بازار آریا

آخرين مطالب

رشد قیمت اورانیوم در نتیجه افزایش ساخت نیروگاه‏‏‌های هسته‏‏‌ای

لیتیوم در مسیر افزایش قیمت اقتصاد ايران

لیتیوم در مسیر افزایش قیمت
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد : در حالی که بهای لیتیوم در بازارهای جهانی و به‌خصوص شرق آسیا افت بی‌سابقه‌‌‌ای را تجربه کرد، بررسی معاملات حاکی از رشد قیمتی به دلیل بهبود تقاضاست. خوش‌بینی نسبت به افرایش تولید خودروهای برقی و در نتیجه افزایش فروش لیتیوم عامل اصلی این رشد قیمتی نامیده می‌شود. همچنین برخی تحلیلگران معتقدند به دلیل ‌گذار به سمت استفاده از انرژی‌‌‌های تجدید‌پذیر، میزان تقاضا برای لیتیوم بیش از 15برابر بیشتر از مقدار کنونی آن خواهد شد. بررسی‌‌‌ها نیز نشان می‌دهد که قراردادهای بلندمدت خرید لیتیوم با وجود کاهش قیمت چشمگیر بازار چین افت قیمتی محسوسی را تجربه نکرده‌اند و ارزش این معاملات از نوسانات قیمت‌های نقطه‌‌‌ای بازار پیروی نمی‌‌‌کند. در بازار اورانیوم نیز استقبال دولت‌‌‌ها از ساخت نیروگاه‌های جدید هسته‌‌‌ای سبب افزایش قیمت این عنصر شده است.
بهای لیتیوم پس از طی یک‌دوره نزولی وارد مسیر افزایشی شد. روز گذشته بهای هر تن لیتیوم به بیش از 297‌هزار یوآن (حدود 4‌هزار و 200دلار)‌‌‌ به ازای هر تن رسید و بازده هفتگی مثبت بیش از 10‌درصد را به ثبت رساند. البته بازده ماهانه این فلز همچنان منفی است و سطح قیمت‌ها حدود 50‌درصد کمتر از رکورد قیمتی اواسط نوامبر گذشته است. افزایش خوش‌بینی نسبت به رشد تقاضا برای باتری‌‌‌های برقی را می‌‌‌توان از دلایل اصلی این رشد قیمتی نامید. بررسی تازه‌‌‌ترین داده‌‌‌ها نشان می‌دهد که میزان تولید و فروش باتری‌‌‌های لیتیومی در چین از آوریل گذشته تاکنون حدود 110‌درصد افزایش داشته است. این مساله نیز موجب کاهش نگرانی‌ها از افت تقاضا برای باتری‌‌‌های لیتیومی شده است. این در حالی است که در سه‌ماه اول سال میلادی جاری افت محسوس تقاضا برای این باتری‌‌‌ها به همراه انتشار اخباری درباره افزایش ظرفیت بهره‌برداری و استخراج از معادن لیتیوم موجب ریزش شدید قیمتی این کامودیتی شد. با این‌‌‌حال برخی تحلیلگران معتقدند که در بلندمدت تقاضا برای لیتیوم رشد محسوسی را تجربه می‌کند که موجب جهش قیمت آن می‌شود. برآورد کارشناسان حاکی از آن است که میزان تقاضا برای لیتیوم تا سال 2040 حدود 16برابر خواهد شد؛ چرا که گرایش دولت‌‌‌ها، به‌خصوص در کشورهای توسعه‌یافته، به استفاده از انرژی‌‌‌های پاک موجب استقبال بیشتر از خودروهای الکتریکی و در نتیجه رشد تقاضا برای باتری‌‌‌های برقی خواهد شد.
چین تنها بازار نیست
البته بازار لیتیوم‌کربنات در چین تنها بخشی از زنجیره تامین جهانی است. معاملات این کامودیتی در شرق آسیا بر دادوستد جهانی تاثیر‌گذار است؛ اما نمی‌‌‌توان گفت که چین تنها بازیگر این بازار است. بررسی قیمت‌ها حاکی از آن است که بهای لیتیوم‌کربنات در خارج از چین هم کاهش یافته؛ اما افت قیمتی به‌شدت بازار این کشور نبوده است. قیمت هیدروکسید لیتیوم نیز کاهش کمتری را تجربه کرده است. همچنین حجم بالایی از لیتیوم به صورت قراردادهای بلندمدت بین تولید‌‌‌کنندگان و مصرف‌کنندگان معامله می‌شود که سطح قیمت‌ها معمولا در این نوع معاملات از ثبات برخوردار است و نوسانات قیمت‌های نقطه‌‌‌ای را تجربه نمی‌‌‌کند. به‌عنوان نمونه، شرکت شیلیایی SQM به‌تازگی اعلام کرد که میانگین قیمت فروش لیتیوم این شرکت طی سه‌ماه اول 2023 در سطحی برابر با 51دلار به‌ازای هر کیلوگرم قرار داشته است. درست است که این قیمت کمتر از اوج قیمتی 59دلار طی سه‌ماه چهارم سال میلادی گذشته قرار دارد؛ اما همچنان بسیار بالاتر از قیمت 38دلار به‌ازای هر کیلوگرم در یک‌سال گذشته است.
شرکت آمریکایی Livent نیز به‌تازگی به تحلیلگران خود اعلام کرده است که همچنان انتظار دارد در سال 2023 میانگین قیمت‌های لیتیوم این شرکت افزایش یابد. به عبارتی می‌توان گفت که بسیاری از خریداران لیتیوم در بازار با وجود تغییرات قیمتی در چین احتمالا این فلز را با قیمت‌های بالاتری خریداری کنند.
فورد به دنبال لیتیوم بیشتر
خبرها حاکی از آن است که شرکت فوردموتور به‌تازگی قراردادهایی را با شرکت‌های کانادایی و شیلیایی برای خرید لیتیوم بسته است. به نظر می‌رسد این توافق‌‌‌ها به دنبال بهره‌برداری از قانون کاهش تورم جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا انجام شده است؛ چرا که این طرح شامل‌‌‌ مشوق‌‌‌هایی برای تولید باتری‌‌‌های برقی و تامین مواد اولیه آن از تولیدکنندگان ایالات‌متحده و متحدانش می‌شود. قابل دسترس بودن و همچنین هزینه مواد اولیه همچون کبالت و نیکل برای تولید باتری‌‌‌های لیتیومی از دیرباز تاکنون جزو نگرانی‌های سازندگان خودروهای برقی بوده است. این موضوع در سال‌های اخیر نیز به دلیل افزایش رقابت بین معدن‌کاران و نوسانات شدید قیمت مواد خام اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
بازار اورانیوم
خوش‌بینی نسبت به رشد تقاضا و نگرانی از کمبود عرضه جهانی موجب افزایش قیمت اورانیوم در بازارهای جهانی شد. روز گذشته بهای اورانیوم به 53دلار دلار به ازای هر پوند رسید و بازده ماهانه مثبت 6‌درصد را به ثبت رساند. با این حال سطح قیمت‌ها در‌‌‌‌‌‌‌‌‌ چند روز گذشته کمتر از یک‌‌‌‌درصد کاهش را نیز تجربه کرده است. دولتمردان اکثر کشور‌‌‌های توسعه‌یافته و در حال توسعه در حال گسترش برنامه‌‌‌های هسته‌‌‌ای خود هستند؛ چرا که پیامد‌‌‌های جنگ روسیه و اوکراین موجب شده است سیاستگذاران به دنبال افزایش امنیت تامین انرژی باشند. انتشار آلودگی کمتر در نیروگاه‌‌‌های هسته‌ای نسبت به سایر منابع انرژی همچون سوخت‌‌‌های فسیلی از دیگر دلایل استقبال از توسعه نیروگاه‌‌‌های هسته‌‌‌ای و در نتیجه رشد تقاضا برای اورانیوم است. تازه‌‌‌‌‌‌ترین اخبار حاکی از ‌‌‌آن است که مجمع هسته‌‌‌ای چین قصد دارد طرح ساخت 24رآکتور هسته‌‌‌‌ای جدید خود را گسترش دهد و در حال حاضر در حال ساخت 54رآکتور هسته‌‌‌ای است. این کشور قصد دارد تا سال 2030 میزان انتشار دی‌‌‌اکسید کربن را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد. هند نیز قصد دارد برخی از نیروگاه‌ها را که با زغال‌سنگ کار می‌کنند با نیروگاه‌‌‌های جدید هسته‌‌‌ای جایگزین کند.
در سمت عرضه نیز شرکت‌های آب و برق قراردادهای بلندمدتی را با معدن‌‌‌کاران و غنی‌‌‌کننده‌‌‌های غربی برای محافظت در برابر احتمال تحریم‌‌‌های وارده به تولیدکنندگان روسی انتخاب کرده‌‌‌اند.
--> اخبار مرتبط بالا رفتن عجیب قیمت‌ها در بازار لوازم خانگی/ افزایش 70 درصدی قیمت کولر در زمستان نقطه آرامش بازار مسکن در 5 سال گذشته بررسی آثار اجرای طرح تهاتر نهاده‌های دامی و گوشت بایدن تشدید فشار علیه ایران را کلید زد؟ لاریجانی: با کم حجابی برخی افراد حادثه‌ای رخ نداده/پرونده هسته‌ای با خلاقیتی حل می‌شد

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1045944/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا دیگر هیچ وقت اعتماد به بورس باز نمی‌گردد؟ /بورس به زودی سقف قبلی را پس خواهد گرفت/ در شرایط تورمی بدترین چیز نگهداشتن ریال است

قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

‎کشاورزی ایران بدون برنامه

وقت چرخش در صنعت پخش

روغن خوراکی بدون مجوز سازمان غذا و دارو وارد کشور نمی‌شود

نمایشگاه «حریر چشم‌هایش» در نگارخانه بهارک

سری جدید «ارباب حلقه‌ها» از راه می‌رسد

ناگفته‌های زندگی یک سینماگر جهانی

آرامستان اصفهان 40 ساله شد

راه‌اندازی آزمایشی خط پردازش زباله در قائمشهر

توسعه فضاهای تفریحی تبریز با احداث 6 شهربازی‌‌‌ جدید

طرح توسعه در پالایشگاه آفتاب

بی‌‌‌اعتمادی؛ عامل خرده استرس‌‌‌های ثانویه

سه عبارت مصطلحی که شما را در فضای کار ضعیف نشان می‌دهند

وکیل اتفاقی

سنت نامبارک انگ‌زنی

خیز بزرگ برای صدرنشینی

دلیل فوت ناگهانی قهرمان پاراآسیایی

خاله‌بازی نیست!

چرا این‌قدر «هستید» آقای خیابانی؟

ژن برنده

ترکیه متا را 37 میلیون دلار جریمه کرد

ادعای وزیر خزانه‌داری سابق آمریکا درباره بازسازی الگوریتم‌های تیک‌تاک

خیز هند برای پیشتازی جهانی در تولید تراشه‌های نیمه‌هادی

پول ؛ مهم‌ترین بحران حال و آینده استارت‌آپ‏‏‌های ایرانی

رونمایی از فناورکارت ارتباط فردا

وظیفه‌‌ دولت در «جهش تولید»

چهار تفاهم نامه فناورانه در نمایشگاه نفت

تست رانندگی «نیسان ترا»

ریل‌گذاری برای بیمه اتکایی ملی

پلیمر خاورمیانه - 1403/02/22

زنجیره فولاد - 1403/02/22

بازار آتی - 1403/02/22

تشابه واردات سنگ‌آهن چین در سال 2024 با سال‌گذشته

ثبت رکورد کمترین تقاضا برای میلگرد

تنفس سه‌ساله برای اجرای طرح مالیات برعایدی سرمایه

ابلاغ اهداف، برنامه‌ها و اقدامات حوزه اقتصادی

جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه خودرو

تحویل خودروهای ارتقایافته با قیمت 1402

نشست کارگروه تغییر اقلیم وزارت نفت

تولید 277‌میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در سال‌1402

رشد قیمت جهانی نفت

ورود 7 کشتی نهاده دامی به بندر امام‌‌(ره)

رشد 103‌درصدی تجارت آمریکا و ایران

تجارت‌جهانی شتاب می‌گیرد

آشتی‌کنان چپ‌ها با کسب‌وکارها

چشم‌اندازی برای آتش‌بس نیست

جهان چندقطبی چینی

نطق بایدن علیه اسرائیل

شکاف فزاینده دو متحد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی