بازار آریا

آخرين مطالب

«دنیای‌اقتصاد» کارنامه هفت‌ماه اخیر صنعت لوازم‌خانگی را بررسی کرد

کم‌توجهی بازار به درخشش یک صنعت اقتصاد ايران

کم‌توجهی بازار به درخشش  یک صنعت
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد - علی قاسمی : صنعت لوازم‌خانگی یکی از صنایعی است که طی سال‌های پس از تحریم موفق شد با افزایش تولید، سودهای خوبی را برای سرمایه‌گذاران خود به ارمغان آورد. اما طی سال‌جاری به دلیل مشکلات عدم‌تخصیص ارز توسط دولت ریسک‌‌‌هایی به این صنعت تحمیل شد.

بازار آریا

بازار آریا

علاوه بر این، کاهش تحریم‌‌‌ها توسط آمریکا نیز موجب شد تا بازارهای صادراتی این صنعت گسترش یابد و علاوه بر تامین نیازهای داخلی، تقاضای خارجی نیز تامین شود، به طوری که درآمد دلاری این صنعت نیز رشد خوبی را تجربه کرد. حضور شرکت‌های جدید در گروه لوازم‌خانگی در بورس تهران، تحولات چشمگیری را برای شرکت‌های حاضر در این صنعت رقم زد.
شرکت‌های این صنعت موفق شدند درآمد خود را به اندازه تورم و حتی بیشتر رشد دهند. صنعت لوازم‌خانگی احتمالا طی سال‌جاری موفق خواهد شد رشد سودآوری خوبی را به ثبت برساند.
بررسی‌‌‌ها از پیش‌بینی سود نمادهای این صنعت نشان می‌دهد که نسبت قیمت به سود آینده‌‌‌نگر برخی از سهام، پایین بوده
و می‌‌‌تواند گزینه کم‌‌‌ریسکی برای پرتفوی سرمایه‌گذاران باشد.
کارنامه لوازم‌خانگی‌‌‌ در هفت‌ماه
نگاهی به کارنامه صنعت لوازم‌خانگی طی هفت‌ماه اخیر نشان می‌دهد که مقدار تولید در برخی از نمادهای این صنعت طی این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش چشمگیری را تجربه کرده است.
یکی از دلایل اصلی کاهش تولید، کاهش قدرت خرید مردم است که با توجه به گرانی لوازم‌خانگی کاملا طبیعی است. اما برخی از شرکت‌ها رشد تولید خوبی را به ثبت رساندند.
«لپارس» و «انتخاب» طی هفت‌ماه اخیر موفق شدند به ترتیب رشد تولید 157درصدی و 32درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل ثبت کنند. با وجود این، «لبوتان» و «لخزر» با توجه به تقاضای فصلی در نیمه دوم سال موفق شدند برخی از کاستی‌‌‌های خود در تولید محصولات را در مهرماه جبران کنند، به طوری که «لبوتان» طی مهرماه رشد تولید 663درصدی را نسبت به شهریورماه و «لخزر» رشد تولید 86درصدی را نسبت به ماه گذشته تجربه کرده است. در خصوص مقدار فروش نیز شرکت‌های مذکور رشد خوبی را ثبت کرده‌‌‌اند.
نگاهی به درآمد شرکت‌های صنعت لوازم‌خانگی نشان می‌دهد که درآمد این صنعت طی هفت‌ماه اخیر نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد بیش از 60درصدی را ثبت کرده، به طوری که «انتخاب» رشد 66درصدی، «لبوتان» رشد 65درصدی و «لپارس» رشد درآمد 107درصدی داشته است. سطح درآمد شرکت‌های مذکور در مهرماه نسبت به میانگین سال‌جاری کاهش یافته، اما همچنان مجموع درآمد نمادهای یادشده بهتر از سایر نمادها بوده است.
با وجود آنکه پارس‌خزر و گلدیران رشد تولید و فروش بالایی را به ثبت رساندند، نگاهی به روند رشد نرخ فروش نشان می‌دهد که احتمالا شرکت‌های مذکور با افزایش نرخ همراه نشده‌‌‌اند. طی مهرماه سال‌جاری، عمده نمادهای صنعت لوازم‌خانگی افزایش نرخ چشمگیری را نسبت به شهریورماه تجربه نکرده‌‌‌اند و تنها گلدیران موفق شده است محصول اصلی خود را نسبت به شهریورماه 4درصد گران‌‌‌تر به فروش برساند.
همچنین نرخ فروش بوتان، گلدیران و پارس‌خزر نسبت به مهرماه گذشته بیش از 30درصد رشد کرده است.
در مجموع، گزارش‌‌‌های ماهانه انتخاب و شرکت بوتان بهتر از سایر نمادها بوده است که می‌‌‌تواند در جو مثبت این نمادها اثرگذار باشد و بازدهی خوبی را نصیب نمادهای این صنعت کند. بنابراین انتخاب نمادهایی با P/E پایین سبب می‌شود تا ریسک پرتفوی سرمایه‌گذاران این صنعت کاهش یابد.
انتخاب الکترونیک
شرکت انتخاب الکترونیک، در سال‌جاری موفق شده است محصولات خود را با نرخ‌های بالای 20میلیون تومان به فروش برساند، به‌طوری که در میانه سال، نرخ فروش بالای 25میلیون تومان بوده است. بر این اساس، به نظر می‌‌‌رسد نرخ فروش محصولات برودتی که جزو محصولات اصلی تولیدی این شرکت است، در ادامه سال 26میلیون تومان باشد که در ماه‌‌‌های اخیر تقریبا این امر محقق شده است. به‌نظر می‌رسد اگر این سناریو محقق شود، فروش شرکت تا پایان سال مالی که آذرماه است، به حدود 16هزار و 700میلیارد تومان برسد.
احتمالا سود هر سهم در این سناریو به 414تومان افزایش یابد که نسبت به سال مالی گذشته، رشدی معادل 28درصد را به ثبت خواهد رساند. انتظار می‌‌‌رفت انتخاب الکترونیک سودسازی بالاتری را تجربه کند، اما این شرکت در سال 1401، درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری معادل ‌هزار و 900میلیارد تومانی را به ثبت رسانده است که احتمال تکرار آن نزدیک به صفر است. بنابراین عدم‌تکرار چنین درآمدی می‌‌‌تواند جلوی رشد شدید سودآوری را بگیرد. نسبت قیمت به سود آینده‌‌‌نگر این نماد، حدود 6.3واحد است. در حال حاضر پایین‌‌‌ترین نسبت قیمت به سود در این صنعت به انتخاب تعلق دارد.
پارس‌خزر
شرکت پارس‌خزر که یکی از تولیدکنندگان اصلی محصولات غذاساز است، طی سال‌جاری به طور میانگین بیش از 2میلیون و 400هزار تومان کالا به فروش رسانده است.
به نظر می‌رسد در ادامه سال نیز نرخ فروش نماد پارس‌خزر در محدوده فعلی باقی بماند و تغییر به‌خصوصی نداشته باشد؛ چرا که پارس‌خزر تاکنون نیز رشد نرخ خوبی را تجربه نکرده است. بنابراین در صورتی که این سناریو محقق شود، سود هر سهم در این شرکت، به 217تومان به ازای هر سهم می‌رسد.
این در حالی است که سال گذشته سود هر سهم، 175تومان بوده است. پارس‌خزر احتمالا رشد 24درصدی سودآوری را در ادامه سال محقق خواهد کرد.
گروه صنعتی بوتان
گروه صنعتی بوتان، یکی از نمادهایی است که تاکنون با تقاضای فصلی همراه شده است و در فصول جاری نیز احتمالا با رشد تقاضا همراه خواهد شد. این شرکت شوفاژهای داخلی خود را با نرخ 12 تا 13میلیون تومان به فروش رسانده است. به نظر می‌رسد در صورتی که محصول شوفاژ با تقاضا همراه شود، میانگین نرخ فروش سال‌جاری حدود 12میلیون تومان خواهد بود. اگر این امر محقق شود، به نظر می‌رسد سود هر سهم تحلیلی این نماد، 154تومان شود که نسبت قیمت به سود با این سناریو 9.5واحد خواهد بود. گروه صنعتی بوتان با وجود نسبت قیمت به سود بالا، رشد سودآوری خوبی را تجربه می‌کند، به طوری که به نظر می‌رسد سود هر سهم این شرکت در سال 1402 نسبت به سال قبل، 65درصد افزایش یافته است. این نماد اکنون نیز یکی از ‌‌نمادهای پربازده صنعت لوازم‌خانگی به شمار می‌‌‌آید.
چرا لوازم‌خانگی‌‌‌ها در چشم نیستند؟
صنعت لوازم‌خانگی، جزو صنایعی بوده است که طی سال‌های جاری عمدتا به لحاظ حقیقی رشد کرده است. ممنوعیت واردات یکی از حمایت‌‌‌های مهم دولت در سال‌های پس از جهش ارزی بود. اما رشد سریع قیمت‌ها متناسب با بهای تمام‌‌‌شده سبب شده است تا قدرت خرید مردم کاهش یابد. همچنین بالاتر رفتن سن ازدواج و ترجیح مردم به تعمیر لوازم‌خانگی سبب شده است تا صنعت لوازم‌خانگی آن‌چنان که باید در چشم نباشد. بنابراین با وجود نمادهای خوبی مثل «انتخاب» و «لبوتان»، این صنعت بازدهی چندان خوبی نداشته است. البته این مقایسه در میان صنایع ریالی است و قطعا این صنعت از بسیاری از صنایع بزرگ جلوتر است. اما رشد سودآوری نمادهای این صنعت بسیار پایین‌‌‌تر از تورم و دلار است. تنها نمادهایی می‌‌‌توانند رشد کنند که سودآوری بهتر از تورم را پیش‌‌‌رو داشته باشند. اما با توجه به گزارش‌‌‌های ماهانه و فصلی و جو مثبتی که در خصوص برخی از نمادها در بازار به راه افتاده است، نمادهای «لبوتان» و «انتخاب» گزینه‌‌‌های بهتری هستند.
--> اخبار مرتبط اهمیت نرخ بهره در بازار ارزهای دیجیتال قطع برق شهرک‌های صنعتی بدون اعلام قبلی غفلت دولت در مسیر دستیابی به اقتصاد سبز میزان تسهیلات بانکی اختصاصی به بخش صنعت و تولید قابل‌قبول نیست چشم‌انداز رکود تورمی در صنعت ساختمان

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1107675/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داوود منظور: 28 درصد منابع بودجه امسال محقق نشده است

اهمیت سرمایه گذاری علمی برای درک بهتر اکوسیستم های دریایی

آیت‌الله نوری همدانی: صنعت بیمه از مشاغل خانگی حمایت کند

چرا در یک اقدام عجیب، 43 درصد اعتبارات صداوسیما را افزایش داده اند، درحالیکه برای جبران ناترازی بودجه، از مردم بیشتر مالیات می‌گیرند؟

هشداری درباره تورم در کشور

رشد اقتصادی در نیمه اول امسال 7.5 درصد شد

علائم اقتصادی از رکود خبر می‌دهند نه رشد!

نوشابه قوطی 50 درصد گران شد

تجدید ارزیابی دارایی‌ها به واقعی‌تر شدن صورت‌های مالی کمک می‌کند

وعده‌های رئیس سازمان برنامه و بودجه برای سال آینده / دیگر تکانه اقتصادی نخواهیم داشت

رشد 7.2 درصدی تولید ناخالص داخلی در تابستان سال جاری

وحیدی: باید برای هر روستا برنامه مشخص توسعه داشته باشیم

فولاد ازنا نیازمند عزم و اراده مسئولان ملی است

اظهاراتی درباره افزایش حقوق بازنشستگان

یک پیش‌بینی جدید از قیمت طلا و سکه

توسعه ابزارهای مالی، راه حل صحیح ورود نقدینگی به بازار سرمایه

روایتی از وضعیت شیرخشک در بازار؛ سهمیه بندی شده با افزایش 40 درصدی قیمت

نگاهی به قیمت آپارتمان‌ها در شمال تهران

اجرای تجدید ارزیابی دارایی، حرکتی هوشمندانه به سمت شفافیت

سرنوشت فولاد ازنا در گرو اراده پایتخت‌نشینان

افتتاح مترو پرند گامی در جهت رفاه جامعه کارگری است

جبران عقب‌ماندگی‌ها با ورود 791 واگن به ظرفیت حمل‌ونقل عمومی

کاهش سرفاصله حرکت مترو در ایستگاه شهرآفتاب با افتتاح ایستگاه پرند

شماری از اعضای اوپک‌پلاس روزانه 2.2 میلیون بشکه از تولید خود می‌کاهند

وزیر نفت: قیمت گاز سه پله اول تغییر نمی کند

مشاور عالی اتاق بازرگانی: فقط از 41 درصد ظرفیت تولید کشور استفاده می‌کنیم

کشف محل ذخیره سوخت قاچاق در غرب تهران

ایران بزرگترین قدرت تجارت دریایی خاورمیانه شناخته شد

نیمه پنهان کسری تجاری؛ سخت گیری های داخلی را کمتر کنید

اقتصاد حوصله محور!

خبر جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان/ زمان افزایش حقوق بازنشستگان مشخص شد

تأمین پایدار و تثبیت تولید گاز در میدان‌های زاگرس جنوبی

رایگان شدن قبض گاز و دریافت پاداش به شرط کاهش 10 تا 35 درصدی مصرف

ترمیم خطوط لوله‌ انتقال گاز با استفاده از توان دانش‌بنیان‌ها

خودکفایی صنعت پتروشیمی با توان متخصصان داخلی/ راویان پیشرفت درباره پیشرفت‌های صنعت نفت تحقیق و روشنگری کنند

چری از آیرودینامیک‌ترین خودروی جهان رونمایی کرد

راویان پیشرفت و خدمت صنعت نفت افتخارهای جوانان را روایت می‌کنند

غرق شدن زوج جوان گلستانی‌ در استخر پرورش ماهی

استاندار مازندران تا پایان امسال می‌ماند

توسعه‌ محصولات بازار سرمایه اسلامی/نقش کلیدی بازار‌های سرمایه در ایجاد یکپارچگی و رشد اقتصادی

کدام کشورها بیشترین سرمایه‌گذاری را در اقتصاد ایران داشته‌اند؟

یک هفته با بورس کالا

نشست خبری “همایش و نمایشگاه نهضت تامین مالی شهر” فردا برگزار می‌شود

برترین‌های هفته در بورس کالا را بشناسید

ارفاق مالیاتی دولت به حقوق‌بگیران

چرا موسسه اعتباری نور به بانک ملی منتقل شد؟

نقش آفرینی دولت و مجلس برای حمایت از بازار سرمایه

موسسه کاسپین، هدف بعدی بانک مرکزی برای تعیین تکلیف

رمز موفقیت از نگاه یک کارآفرین؛ تعامل، خودشناسی، عُرضه داشتن

مهارت آموزی ابزاری برای ایجاد سرمایه انسانی و تقویت رشد اقتصادی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.