بازار آریا

آخرين مطالب

کسادی رستوران‏‏‌ها با تورم خوراکی‏‏‌ها؟ گزارش ويژه

کسادی رستوران‏‏‌ها با تورم خوراکی‏‏‌ها؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد - فاطمه باباخانی : آمار تورم فروردین که از سوی مرکز آمار منتشر شد، نشان می‌دهد هتل، رستوران، ‌‌‌ خوراکی و مواد غذایی بیشترین تورم را دارند. تورم در دو بخش هتل و رستوران 85‌درصد است و پس از آن خوراکی‌‌‌ها با 5/ 78‌درصد در رتبه بعدی قرار می‌‌‌گیرند. البته تورم تنها به این بخش‌‌‌ها خلاصه نمی‌شود، ‌‌‌ سایر موارد نیز افزایش قیمت‌های قابل‌توجهی را تجربه می‌کنند که باعث شده برخی موارد از سبد خانوار حذف شود که نمونه آن رفتن به رستوران برای برخی از طبقات اجتماعی است. کاهش مراجعه به رستوران‌‌‌ها باعث شد در روزهای اخیر یکی از فعالان این حوزه با اشاره به ورشکستگی 55‌درصد رستوران‌ها از زمان کرونا اعلام کند که با بالا رفتن قیمت‌های مواد اولیه و اجاره‌‌‌ها و در نتیجه کاهش قدرت خرید مردم‌‌‌، شاهد تعطیلی بسیاری از رستوران‌‌‌ها خواهیم بود. این موضوع چه تاثیری بر صنعت گردشگری دارد و در عین حال ما در این بخش با چه کاستی‌‌‌هایی مواجهیم؟
غذای ملل در منوی رستوران‌های ایران
آرش نورآقایی، تورلیدر و کارشناس گردشگری با اشاره به اینکه چنانچه کشوری بخواهد گردشگرپذیر شود باید علاوه بر داشتن هوای سالم، کنترل ترافیک، داشتن جاذبه‌‌‌های فراوان، تامین رفاه، ‌‌‌ امنیت و ایمنی توریست‌‌‌ها‌‌‌، از تنوع نیز برخوردار باشد، ‌‌‌ می‌‌‌گوید: این تنوع می‌تواند در بخش خوراک و نوشیدنی اتفاق بیفتد. از آنجا که ما در ایران زندگی شبانه مشابه سایر کشورها نداریم، صرف غذا در رستوران به همراه موسیقی می‌تواند به‌یک بخش جذاب در این حوزه تبدیل شود. برای این موضوع ما نیاز به تنوع رستوران و خوراک در ایران داریم. او می‌‌‌افزاید: زمانی که به کشوری نظیر ایتالیا سفر می‌‌‌کنید می‌توانید در این کشور در رستوران‌‌‌های مختلف غذاهای ژاپنی، هندی و... را امتحان کنید یا در استرالیا به رستوران‌‌‌های مکزیکی، ‌‌‌ لبنانی و ایتالیایی بروید.
این تنوع غذایی به‌ویژه غذاهای ملل باید در کشور مدنظر قرار بگیرد. در چند سال گذشته البته رستوران‌‌‌هایی که برخی از این غذاها را سرو می‌کنند افتتاح شده‌‌‌اند با این حال ما در حوزه غذاهای آسیایی با کمبود مواجهیم و فقط چند سوشی‌‌‌بار داریم. این کارشناس گردشگری با اشاره به اینکه اگر بخواهیم روی رستوران‌‌‌های با غذای ایرانی در تورهای با گردشگر چینی تاکید داشته باشیم، ‌‌‌ دچار مشکل می‌‌‌شویم، اضافه می‌کند: باید بتوانیم میان رستوران‌‌‌‌‌‌هایی که غذای چینی سرو می‌کنند و رستوران‌‌‌هایی که غذای ایرانی دارند توازنی برقرار کنیم.
او درباره تاثیر تورم روی قیمت غذاهای رستوران با تورهای ورودی می‌‌‌گوید: با افزایش قیمت غذا، به تبع آن قیمت تور نیز افزایش یافته و با بالا رفتن هزینه پکیج ارائه شده توسط ما، ‌‌‌ ممکن است گردشگر سراغ انتخاب‌‌‌های دیگر برود. به گفته نورآقایی باید کیفیت، ‌‌‌ قیمت و تنوع به شکل بهینه باشد. او اضافه می‌کند: این موضوع برای گردشگران داخلی و ورودی صدق می‌کند، ‌‌‌ علاوه بر آن فارغ از سفر، ‌‌‌ افراد برای گذراندن اوقات فراغت خود به دنبال گزینه‌‌‌های مختلف هستند که رفتن به رستوران‌‌‌ یکی از آنها به شمار می‌‌‌آید.
پکیج‌‌‌ها فول‌‌‌برد نیستند
محمد گائینی، راهنمای گردشگری و کارشناس توریسم نیز در این باره می‌گوید: قیمت رستوران و هتل تاثیر زیادی در گران شدن پکیج‌‌‌‌‌‌های گردشگری دارد. اگرچه این تاثیر روی توریست خارجی چندان بالا نیست و قیمت غذا مشابه استانداردهای جهانی است، اما در موضوع گردشگری داخلی تاثیر جدی دارد. او با اشاره به اینکه افزایش قیمت دراین بخش باعث می‌شود تورها از حالت فول‌‌‌برد خارج شوند‌‌‌، اضافه می‌کند: در تورها شاهدیم که تنها وعده صبحانه را تور متقبل می‌شود، زیرا اگر آژانس گردشگری بخواهد سه وعده‌‌‌ غذایی و اقامت را در کنار هم در نظر بگیرد ناچار می‌شود قیمت تور خود را دو برابر کند.
به گفته گائینی تنوع غذایی نه‌تنها در رستوران‌‌‌های تهران بلکه در شهرهای بزرگ یا گردشگرپذیر مانند شیراز‌‌‌، اصفهان، ‌‌‌ قزوین و... بالا رفته است. او می‌‌‌‌‌‌افزاید: دراین شهرها‌‌‌، صاحبان رستوران سلیقه گردشگران را دریافته‌‌‌اند و غذاهای محلی خودشان را سرو می‌کنند با این حال رستوران‌‌‌هایی که منوی متنوع‌‌‌تری دارند معمولا قیمت‌‌‌شان بالاتر است، ‌‌‌ زیرا صاحب رستوران باید هزینه بالاتری برای آشپز، نگهداری و... بپردازد که همین موضوع هزینه‌‌‌هایش را بالا می‌‌‌برد. او درباره افراد با سلایق غذایی خاص مانند گیاهخواران یا وگان‌ها نیز می‌‌‌گوید: در شهرهای بزرگ شاهدیم که رستوران‌‌‌هایی مخصوص این افراد وجود دارد که باعث می‌شود آنها بتوانند غذاهای متنوع‌‌‌تری سفارش دهند، به عنوان مثال در شیراز یک رستوران چهار‌طبقه داریم که پوشش‌دهنده سلایق غذایی متعدد است.
این کارشناس توریسم درباره تهیه غذای چینی برای توریست‌‌‌های این کشور که به کشورمان سفر می‌کنند، ‌‌‌ می‌افزاید: گردشگران چینی برای ما یک چالش جدید خواهند بود. ما سه سال توریست چینی حتی در حوزه بازرگانی نداشتیم و همین باعث افت رستوران‌‌‌های چینی در کشورمان شد. حال با ورود تعداد زیادی توریست از این کشور مواجهیم که البته در عین چالش می‌تواند فرصتی برای کسانی باشد که می‌‌‌خواهند در این حوزه ورود پیدا کنند. او با بیان اینکه در شهرهای کوچک ما با چالش در زمینه غذای چینی مواجهیم که برای رضایت این گردشگران باید برنامه‌‌‌ریزی داشته باشیم‌‌‌، اضافه می‌کند: درباره گردشگران روس به واسطه اینکه گوشت یکی از مواد غذایی اصلی آنها‌ست مشکل زیادی نداریم و آنها اغلب راضی به کشورشان برمی‌‌‌گردند در حالی که برای توریست‌‌‌های چینی سلایق مشترک غذایی اندک است.
درآمد انقباضی و ورشکستگی رستوران‌‌‌ها
مازیار حسام از مشاوران اتحادیه رستوران‌‌‌ها و سلف‌‌‌سرویس‌‌‌های تهران درگفت‌‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» می‌‌‌گوید: تورم باعث افزایش قیمت مواد غذایی شده و در کنار آن در‌آمد مردم هم شکل انقباضی به خود گرفته است، همین سبب می‌شود رستوران رفتن‌‌‌های مردم کاهش یابد. او در این باره که چرا ما با تورم بالا در هزینه‌‌‌ غذاهای رستوران مواجهیم، می‌‌‌افزاید: تورم، افزایش قیمت مواد غذایی را به همراه داشته ضمن اینکه هزینه‌‌‌های سربار نیز افزایش یافته، بنابراین اگر قیمت غذا را جمع هزینه سربار، قیمت مواد غذایی به علاوه 20‌درصد سود بدانیم این افزایش قیمت مشخص خواهد شد. حسام با اشاره به اینکه در سطح شهر تهران رستوران‌‌‌های باکیفیت وجود دارد که می‌تواند رضایت گردشگران را جلب کند، می‌‌‌گوید: باید راهنمایان گردشگری اطلاعات کافی نسبت به رستوران‌‌‌های موجود داشته باشند تا در مواقع خدمات‌‌‌دهی به توریست‌‌‌هایشان با مشکل مواجه نشوند.
گفته‌‌‌های این دو فعال حوزه توریسم نشان می‌دهد‌‌‌، تنوع و قیمت غذا تاثیر زیادی روی گردشگری خواهد داشت، ‌‌‌ در حالی که توریست‌‌‌های خارجی تنوع برایشان اهمیت دارد، ‌‌‌ گردشگران داخلی علاوه بر مشکل اول، ‌‌‌ با چالش دومی که همان قیمت غذا باشد نیز دست و پنجه نرم می‌کنند. البته این موضوع و مشکل تنها منحصر به توریست‌‌‌ها نیست‌‌‌، آژانس‌‌‌های گردشگری فعال در دو حوزه نیز هنگام بستن پکیج سفر، با مشکل رسیدن به حداکثر رضایت مشتریان خود مواجهند. آژانس‌‌‌های مرتبط با گردشگری ورودی نمی‌توانند تنوع غذایی را با توجه به امکانات شهرهای مقصد فراهم کنند؛ نمونه آنها خدمات‌‌‌دهی به توریست‌‌‌های چینی در شهرهای فارغ از تهران است. این توریست‌‌‌ها می‌خواهند غذای ایرانی تنها بخشی محدود از منوی غذایی‌‌‌شان باشد اما در واقعیت این امکان برایشان مهیا نیست. آژانس‌‌‌هایی هم که در حوزه گردشگری داخلی کار می‌کنند با کم کردن خدمات غذا و تحمیل آن به گردشگر باعث می‌‌‌شوند در نهایت رضایت خاطر مدنظر مسافران کاهش یافته و آنها به واسطه بالا رفتن هزینه‌‌‌ها کمتر مایل به سفر شوند.
--> اخبار مرتبط یارانه اشتباهی در بازار گردشگری صید ناموفق بوم‌گردی‏‏‌ها در نوروز نزول تورم بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا دردسر تازه بانک‌های مرکزی آخر هفته با بوم‏‏‌گردی

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1042742/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خودروهای زرهی لوکس؛ کدام یک را انتخاب می کنید؟

قشم به عنوان منطقه آزاد برتر در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری انتخاب شد

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

قیمت لاستیک خودرو تغییر کرد/ اعلام میزان افزایش قیمت لاستیک

وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند

در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد

️اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد

سیگنال مثبت به بورس تهران

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

قرارداد کار کارگران یک ماهه شد!

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

کشف 3 هزار لیتر سوخت قاچاق از 10 خودرو

مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت

تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد

ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن

تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

شیائومی نیامده رکورد زد!

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا

ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان به کجا می‌رسد؟

ارز حج 1403 تأمین شد

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش- سراوان

صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی

کارگران پیشران توسعه ومسائل اقتصادی هستند

تشکیل اتحادیه‌های صنایع دستی برای تحقق شعار سال در تیران اولویت دارد

با 200 میلیون تومان چه خودرویی بخرم؟

گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به سریلانکا و پاکستان

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد

مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند

اشتیاق برای دیدن رئیس‌جمهور و ابراز احساسات شدید به رهبری در سفر خارجی رئیسی

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

نرخ ارز کشورهای عربی در ایران/ دینار عراق و درهم امارات چند؟

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی