ای که سلاح‌ورزی در مورد ریشه‌های این دست از کلاهبرداری‌ها به آن اشاره کرده، بسیار حائز اهمیت است.
اظهارات وی در اصل متوجه عملکرد سیاستگذار است، سیاستگذاری که این تصور را برای افراد به وجود آورده که می‌توانند تنها با خرید و فروش کالا بدون هیچ فعالیت اقتصادی مولدی به سود‌های کلان دست پیدا کنند. شاید بیش از هر بخش دیگری در حوزه خودرو شاهد چنین فرآیندی بوده‌ایم.
تفاوت قیمت گاه صددرصدی خودرو بین کارخانه و بازار، سود‌های بسیار کلانی را نصیب دلالان و واسطه‌گران کرده است؛ آن هم در شرایطی که فعالیت اقتصادی مولد، یعنی تولید، در این فرآیند مهجور مانده و با زیان‌های نجومی دست‌و‌پنجه نرم می‌کند. وضعیت در مورد خودرو‌های وارداتی نه‌ تنها بهتر نیست بلکه می‌توان گفت بسیار تشدید یافته‌تر ظهور کرده است؛ به طوری که ثبت‌نام‌کنندگان خرید خودرو‌های وارداتی که اسفندماه سال گذشته 500 میلیون تومان مسدود کرده و تنها یک ماه بعد توانستند آن را برداشت کنند، حالا با امتیازی که برای خرید این خودرو‌ها به دست آورده‌اند به سود‌های چندین‌ میلیارد‌ تومانی دست پیدا کرده‌اند.
وضعیت فروش حواله‌های خودرو که تعبیری جز فروش شانس نمی‌توان برای آن به کار برد نیز کاملا در سطح شهر قابل‌مشاهده است، تقریبا در هر خیابانی می‌توان آگهی‌هایی با عنوان «حواله فروش خودرو شما را خریداریم» دید.
حال تنها نگاهی به رویه تصمیم‌گیری‌ها در حوزه خودرو نشان می‌دهد که چرا افرادی به‌راحتی فریب وعده فروش خودرو یا گوشی موبایل به قیمت پایین را می‌خورند، چرا که آن‌ها بعضا از این طریق سود کرده‌اند یا شاهد سود دیگران از طریق این دست از واسطه‌گری‌ها شده‌اند. به عبارت دیگر سیاستگذار با تصمیم‌گیری‌های خود به جامعه این سیگنال را می‌دهد که همیشه جای ارزانی برای خرید کالا وجود دارد و می‌توان آن را در بازار آزاد به قیمت بیشتری فروخت و سود کسب کرد. گر چه سواد اقتصادی نه‌ چندان بالای جامعه می‌تواند در این موضوع تاثیرگذار باشد، اما این سیاستگذار بوده که تصور اشتباهی به افراد داده که راه کسب سود، واسطه‌گری و استفاده از فرصت‌های گرچه پرریسک، اما «ارزان» است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1137441/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شایعه ناخالصی سکه از کجا آغاز شد؟

کنایه‌ی مدیر عامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان به نحوه مدیریت راه‌آهن کشور

دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه

شوراها در خدمت‌رسانی به مردم روستاها در تراز انقلاب عمل کنند

کره شمالی مشتری خودرهای شرکت سایپا شد!

چند پروتوتایپ جذاب از ب ام و؛ کدام مدل برای حضور در خط تولید مناسب تر بوده؟/ تصاویر

آقای منظور با چه جرأتی در مصوبات مجلس و احکام دست بردید؟

قیمت خودرو چگونه تعیین خواهد شد؟

الزام به تنظیم سند رسمی یک جراحی حقوقی ـ اقتصادی ـ اجتماعی

تاکید طالبان بر ساخت راه برای توسعه ارتباط افغانستان و منطقه

کشف سه محموله قاچاق در اندیمشک

نرخ مشارکت اقتصادی در گیلان 44 درصد است

واکاوی ابعاد جهش تولید با مشارکت مردم در «نقش ما» منتشر شد

مالیات بر عایدی سرمایه؛ سیاستی برای کاهش جذابیت دلالی

چرا قراردادهای اجاره مسکن یکساله است اما قراردادهای کاری ماهانه؟

اختصاص بیش از 100 خودرو برای تشویق مشترکان برق به صرفه جویی

قیمت روز محصولات سایپا و ایران خودرو ؛ ریزش قیمت خودرو‌های وارداتی

تمرکز همدان بر توسعه زنجیره ارزش سفال و کشمش

خاندوزی: سهمیه سوخت خودر‌وهای فاقد بیمه با جدیت بیشتر قطع شود

قالیباف: دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه را به موقع به مجلس داده است

بورس باز هم منفی شد

ضرورت پاسخگویی وزارت صمت درباره‌ی نوکیای تقلبی

تفاهم‌نامه‌ای بین دفتر برنامه‌ریزی امور ورزشی و اردوئی بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان بسیج ورزشکاران منعقد شد

دیدار مدیرکل بنیاد شهید استان زنجان با مادر خانواده با برکت ایثارگر

پاکستان بر عزم خود برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید دارد

روند نزولی دلار ادامه دار است/ مدیریت بانک مرکزی در بازار ارز کاملا مشهود است

تنها 8 درصد از فعالان اقتصادی گلستان شناسه «یکتا» دریافت کردند

پس‌لرزه عروسی دختر در هتل گران | تکلیف خودتان را از حیث اقتصادی روشن کنید | چرا همیشه صحبت شما و فرزندانتان است؟

آموزش ارتقای مهارت‌های شناختی و ارتباطی برای ایثارگران و کارکنان بنیاد منجر به افزایش رضایتمندی خواهد شد

یارانه ها و مستمری ها در بودجه 1403 چقدر افزایش پیدا می‌کند؟/ اینفوگرافیک

وزیر کار: تعیین دستمزد توسط مجلس گلایه‌ها را کاهش می‌دهد

قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت

انتقاد یک مقام سابق از عروسی مجلل دختر شمخانی

باید به کارگران به عنوان سنگرداران جنگ اقتصادی توجه شود

بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست

سرمایه‌گذار برتر منطقه آزاد اروند تجلیل شد

نمایشگاه اکسپو ظرفیتی برای تبادلات اقتصادی است

کلنگ زنی مینی پالایشگاه دهدشت/ تولید 1٠ هزار بشکه بنزین

جدول هزینه های متفرقه بودجه 1403 تصویب شد

ابطال کارت سوخت تاکسی‌های فاقد بیمه

افت بیش‌از 3 هزار واحدی شاخص کل بورس

گزارش ایسنا از بررسی جداول بودجه 1403 در مجلس

آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور

آیت الله مکارم شیرازی: مردم از گرانی فوق العاده رنج می‌برند، باید کاری کرد

نوسان قیمت‌ها در بازار طلا و سکه کم‌رنگ شد

واکنش تند مدیر روابط عمومی بانک مرکزی به انتقاد میرسلیم

خلیج فارس صحنه ایستادگی دلیرمردان ایرانی در طول تاریخ است

روزنامه‌های اقتصادی دو‎شنبه 10 اردیبهشت

ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد

"عجله ندارم" هم از تپسی حذف شد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی