بازار آریا

آخرين مطالب

کسب‌و‌کارپایدار

کولرگازی‌‌‌هایی که جان انسان‌‌‌ها را نجات می‌دهند اما زمین را می‌‌‌پزند اقتصاد ايران

  بزرگنمايي:

بازار آریا - مترجم: مریم رضایی منبع: Bloomberg هند همیشه تابستان‌‌‌های داغی دارد. در هفته‌‌‌های اخیر، دمای هوا در پرجمعیت‌‌‌ترین کشور دنیا بالا رفته و در یکی از رویدادهایی که به تازگی در مرکز هند برگزار شد، بیش از 10نفر جانشان را از دست دادند و هزاران نفر با علائم گرمازدگی راهی بیمارستان شدند. صدها مدرسه تعطیل شد و جیوه دماسنج همچنان در حال بالا رفتن است: دو هفته پیش، دمای هوا در دشت‌‌‌های شمالی هند به 45 درجه رسید.
فوری‌‌‌ترین راه‌حلی که وجود دارد، حداقل در کوتاه‌مدت، کاملا مقرون به صرفه است. در بازارهای پرجمعیتی مثل هند، چین، اندونزی و فیلیپین که هم درآمد مردم و هم دمای هوا بالا می‌رود، تقاضا برای دستگاه‌‌‌های سرمایشی در حال افزایش است. یک ارزیابی نشان می‌دهد تا پایان این دهه، یک میلیارد کولر گازی در دنیا اضافه خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود این بازار قبل از سال 2040 تقریبا دو برابر شود. برای سلامت عمومی و بهره‌‌‌وری اقتصادی این خبر خوبی است. اما بدون شک برای اقلیم خبر بدی محسوب می‌شود و توافق جهانی برای حذف تدریجی کولرهای مضر، باعث می‌شود این دستگاه‌‌‌ها از دسترس افرادی که بیشترین نیاز را به آنها دارند، خارج شوند. منطقی که در پس رونق کولرهای گازی وجود دارد ساده است. اقتصاددان‌‌‌ها به افزایش فروش این دستگاه‌‌‌ها همزمان با رسیدن درآمد سالانه خانوارها به حدود 10‌هزار دلار اشاره می‌کنند؛ نقطه عطفی که خیلی از گرم‌‌‌ترین نقاط دنیا تازه به آن رسیده‌‌‌اند یا به زودی می‌‌‌رسند.
فیلیپین سال گذشته و اندونزی در طول دهه گذشته، به آستانه درآمد 10‌هزار دلار رسیده‌‌‌اند. در هند که بیشتر از 80‌درصد جمعیت هنوز به دستگاه‌‌‌های سرمایشی دسترسی ندارند، تولید ناخالص داخلی سرانه -که به قدرت خرید مرتبط است - امسال برای اولین بار به 9‌هزار دلار می‌‌‌رسد. این پیشرفت‌‌‌ها، نتایج گسترده‌‌‌ای برای سلامت عمومی، رفاه و رشد اقتصادی دارد. خرید کولر گازی، تحولی است که افراد و جوامع را از فقر دور می‌کند. مردم کشورهایی که دمای بالاتری دارند و معمولا فقیرتر هم هستند، از اختلالات خواب و نقص عملکرد شناختی رنج می‌‌‌برند که بر بهره‌‌‌وری و بازدهی آنها تاثیر منفی دارد. در مطالعه‌‌‌ای که هزاران کارخانه هندی را با امکانات مختلف سرمایشی بررسی کرده بود، محققان به این نتیجه رسیدند که به ازای هر درجه سانتی‌‌‌گراد افزایش دما، بهره‌‌‌وری کارکنان 2‌درصد کاهش می‌‌‌یابد. این مساله می‌تواند برای نخست‌وزیر هند که می‌‌‌خواهد در افزایش صادرات با چین رقابت کند، یک چالش باشد.
اما افزایش سریع استفاده از کولرهای‌گازی، بحران اقلیمی را بدتر می‌کند. بیشتر این دستگاه‌‌‌ها از ماده‌‌‌ سرمازایی به نام «مبرد» استفاده می‌کنند که خیلی مخرب‌‌‌تر از دی‌‌‌اکسید کربن است. کشورهایی که تقاضا در آنها به سرعت در حال افزایش است، هنوز عمیقا به زغال‌سنگ متکی هستند و بیشتر مردم فقط می‌توانند ارزان‌‌‌ترین دستگاه‌‌‌ها را که بازدهی انرژی چندانی ندارند خریداری کنند.
آبهاس ژا، کارشناس تغییرات اقلیمی در بانک جهانی سنگاپور، می‌‌‌گوید: «اگر استانداردهای بازدهی این دستگاه‌‌‌ها ارتقا پیدا نکند، زمین پخته خواهد شد!» کشورهای ثروتمند‌‌‌تر که آب و هوای معتدل‌‌‌تری هم دارند، قوانین سختگیرانه‌‌‌ای برای کولرهای گازی در نظر گرفته‌‌‌اند و فقط استفاده از دستگاه‌‌‌هایی مجاز است که بازدهی انرژی بهتری دارند و از مواد غیرسمی استفاده می‌کنند. این نوع دستگاه‌‌‌ها گران‌‌‌ترند و در جاهایی که استطاعت مالی مطرح است، چنین اقداماتی مورد استقبال قرار نمی‌گیرد. نهادهای بین‌المللی اقلیمی، در حال فشار آوردن به کشورهای در حال توسعه هستند تا رد پای کربنشان را کاهش دهند، اما هند و همتایانش می‌‌‌گویند در مقایسه با کشورهایی مثل آمریکا که از هر 10 نفر، 9 نفر به دستگاه‌‌‌های سرمایشی دسترسی دارد، سهم خیلی کمتری در انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای دارند. 
در محله‌‌‌های طبقه کارگر دهلی، این صحبت‌‌‌ها شوخی محسوب می‌‌‌شوند. برای خیلی از آنها، داشتن کولر مساله مرگ و زندگی است. پیو هالدار مستخدم است و می‌‌‌گوید آلونکی که در آن زندگی می‌کند، تابستان‌‌‌ها به کوره تبدیل می‌شود. سقف نازک آن، به قدری داغ می‌شود که می‌توان روی آن نان پخت. هالدار و همسرش، قبل از خواب روی رختخوابشان آب می‌‌‌پاشند تا فضای اتاق کمی خنک‌‌‌تر شود. وقتی پسرش در سال 2016 متولد شد، از شدت گرما تب کرد. این اتفاق نقطه عطفی بود که باعث شد هالدار در خرید لباس و مواد غذایی صرفه‌‌‌جویی کند، وام بگیرد و بیشتر کار نظافت انجام دهد تا بتواند کولر بخرد. هر چقدر افراد بیشتری مثل هالدار کولر گازی می‌‌‌خرند، شرکت‌های تولیدکننده سعی می‌کنند بازدهی انرژی آنها را ارتقا دهند، بدون اینکه بزرگ‌ترین بازارهای رشد خود را به خاطر قیمت از دست بدهند.
بیشتر کشورهای عضو گروه 20، از جمله هند، از برچسب‌‌‌گذاری برای درجه‌‌‌بندی بازدهی انرژی محصولات استفاده می‌کنند. استانداردهای سختگیرانه‌‌‌تر در آمریکا و اتحادیه اروپا، مصرف انرژی دستگاه‌‌‌های برقی را تا 15‌درصد در سال‌های اخیر کاهش داده است. یکی از متداول‌‌‌ترین مبردها، هیدروفلروکربن است که می‌تواند 1000 برابر دی‌‌‌اکسید کربن، باعث گرم شدن زمین شود. دانشمندان ارزیابی می‌کنند که اگر نتوانیم وابستگی به هیدروفلروکربن را به میزان قابل‌توجهی کم کنیم، تا پایان این قرن نیم درجه سانتی‌‌‌گراد به دمای زمین اضافه می‌شود و توفان‌‌‌ها، خشکسالی‌‌‌ها و البته امواج گرمای مرگبارتری را موجب می‌شود.
در سال 2016 بیش از 170 کشور دنیا در مورد حذف تدریجی این ماده از سال 2019 موافقت کردند و قرار شد اولین اقدامات را کشورهای صنعتی ثروتمند شروع کنند. مبردهایی که آسیب زیست‌‌‌محیطی کمتری دارند، در بازار موجودند و شرکت‌هایی مثل «هانی‌‌‌ول»، «دایکین» و میتسوبیشی در حال کار کردن روی آنها هستند. برای هند، چالش اصلی این است که قبل از روی آوردن میلیون‌‌‌ها مصرف‌کننده جدید به خرید کولر گازی‌‌‌های آلوده‌‌‌کننده، تکنولوژی‌‌‌های پاک‌‌‌تر را به جریان بیندازد؛ یعنی یک دهه دیگر استفاده از این کولرها را محدود کند. سال گذشته این کشور گرم‌‌‌ترین هفته‌‌‌های خود از سال 1901 را تجربه کرد. امواج گرمای بی‌‌‌رحم، دمای هوا را در برخی مناطق تا 50 درجه بالا برد.
در بدترین روزها، چند صد نفر جانشان را از دست دادند، قطعی برق چند ساعته اتفاق افتاد و حتی یک محل دفن زباله در اطراف پایتخت هند، خود به خود آتش گرفت. نارش تاتاوت، راننده‌‌‌ای در دهلی، اخیرا بالاخره توانسته یک دستگاه کولر گازی برای خانواده‌‌‌اش بخرد و آن را بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری مالی خود می‌‌‌داند. او می‌‌‌گوید: «در محله ما، هر کس کولر گازی می‌‌‌خرد، شیرینی پخش می‌کند.» به هر حال، ‌‌‌ هر اتفاقی در واشنگتن، بروکسل و دیگر نهادهای تصمیم‌گیر رخ دهد، تاتاوت از یک چیز مطمئن است: او و خانواده‌‌‌اش به عقب برنمی‌‌‌گردند.
--> اخبار مرتبط خبر خوش خاندوزی برای فرهنگیان آخرین وضعیت پرونده تخریب مدرسه در علی‌آباد کتول مردم در یک سال گذشته چقدر در اتوبان تهران شمال عوارض پرداخت کردند؟ افزایش تقاضای اکسیژن در مراکز درمانی راه اندازی نسل جدید خودپردازهای بانکی توسن‌تکنو در بانک اقتصاد نوین

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1045960/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت طلا، سکه و ارز 6 اردیبهشت‌ماه 1403؛ سکه دوباره جهشی شد

از اکسپو ایران 2024 چه می‌دانید؟

30 کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند

تامین سوخت، مهمترین دغدغه مدیران واحد‌های صنعتی

ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان

دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت

رسیدگی به هزار و 358 پرونده تخلف در تعزیرات کهگیلویه و بویراحمد

افزایش پرورش مرغ گوشتی در استان تهران

مخالف تعطیلی دو روز در هفته هستم؛ با تعطیلی جمعه هم مخالفم! / نماینده‌ها اگر خسته هستند، مجلس را تعطیل کنند

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

نقش کلیدی ظرفیت تولید انرژی جدید چین در تحول انرژی جهانی

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه

15 کشور قدرتمند جهان اسلام بر اساس مولفه های نظامی و اقتصادی

هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه‌های اول کنکور از ایران

افزایش اعتبار هنرستانهای خراسان شمالی /هنرستان ها باعث رشد اقتصادی منطقه می شود

پیام سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی

نگاه ویژه نمایندگان وزیر به مشکلات کلان استان

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

ضرورت تسهیل و رفع موانع تولید در تحقق شعار سال

بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی اشتغال 700 نفر را فراهم کردند

‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد

تامین سوخت، مهمترین دغدغه مدیران واحد‌های صنعتی است

روایت رئیسی از محدودیت های امنیتی برای حضورش در برخی اجتماعات پاکستان /برق آبی سریلانکا از سوی شرکت ایرانی با تکنولوژی پیچیده اجرا شده است

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

89 درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند/ ماجرای تحمیل ایمان با زور را کنار بگذارید

سبد محصولاتی ارائه شده در «ایران‌هلث» منجر به تعاملات اقتصادی می‌شود

رئیسی پس از بازگشت به تهران: این سفر پیام مهمی داشت

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

تحلیل‌های غیر کارشناسی، امنیت سرمایه‌گذاری را از بین می‌برد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

خطوط ناخوانا در واگذاری سرخابی‌ها!

کارگران مهاجر در کشورهای همسایه چقدر حقوق می‌گیرند؟

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

دنیای اقتصاد : در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت

شرکت 27 واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو

در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

دسترسی اقتصادی شرط اجرایی شدن سند ملی امنیت غذا

در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت

کشف 2تن شکر قاچاق در رودسر

رئیس‌جمهور: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت

35 درصد از قانون جوانی جمعیت اجرا شده

از این فراری فقط 31 دستگاه در جهان وجود دارد/ تصاویر

حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است

7 تا از ارزان‌ترین کشورها برای خرید طلا را بشناسید

رئیسی: همکاری‌های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی ایران و سریلانکا برای بی اثر کردن دشمنی ها باید تقویت شود

نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی