بازار آریا

آخرين مطالب

هدست ویژن پرو انقلاب به‌پا می‌کند؟

جهان در آستانه عصر تازه تکنولوژی‌های شخصی اقتصاد ايران

جهان در آستانه عصر تازه تکنولوژی‌های شخصی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - شرکت‌های تکنولوژی این روزها برای ساختن گجتی که بتواند جایگزین موبایل هوشمند باشد، در رقابت جدی با یکدیگر هستند. طرفداران اپل مشتاقانه منتظر زمان عرضه رسمی آخرین و جدیدترین گجت ساخته این غول تکنولوژی هستند؛ یعنی هدست واقعیت افزوده ویژن‌پرو. بعضی از نقدنویسانی که زودتر به این هدست دسترسی پیدا کردند، نسبت به اینکه با استفاده از آن دچار سردرد شده‌اند و عمر باتری نه چندان طولانی و دو ساعته آن، ابراز نارضایتی کرده‌اند.
بسیاری از خریداران بالقوه این هدست به خاطر قیمت 3 هزار و 499 دلاری آن، منصرف شده‌اند. با این همه اما چیزی در حدود 200 هزار نفر این هدست را پیش‌سفارش داده‌اند که به اعتقاد مدیران اپل اینها 40 درصد از تمام خریدارانی هستند که انتظار می‌رود در سال جاری میلادی برنامه خرید هدست ویژن پرو را داشته باشند. تیم کوک، مدیرعامل اپل، کار با ویژن پرو را یک لحظه کشف توصیف کرده و گفته است: «فقط چند لحظه مشابه در طول زندگی‌تان خواهید داشت.»
چه بپذیریم، یا نپذیریم؛ ویژن پرو بخشی از یک روند است. در ماه سپتامبر علاقه‌مندان تکنولوژی برای عینک هوشمند جدید ساخت متا و شرکت ری‌بن هیجان داشتند. این عینک با صدا کنترل می‌شود و می‌تواند موسیقی پخش کند، پیام متنی بفرستد و فیلم و سریال نمایش بدهد. دو ماه بعد استارت‌آپ Humane که توسط مدیران سابق اپل راه‌اندازی شده است، از یک گل سینه با نام Pin رونمایی کرد که به کمک صدا و حرکات دست امکان تعامل با کاربرانش را دارد. در ماه ژانویه دستگاهی به نام r1 که با صدا کنترل می‌شود و به اندازه نصف یک موبایل هوشمند است، شرکت‌کنندگان نمایشگاه CES در لاس‌وگاس را مسحور کرد. سازنده آن، یعنی استارت‌آپ Rabbit، تا حالا در حدود 100هزار دستگاه از این محصول را فروخته است.
آنچه تمام این دستگاه‌ها به‌طور مشترک دارند، این است که اغلب آنها به دور از نمایشگرها، کیبوردها و ماوس‌ها کار می‌کنند. کامپیوترها به کمک هوش مصنوعی مولد، عملکرد بهتری در شنیدن، خواندن، تماشا و درک کردن پیدا می‌کنند. این به معنای آن است که سخت‌افزار می‌تواند با صدا، حرکت یا تصویر کنترل شود تا صرفا با لمس. با این اوصاف هوش مصنوعی فرم فاکتورهای جدیدی را ایجاد می‌کند که شامل گجت‌های هوشمندی در اشکال و ابعاد جدید هستند که درست مانند آی‌فون عملکردی کاملا متفاوت با مدل‌های قدیمی‌تر خود دارند.
گل سرسبد سیلیکون‌ولی در انتظار یک تغییر ناگزیر است. بزرگان دره تکنولوژی معتقدند که هوش مصنوعی می‌تو‌اند بازار جدیدی برای سخت‌افزارهای مصرفی ایجاد کرده و موبایل هوشمند را به عنوان دستگاه ضروری هر فرد، با دستگاه تازه‌ای جایگزین کند. سم آلتمن، مدیرعامل اوپن ای‌آی که استارت‌آپ سازنده چت جی‌پی‌تی است، از آغاز همکاری با جانی آیو (طراح ارشد سابق اپل) برای راه‌اندازی شرکتی خبر داده است که در زمینه ساخت گجتی چند منظوره و مبتنی بر هوش مصنوعی فعالیت خواهد کرد. ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت که یکی از علاقه‌مندان جدی هوش مصنوعی است، اخیرا گفته: «زمانی شما یک رابط کاربری داشتید... سخت‌افزار جدید هم امکان‌پذیر است.»
یکی از دلایل تمام این هیجانات برای گجت‌های تازه این است که گجت‌های قدیمی دیگر چندان هیجان‌انگیز نیستند. بر اساس آمار شرکت تحقیقات بازار IDC، در سال گذشته میلادی 1.2 میلیارد دستگاه موبایل هوشمند در سراسر دنیا به فروش رسیده است که این میزان نسبت به سال 2022 کاهش 3 درصدی داشته و کمترین میزان فروش موبایل در یک دهه گذشته بوده است. شرایط برای کامپیوترهای شخصی به مراتب بدتر است که فروش آنها در سال 2023 با کاهش سالانه 15 درصدی به 242 میلیون دستگاه رسید. حالا و با وجود رکود اقتصادی نسبی در بسیاری از کشورهای جهان، اغلب کاربران و مصرف‌کنندگان به دنبال جایگزین‌های ارزان‌تری از قبیل دستگاه‌های دست‌دوم هستند یا ترجیح می‌دهند با دستگاه‌ فعلی خود زمان بیشتری دوام بیاورند.

بازار آریا

بازار آریا

این امید در میان کاربران وجود دارد که اغلب آنها احتمالا به دنبال گجت‌های تازه‌ای هستند که چیزی در اختیارشان بگذارند که مدل‌های قدیمی‌تر نداشتند. به عنوان مثال هوش مصنوعی می‌تواند استفاده از دستگاه‌ها را ساده و شخصی‌تر کند. کاربران به کمک صدا یا حرکت و بدون درگیر شدن با اپلیکیشن‌ها، می‌توانند دستگاه‌های جدید را کنترل کرده، تاکسی بگیرند، رانندگی کنند، سفارش غذا بدهند یا موسیقی را اجرا کنند. هوش مصنوعی همچنین از کارهای قبلی کاربران هم یاد می‌گیرد. وینود خوسلا، یک سرمایه‌گذار خطرپذیر باتجربه و از نخستین سرمایه‌گذاران استارت‌آپ Rabbit، می‌گوید که تا حالا افراد مجبور بودند از یک نرم‌افزار کمک بگیرند، اما در عصر جدید، هوش مصنوعی خود را با افراد هماهنگ می‌کند.
گجت‌های جدید همچنین بدقلقی‌های کمتری برای توسعه‌‌دهندگان و سازندگان دارند. لیور سوزان از شرکت سرمایه‌گذاری خطرپذیر Eclipse، می‌گوید که 10 سال قبل ساخت یک ویجت های‌تک نیازمند صدها نفر کارمند بود. امروزه همین کار به کمک 10 نفر انجام می‌شود. هر مرحله از فرآیند ساخت، به تدریج ساده و ساده‌تر می‌شود. نسخه‌های اولیه می‌توانند در نرم‌افزارهای طراحی، ماکت‌سازی شوند. به جای خرید یک ماشین صنعتی برای ساخت قطعات یک نمونه اولیه، می‌توان یک پرینتر سه‌بعدی سفارش داد و خرید. حسگرها، باتری‌ها و تراشه‌ها می‌توانند به راحتی خریداری شوند. سازندگان قراردادی از قبیل فاکسکان، دیگر ملزم به کار با مشتریان بزرگی مانند اپل نیستند و بسیاری از آنها پیشنهادهایی برای کار با استارت‌آپ‌های سخت‌افزاری جدید دریافت می‌کنند.
نتیجه تب بازار برای دستگاه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی به ایجاد دو دسته محصولی منتهی شده است. دسته اول هدست‌های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی هستند. این هدست‌ها تا حالا بیشتر در میان عشاق بازی‌های ویدئویی محبوبیت داشتند. تخمین‌های شرکت تحقیقات بازار Omdia نشان می‌دهد که در سال 2020 و به دنبال عرضه هدست کوئست 2 شرکت متا، فروش هدست‌های واقعیت مجازی به حدود 10 میلیون دستگاه‌ رسید. کارشناسان این شرکت فکر می‌کنند که هدست ویژن پرو با دسترس‌پذیری واقعیت مجازی برای افرادی به غیر از گیمرها، جان تازه‌ای به این صنعت خواهد بخشید. دسته محصولی دیگر شامل ابزارهای ظریف‌تر می‌شوند. بررسی‌های IDC نشان می‌دهد که حدود 540 میلیون دستگاه پوشیدنی به ارزش 68 میلیارد دلار در سال میلادی گذشته به سراسر جهان صادر شده‌اند. بسیاری از شرکت‌های بزرگ با همکاری استارت‌آپ‌ها یا شرکت‌های دیگر مشغول طراحی و تولید یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی هستند، چون معتقدند که عصر تازه تکنولوژی‌های شخصی در راه است و آینده در گرو این ابزارهای تازه و جالب.
--> اخبار مرتبط نصب خارج از اپ‌استور برنامه‌ها در آی‌فون ممکن می‌شود اپل بیش از 13 میلیون دلار به روسیه جریمه داد اقدام اپل برای جلوگیری از جریمه آنتی‌تراست در اروپا چوب حراج‌ اپل برای آی‌فون 15 در چین لقب با ارزش‌ترین شرکت جهان از اپل به مایکروسافت می‌رسد؟

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1132116/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات: برای صادرات به 3 کشور شرایط ویژه‌ای در نظر گرفتیم

سهمیه ارز مسافران حج مشخص شد

شب عید املاکی‌ها، روز سیاه مستاجرها

زحمات کارگران در حوزه اقتصادی پشتوانه ایران در حوزه امنیتی و دفاعی خواهد بود

حضور وزیر کشور در غرفه کرمانشاه در نمایشگاه ایران اکسپو

رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است

نیروی دریایی ارتش امنیت شاهرگ اقتصادی کشور را تضمین کرده است

خلیج‌ فارس امن‌ترین نقطه دریایی جهان است | اسکورت کشتی‌های تجاری ایران در آب‌های فرامرزی

از 40 درصد اقتصاد کشور مالیات اخذ نمی‌شود/ برخی شان به نهادهای دولتی و برخی ارگان‌ها وابسته هستند/ بین بخش خصوصی و دولتی هیچ تفاوتی وجود نداشته باشد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: افزایش دستمزد 35 درصدی کارگران 80% تورم را پوشش داد

دبیر کانون صنفی معلمان: افزایش 2 میلیون تومان دردی از معلمان دوا نمی‌کند

اولین فراری بدون سقف جهان/ تصاویر

کره شمالی مشتری خودروهای شرکت سایپا شد!

مدیرعامل شرکت توانیر: کشاورزان هم پاداش می گیرند هم برق رایگان

افزایش 104 درصدی تولید پتروشیمی شیراز در 1402

شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند

اتصال 342 واحد صنعتی تازه همدان به شبکه گاز کشور

تولید متانول سبلان 69 درصد افزایش یافت

کارگران هم مشمول «کاهش ساعت کاری» می شوند؟

خودرو و موبایل در صدر شکایات مردمی

عربستان قیمت نفت را برای آسیایی‌ها در ژوئن 1403 افزایش می‌دهد

عربستان قیمت نفت را برای آسیایی‌ها در ژوئن افزایش می‌دهد

اولین جلسه ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر حوزه‌های علمیه در سال 1403 برگزار می‌شود.

همکاری‌های بین‌المللی و رشد اقتصادی نیازمند برقراری صلح است

وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات

معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در اکسپو ‭‭2024‬‬

نامه بنزینی وزیر اقتصاد به بذرپاش؛ سهمیه سوخت این خودروها را قطع کنید

نشست تخصصی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا

محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند

تکذیب ادعای ارزپاشی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی

شایعه ناخالصی سکه از کجا آغاز شد؟

کنایه‌ی مدیر عامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان به نحوه مدیریت راه‌آهن کشور

دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه

شوراها در خدمت‌رسانی به مردم روستاها در تراز انقلاب عمل کنند

کره شمالی مشتری خودرهای شرکت سایپا شد!

چند پروتوتایپ جذاب از ب ام و؛ کدام مدل برای حضور در خط تولید مناسب تر بوده؟/ تصاویر

آقای منظور با چه جرأتی در مصوبات مجلس و احکام دست بردید؟

قیمت خودرو چگونه تعیین خواهد شد؟

الزام به تنظیم سند رسمی یک جراحی حقوقی ـ اقتصادی ـ اجتماعی

تاکید طالبان بر ساخت راه برای توسعه ارتباط افغانستان و منطقه

کشف سه محموله قاچاق در اندیمشک

نرخ مشارکت اقتصادی در گیلان 44 درصد است

واکاوی ابعاد جهش تولید با مشارکت مردم در «نقش ما» منتشر شد

مالیات بر عایدی سرمایه؛ سیاستی برای کاهش جذابیت دلالی

چرا قراردادهای اجاره مسکن یکساله است اما قراردادهای کاری ماهانه؟

اختصاص بیش از 100 خودرو برای تشویق مشترکان برق به صرفه جویی

قیمت روز محصولات سایپا و ایران خودرو ؛ ریزش قیمت خودرو‌های وارداتی

تمرکز همدان بر توسعه زنجیره ارزش سفال و کشمش

خاندوزی: سهمیه سوخت خودر‌وهای فاقد بیمه با جدیت بیشتر قطع شود

قالیباف: دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه را به موقع به مجلس داده است

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی