بازار آریا

آخرين مطالب

در گفت وگوی ایران‌فود با دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران بررسی شد

کاهش 25 درصدی مصرف محصولات کنسروی تولید و تجارت

کاهش 25 درصدی مصرف محصولات کنسروی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد، سعیده نبی‌زاده : با شیوع کرونا و نگرانی‌های ناشی از استفاده از غذاهای آماده و رستورانی میل به مصرف محصولات کنسروی در کشور افزایش یافت و این موضوع باعث شد تا تولیدکنندگان این حوزه با رشد تولید و ارائه محصولات متنوع سهم مناسبی از بازار صنعت غذا را از آن خود کنند، اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم و آزادسازی قیمت ها در صنعت غذا ناگهان هزینه‌های تولید به شدت رشد کرد و عدم تناسب قیمت و هزینه‌ها و پایین آمدن قدرت خرید خانوار میزان مصرف را بار دیگر کاهش داد. فعالان صنعت می‌گویند رشد شدید هزینه‌های تولید از مواد اولیه گرفته تا بسته‌بندی و حمل و نقل باعث شده تا بخش مهمی از جامعه اعم از دانشجویان، کارگران و ... از خرید این محصولات دست بکشند یا مصرف را کاهش دهند. با این حال افزایش شدید قیمت گوشت و مرغ و ... باعث شده تا برخی دهک‌های درآمدی به سمت کنسرو روی بیاورند اما در مجموع مصرف این محصول با 25 درصد کاهش روبه رو شده است.
رشد قیمت مواد اولیه تولید کنسرو
دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران در گفت وگو با برنامه ایران‌فود با بیان اینکه هیچ تولیدکننده‌ای به خصوص فعالان صنایع کنسرو علاقه‌ای به افزایش قیمت محصولات خود ندارند، گفت: این موضوع باعث کاهش سهم بازار این صنایع می‌شود؛ کما اینکه در حال حاضر سهم فروش برخی کنسروهای گوشتی در بازار کاهش یافته و این در حالی است که تولیدکنندگان حاضرند محصول خود را با سود بسیار پایین تر از نرخ‌های مصوب به فروش برسانند.
به گفته محمد میررضوی کاهش سرمایه در گردش تولید به خصوص در حوزه کنسرو که در نتیجه رشد شدید روغن و 6 برابر شدن قیمت این محصول رخ داده باعث رشد شدید هزینه‌های تولید شده و افزایش قیمت‌ها را در پی داشته است. تولید محصولاتی مانند انواع سس‌ها که بخش مهمی از این محصول را روغن تشکیل می‌دهد نیازمند سرمایه در گردش بالاست که متاسفانه بانک ها نیز تسهیلات مورد نیاز را در اختیار تولیدکنندگان قرار نمی‌دهند و در نتیجه همزمانی افزایش هزینه‌های تولید و کمبود منابع مالی و تسهیلات باعث بروز مشکلات فراوانی برای تولیدکنندگان در این صنعت شده است.
به گفته وی صنعت کنسرو ماهی در کشور یک صنعت استراتژیک محسوب می شود که برای قشر متوسط رو به پایین جامعه مورد استفاده قرار می‌گیرد و سرشار از امگا 3 و پروتئین است که متاسفانه هرچند همچنان در مقایسه با سایر غذاهای آماده قیمت مناسبی دارد، اما بخش زیادی از جامعه از آن محروم شده اند. وی با بیان اینکه افزایش قیمت تن ماهی به چند آیتم بسته بندی، درب ایزی اوپن، روغن، قیمت ماهی، دستمزد و ... بستگی دارد افزود: قیمت ماهی از 48 هزار تومان در یک سال گذشته به 158 هزار تومان رسیده که برای هر قوطی تن ماهی باید یک‌سوم کیلوگرم ماهی تن استفاده شود و به عبارتی هر قوطی تن ماهی نزدیک به 60 هزار تومان ماده اصلی را در بر می‌گیرد و این در حالی است که سایر هزینه ها نیز وجود دارند که باید در قیمت تمام شده محاسبه شود.
وی ادامه داد: ماهی که کارخانجات تهیه می کنند از جامعه صیادان تهیه می شود و بیشتر صید ماهی از اقیانوس صورت می گیرد و رشد هزینه‌های صیادی و مشکلات واردات ماهی به داخل کشور باعث شده تا قیمت این محصول افزایش یابد. در حال حاضر قیمت ماهی وارداتی در حدود 2.1 دلار است و در عین حال هزینه‌های مرتبط با ترخیص ماهی از گمرک طولانی است و این موضوعات باعث شده تا قیمت ماهی داخل نیز بالا برود و این در حالی است که اگر واردات تسهیل شود قیمت‌های داخلی نیز شکسته خواهد شد، چراکه نیمی از ماهی مورد استفاده در صنعت وارداتی است.
قیمت رب گوجه در ثبات
به گفته میررضوی در یک سال گذشته قیمت گوجه فرنگی با افزایش زیادی روبه رو نبوده که دلیل آن نیز تصمیمات ستاد تنظیم بازار بوده و خوشبختانه گوجه فرنگی در سال قبل به اندازه کافی کشت شده و در یک سال گذشته قیمت رب گوجه حدود 10هزار تومان رشد کرده و البته تعیین قیمت با شرط آنالیز قیمت ها به خود تولیدکنندگان محول شده و افزایش قیمت این محصول از 55 هزار تومان تنها با شرط ارائه مستندات امکان پذیر است. به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران واحدهای برند و واحدهایی که به تازگی به تولید ورود کرده اند قیمت های یکسانی را در اختیار دارند و این عیب بزرگی برای قیمت گذاری دستوری یا تعیین سقف قیمتی است. البته قیمت فعلی نسبت به قیمت گوجه موجود در بازار قیمتی منطقی است زیرا از هر 6 کیلوگرم گوجه، یک کیلو رب تولید می شود.
قیمت‌ها کاهش نمی یابد
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با تلاش دولت برای کاهش قیمت ها گفت: کاهش قیمت محصولات کنسروی آن‌طور که دولت می گوید بعید است که دلیل آن به مواد اولیه و محصولات بسته بندی و دستمزد کارگر برمی گردد و در دو سال گذشته همه این هزینه ها به شدت افزایش یافته است. بیشتر مواد اولیه مورد استفاده در این صنعت وارداتی است و واردات این محصولات به قیمت ارز بستگی مستقیم دارد. رشد قیمت ورق، سلفون و سایر مواد اولیه بسته بندی تحت تاثیر مستقیم قیمت ارز بوده و از سوی دیگر کاهش قدرت خرید خانوار ضعیف باعث کاهش مصرف این محصولات می شود. افزایش قیمت تن ماهی باعث شده تا مردم بیشتر به سمت استفاده از خوراک لوبیا بروند.
وی در پایان با بیان اینکه تنها راهکار، ثبات قیمت ارز برای دوره های آتی است افزود: اگر قیمت ارز برای 6 ماه آینده برای تولیدکننده قابل پیش‌بینی باشد، شاهد تصمیمات مناسبی برای تولید خواهیم بود؛ درحالی‌که از همین حالا دولت برای برخی هزینه ها از جمله دستمزد برنامه ریزی کرده و بر این اساس باید گفت دولت برای کاهش قیمت‌ها موفق نخواهد بود. وی افزود: در مصرف محصولات کنسروی شاهد کاهش حدودا 25 درصد و بیش از آن هستیم و البته در دوره کرونا مصرف کنسرو با افزایش روبه رو شده بود، ولی اکنون و با رشد قیمت کنسرو شاهد کاهش مصرف این محصول هستیم.
--> اخبار مرتبط چگونه خودروسازی را نجات دهیم؟ صنعتی‌سازی نیازمند تحول اساسی تکافل فقط یک محصول بیمه‌‌‌ای نیست فرابورس ایران و توسعه دانشگاه‌های نسل سوم در کشور هیچ حبابی در بازار مصالح نیست

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1111292/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است

بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم

روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد

حراست هر دستگاه از ماموریت و وظیفه آن دستگاه نگهبانی می‌کند

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهدا در مازندران

پیش‌گویی جدید رییس اتحادیه طلا: قیمت طلا احتمالا به این عدد می‌رسد

جنگ کریدورها در خاورمیانه

برگزاری رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران

رشد نرخ فقر در غزه به 90 درصد | خسارت 33 میلیارد دلاری جنگ غزه

سپاه: نباید اجازه داد مشاغل کاذب جای مشاغل اصیل را بگیرد

ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است

راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده

معرفی فراورده‌های صادراتی در غرفه چهارمحال و بختیاری

پشتوانه‌ عملیات وعده صادق، جامعه علمی ما بود

داستان یک سفر پرماجرا در «رودخانه»

برپایی نشست پرسش و پاسخ با استاد امیرخانی

آیین نکوداشت اصغر دادبه در خانه اندیشمندان

کنسرت سامان احتشامی در تالار رودکی

خداحافظی با قدیس بروکلین

رشد 35 درصدی درآمد استان یزد از وصول بخش‌‌‌های مختلف

نسخه جهانی سفر سالمندان

ضرورت رویکرد درمان چندتخصصی در تومورهای شایع مغزی کودکان چیست؟

مدیریت ریزهزینه‏‏‌های کسب و کارهای سبز

تیم‏‏‌سازی پویا چیست و چرا مهم است؟

خوش‌بینی به اثرگذاری طارمی

تکذیب یک شایعه در مورد سردار آزمون

بالاخره به شما مربوط است یا نه؟

پس فرق چیست؟

گـل گفتی!

واکنش وزیر ارتباطات به ادعای لزوم امضای رئیس‌جمهور در رفع فیلترینگ

ایجاد یک میلیون شغل دیجیتالی در فیلیپین تا 2028

پیگیری فعالیت بین‌المللی کسب‌وکارهای الکترونیکی

کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟

زنجیره فولاد - 1403/02/13

بازار فولاد - 1403/02/13

بازار آتی - 1403/02/13

بازگشت اقتصاد چین به فاز انقباضی

مهار تکانه بانک‌مرکزی به سکه بورسی

خانه‌تکانی در سازمان برنامه و بودجه کشور

پارادوکس ایرانی و افق کوتاه‌مدت تولید

آیین‌نامه واردات کارکرده‌ها دست دولت است

زمان عرضه جدید خودروهای وارداتی

ذره‌بین ارزی صمت روی مونتاژکاران

خوش‌بینی به آینده خودروهای پاک

رشد اقتصادی ایران به‌‌‌ دلیل دانش‌‌‌بنیان‌‌‌شدن صنعت نفت و گاز

پیشرفت طرح بنزین‌‌سازی پتروپالایش تهران

روسیه سوار بر موج نوسانات نفت

هزارتوی کاهش مصرف پلاستیک

به جرم واردات

خستگی از دلار نیما

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی