بازار آریا

آخرين مطالب

بحران در اقتصاد رژیم صهیونیستی بعد از طوفان الاقصی تحلیل بازار آریا

بحران در اقتصاد رژیم صهیونیستی بعد از طوفان الاقصی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - جنگ غزه فعالیت هزاران شرکت اسرائیلی را مختل کرده و تمامی بخش‌های اقتصاد این رژیم را در بحرانی بی‌سابقه فرو برده است. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های بین‌المللی در روزهای گذشته در گزارش‌های جداگانه به بررسی تبعات عملیات «طوفان الاقصی» بر روی اقتصاد رژیم صهیونیستی پرداخته‌اند.
روز 6 نوامبر، نزدیک به یک ماه بعد از عملیات طوفان‌الاقصی، روزنامه انگلیسی فایننشال‌تایمز در یک گزارش تحقیقی آثار این جنگ را بر بازارهای مالی، شرکت‌ها، صنایع و کابینه رژیم اسرائیل مورد بررسی قرار داد.
فایننشال‌تایمز در آن گزارش نوشت جنگ، فعالیت «هزاران شرکت» اسرائیلی را مختل و ویران کرده و تمامی بخش‌های اقتصاد این رژیم را در بحرانی بی‌سابقه فرو برده و بسیاری از آن هزاران شرکت را در آستانه فروپاشی قرار داده است. 
آمارهای رسمی اداره مرکزی آمار اسرائیل که روزنامه انگلیسی به آن استناد کرده یک واقعیت آشکار را نشان می‌دهند: از عملیات 7 اکتبر به این سو از میان هر سه شرکت اسرائیلی یک شرکت تعطیل شده‌اند و یا با 20 درصد ظرفیت خود در حال فعالیت هستند.
مطابق این گزارش، بیش از نیمی از شرکت‌ها هم با افت درآمد بیش از 50 درصد مواجه شده‌اند. در مناطق جنوبی که به غزه نزدیک‌ترند بحران شدیدتر است و دو سوم کسب و کارها یا تعطیل شده‌اند و یا با حداقل ظرفیت کار می‌کنند.
گزارش وزارت کار رژیم اسرائیل مبنی بر اینکه 764 هزار نفر از ساکنان فلسطین اشغالی که حدود یک پنجم نیروی کار اسرائیل را تشکیل می‌دهند به دلیل تخلیه‌های اجباری بیکار شده‌اند.
دوشنبه گذشته وبگاه شبکه خبری بلومبرگ هم گزارش داد که جنگ غزه تا آن تاریخ برای اقتصاد اسرائیل 8 میلیارد دلار هزینه داشته است و هر روز 260 میلیون دلار به این هزینه‌ها اضافه می‌شود. 
علی‌‌رغم این وضعیت وخیم، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که به شدت حفظ کابینه‌اش را به حمایت جناح‌های راست‌گرا و صهیونیست افراطی متکی می‌داند کماکان بودجه وسیعی را به پروژه‌های ایدئولوژیک و غیرضروری شهرک‌سازی اختصاص می‌دهد.
نتانیاهو رقم بی‌سابقه 14 میلیارد شکل (3.6 میلیارد دلار) را برای پنج حزب سیاسی که کابینه ائتلافی او را تشکیل می‌دهند اختصاص داده است که بخش اعظم این بودجه برای ساخت مدارس مذهبی و توسعه شهرک‌سازی‌های غیرقانونی در کرانه باختری اشغالی هزینه خواهد شد.
گزارش‌ها همچنین حاکی است که تعداد بسیار زیادی از پروژه‌های عمرانی اسرائیل هم به صورت موقت معلق شده‌اند زیرا پیشبرد این پروژه‌ها به کارگران فلسطینی وابسته است.
به عنوان مثال، مورد «اطلس هتلز» را در نظر بگیرید. فایننشال‌تایمز نوشته این مجموعه اخیراً با ارسال یک ایمیل ناامیدانه از مشتری‌هایش کمک خواسته تا از فروپاشی آن جلوگیری کنند.
یکی از مدیران این مجموعه در مصاحبه با فایننشال‌تایمز اذعان کرد چنانچه این هتل نتواند درآمدهای مدنظر خود را جمع‌آوری کند مجبور است به فعالیت خود پایان دهد.
گردشگری، به عنوان یکی از شریان‌های بالقوه حیات اقتصادی اسرائیل نیز کمک چندانی به تل‌آویو نمی‌کند. آمارهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نشان می‌دهد که سفرهای بین‌المللی تنها 2.8 درصد به رشد ناخالص داخلی اسرائیل کمک می‌کنند و از 230 هزار شغل حمایت می‌کنند. 
علی‌رغم تلاش‌های اسرائیل در سال 2022 برای احیای صنعت توریسم ماه اکتبر شاهد کاهش 76 درصدی گردشگری در مقایسه با یک سال قبل بود. عملیات طوفان‌الاقصی ضربه کاری بزرگی به این صنعت وارد کرد به این صورت که پروازهای روزانه به فرودگاه بن‌گوریون و از آن از 500 پرواز به تنها 100 پرواز کاهش یافت.
این فاجعه نوظهور از چشمان اقتصاددان‌های تل‌آویو دور نماند. روز 1 نوامبر 300 اقتصاددان اسرائیل خطاب به نتانیاهو و وزیر دارایی او نوشتند که «بر سر عقل بیایید». آنها تأکید کرده‌اند که شرایط فعلی مستلزم «تغییرات بنیادین در اولویت‌های داخلی و هدایت بودجه‌ها به سمت رفع خسارت‌های جنگی، کمک به قربانیان و بازسازی اقتصادی است.»
بنیامین نتانیاهو، در پاسخ به این نامه وعده داد که یک «اقتصاد زیر اسلحه» ایجاد خواهد کرد و قول داد که پول گسترده‌ای را به شرکت‌ها و مناطق در معرض خطر بدهد. او همچنین وعده داد که کمک اقتصادی «بزرگ‌تر و گسترده‌تر» از بسته اقتصادی زمان همه‌گیری کووید به کسانی که تحت تأثیر حملات قرار گرفته‌اند اختصاص خواهد داد.
نتانیاهو بدون اشاره به ارقام گفت: «دستورالعمل من روشن است: شیر‌ها را باز کنید و منابع مالی را به روی هر کسی که به آن نیاز دارد، باز کنید. درست مانند کاری که در دوران کووید انجام دادیم. در دهه گذشته، ما در اینجا یک اقتصاد بسیار قوی ساخته‌ایم و حتی اگر جنگ هزینه‌های اقتصادی برای ما داشته باشد بدون تردید پرداخت خواهیم کرد.»
علی‌رغم این وعده‌ها به نظر می‌رسد رژیم اسرائیل درباره توانمندی خود برای حفظ ثبات اقتصادی همانقدر هذیانی فکر می‌کند که درباره قدرت نظامی‌اش. گزارش‌های منتشرشده توسط یک اندیشکده اقتصادی در تل‌آویو حقایق عجیبی را آشکار می‌کنند.
اندیشکده استارت‌آپ نیشن تل‌آویو تنها دو هفته بعد از عملیات 7 اکتبر گزارشی را درباره میزان خسارت‌های واردآمده به بخش فناوری اسرائیل منتشر کرد. این اندیشکده پیش‌بینی کرد که جنگ آثار وخیمی بر اقتصاد اسرائیل به جا خواهد داشت. روی هم رفته 80 درصد از شرکت‌های فناوری اسرائیلی اعلام کردند که وضعیت ناگوار امنیتی باعث زیان به آنها شده است. یک چهارم این شرکت‌ها هم اعلام کردند از حیث نیروی کار و سرمایه‌گذاری مستوجب زیان مضاعف شده‌اند.
بیش از 40 درصد شرکت‌های فناوری مجبور شدند توافقنامه‌های سرمایه‌گذاری خود را به تأخیر انداخته یا آنها را لغو کنند. تنها 10 درصد گفتند که قادر هستند با سرمایه‌گذاران جلسات برگزار کنند. در بخش نتیجه‌گیری این گزارش امده بود: «ابهام‌ها و تصمیم‌های بسیاری از سرمایه‌گذاران برای عدم انجام هیچ اقدامی به دلیل وضعیت موجود باعث وارد شدن ضربه به اکوسیستمی شده که از قبل هم به دلیل مجموعه‌ای از متغیرها نظیر ناپایداری‌های سیاسی و رکود اقتصاد جهانی برای جذب سرمایه با مشکل مواجه بود.»
آمار جدید از خسارت‌های اقتصادی اسرائیل در جنگ غزه/ آوارگی بیش از 224هزار نفر و بحران در بازار کار صهیونیست‌ها
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1105406/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رشد اقتصادی در نیمه اول امسال 7.5 درصد شد

علائم اقتصادی از رکود خبر می‌دهند نه رشد!

نوشابه قوطی 50 درصد گران شد

تجدید ارزیابی دارایی‌ها به واقعی‌تر شدن صورت‌های مالی کمک می‌کند

وعده‌های رئیس سازمان برنامه و بودجه برای سال آینده / دیگر تکانه اقتصادی نخواهیم داشت

رشد 7.2 درصدی تولید ناخالص داخلی در تابستان سال جاری

وحیدی: باید برای هر روستا برنامه مشخص توسعه داشته باشیم

فولاد ازنا نیازمند عزم و اراده مسئولان ملی است

اظهاراتی درباره افزایش حقوق بازنشستگان

یک پیش‌بینی جدید از قیمت طلا و سکه

توسعه ابزارهای مالی، راه حل صحیح ورود نقدینگی به بازار سرمایه

روایتی از وضعیت شیرخشک در بازار؛ سهمیه بندی شده با افزایش 40 درصدی قیمت

نگاهی به قیمت آپارتمان‌ها در شمال تهران

اجرای تجدید ارزیابی دارایی، حرکتی هوشمندانه به سمت شفافیت

سرنوشت فولاد ازنا در گرو اراده پایتخت‌نشینان

افتتاح مترو پرند گامی در جهت رفاه جامعه کارگری است

جبران عقب‌ماندگی‌ها با ورود 791 واگن به ظرفیت حمل‌ونقل عمومی

کاهش سرفاصله حرکت مترو در ایستگاه شهرآفتاب با افتتاح ایستگاه پرند

شماری از اعضای اوپک‌پلاس روزانه 2.2 میلیون بشکه از تولید خود می‌کاهند

وزیر نفت: قیمت گاز سه پله اول تغییر نمی کند

مشاور عالی اتاق بازرگانی: فقط از 41 درصد ظرفیت تولید کشور استفاده می‌کنیم

کشف محل ذخیره سوخت قاچاق در غرب تهران

ایران بزرگترین قدرت تجارت دریایی خاورمیانه شناخته شد

نیمه پنهان کسری تجاری؛ سخت گیری های داخلی را کمتر کنید

اقتصاد حوصله محور!

خبر جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان/ زمان افزایش حقوق بازنشستگان مشخص شد

تأمین پایدار و تثبیت تولید گاز در میدان‌های زاگرس جنوبی

رایگان شدن قبض گاز و دریافت پاداش به شرط کاهش 10 تا 35 درصدی مصرف

ترمیم خطوط لوله‌ انتقال گاز با استفاده از توان دانش‌بنیان‌ها

خودکفایی صنعت پتروشیمی با توان متخصصان داخلی/ راویان پیشرفت درباره پیشرفت‌های صنعت نفت تحقیق و روشنگری کنند

چری از آیرودینامیک‌ترین خودروی جهان رونمایی کرد

راویان پیشرفت و خدمت صنعت نفت افتخارهای جوانان را روایت می‌کنند

غرق شدن زوج جوان گلستانی‌ در استخر پرورش ماهی

استاندار مازندران تا پایان امسال می‌ماند

توسعه‌ محصولات بازار سرمایه اسلامی/نقش کلیدی بازار‌های سرمایه در ایجاد یکپارچگی و رشد اقتصادی

کدام کشورها بیشترین سرمایه‌گذاری را در اقتصاد ایران داشته‌اند؟

یک هفته با بورس کالا

نشست خبری “همایش و نمایشگاه نهضت تامین مالی شهر” فردا برگزار می‌شود

برترین‌های هفته در بورس کالا را بشناسید

ارفاق مالیاتی دولت به حقوق‌بگیران

چرا موسسه اعتباری نور به بانک ملی منتقل شد؟

نقش آفرینی دولت و مجلس برای حمایت از بازار سرمایه

موسسه کاسپین، هدف بعدی بانک مرکزی برای تعیین تکلیف

رمز موفقیت از نگاه یک کارآفرین؛ تعامل، خودشناسی، عُرضه داشتن

مهارت آموزی ابزاری برای ایجاد سرمایه انسانی و تقویت رشد اقتصادی

توافق اوپک پلاس برای کاهش بیشتر تولید نفت

عرضه نخستین خودرو هفت نفره ایران‌خودرو

ماینرهای غیرمجاز توسط پلیس امنیت اقتصادی کشف شد

یک تولیدکننده بزرگ به اوپک پلاس پیوست

خبرهای خوش اقتصادی داود منظور/ تکانه اقتصادی دیگر نخواهیم داشت/ ‌یارانه سه دهک اول ‌قطع می‌شود‌

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.