کاهش 22 درصدی بارشها در کشور
اقتصاد ايران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیایاقتصاد : سخنگوی صنعت آب گفت: بارشهای کشور از ابتدای سال آب جاری (ابتدای مهر 1402) تا 27آبان با کاهش 22درصدی نسبت به سال گذشته همراه شده است. به گزارش «ایرنا»، عیسی بزرگزاده در نشست خبری گفت: میزان کل بارشهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا 27آبان به 20.8میلیمتر رسیده است. این میزان بارش در مقایسه با دوره بلندمدت (با بارش 26.6میلیمتر) 22درصد کاهش دارد و در مقایسه با سال گذشته (که 26.7میلیمتر بارش داشتیم) 22درصد کاهش نشان میدهد. سخنگوی صنعت آب درباره وضعیت سدهای کشور خاطرنشانکرد: میزان آب ورودی به سدها از ابتدای سال آبی جاری تا 28آبان، 2میلیارد و 470میلیون مترمکعب بوده است.
این رقم سال گذشته 2میلیارد و 400میلیون مترمکعب بوده که 3درصد بهبود نشان میدهد. وی میزان خروجی آب از سدها از ابتدای سال آبی جاری تا 28آبان را 4میلیارد و 560میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: این میزان سال گذشته 3میلیارد و 500میلیون مترمکعب بوده که 22درصد رشد دارد. بزرگزاده، موجودی آب مخازن سدهای کشور را 19میلیارد و 620میلیون مترمکعب عنوان کرد و گفت: سال گذشته این رقم 18میلیارد و 20میلیون مترمکعب بوده که رشد 9درصدی دارد. سخنگوی صنعت آب، تعداد سدهای بزرگ و مهم کشور را حدود 200سد دانست و ادامه داد: این آمارها نشاندهنده وضعیت بارش و موجودی سدها تا 28آبان است که تغییر خواهند داشت. وضعیت سد زایندهرود در دو سال اخیر بهمراتب خیلی بهتر شده و مدیریت خوبی روی منابع و مصارف آن صورت گرفته که نتیجه آن رضایت مردم بوده است.
بزرگزاده، وضعیت سدهای شرق استان تهران را نگرانکننده توصیف کرد که با کاهش 30میلیون مترمکعبی نسبت به سال گذشته روبهرو شدهاند و باید مقوله مدیریت مصرف را جدی بگیرند تا مشکلی در تامین آب ایجاد نشود. طرحهای اضطراری تامین آب برای شهرها و استانهای تهران، مشهد، خراسانجنوبی، خراسانرضوی، گلستان و سیستان و بلوچستان تعریف شده است. همچنین نسبت به وضعیت منابع آبی استان فارس نگرانی جدی وجود دارد و وضعیت سد رودبال چندان خوب نیست. تمرکز اصلی طرحهای اضطراری تامین آب بر سیستان و بلوچستان است. وضعیت آبی مناسب رفتارهای بدمصرفانه نیست.
بزرگزاده، بازتخصیص آب را از راهکارهای مهم در نجات کشور از کمآبی دانست و ادامهداد: اکنون بهجای تخصیص آب به بازتخصیص خواهیم پرداخت. ارزیابی کفه منابع و مصارف در نقشه راه آب کشور دیده شده و به دنبال ایجاد تعادل بین این دو کفه هستیم. وی کفه منابع را شامل آبهای زیرزمینی، آبهای سطحی، دریاها و آبهای نامتعارف عنوان کرد و گفت: باید تعادل بین کفه منابع و کفه مصارف برقرار باشد و اگر نباشد با ناترازی روبهرو خواهیم بود. بزرگزاده، ایجاد ناترازی در آب را تهدیدکننده اقلیم دانست و خاطرنشان کرد: کفه مصرف شامل شرب و بهداشت است که باید هم آب شرب مردم ایران و هم، زیستمندان ایرانی تامین شود.
--> اخبار مرتبط مقاصد نوظهور گردشگری داخلی یک بار برای همیشه مشکل برق را حل کنید!!! تعداد پروازهای فرودگاه بینالمللی زاهدان افزایش یافت آغاز اتصال کسب و کارها و منازل به فیبر نوری در کشور شبکه فروش نقش موثری در همگانیشدن محصولات و خدمات بیمهای دارند
-
سه شنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۰:۱۱:۳۳
-
۱۸ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1107687/