بازار آریا

آخرين مطالب

در گفت وگوی ایران‌فود با دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران بررسی شد

کاهش 25 درصدی مصرف محصولات کنسروی تولید و تجارت

کاهش 25 درصدی مصرف محصولات کنسروی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد، سعیده نبی‌زاده : با شیوع کرونا و نگرانی‌های ناشی از استفاده از غذاهای آماده و رستورانی میل به مصرف محصولات کنسروی در کشور افزایش یافت و این موضوع باعث شد تا تولیدکنندگان این حوزه با رشد تولید و ارائه محصولات متنوع سهم مناسبی از بازار صنعت غذا را از آن خود کنند، اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم و آزادسازی قیمت ها در صنعت غذا ناگهان هزینه‌های تولید به شدت رشد کرد و عدم تناسب قیمت و هزینه‌ها و پایین آمدن قدرت خرید خانوار میزان مصرف را بار دیگر کاهش داد. فعالان صنعت می‌گویند رشد شدید هزینه‌های تولید از مواد اولیه گرفته تا بسته‌بندی و حمل و نقل باعث شده تا بخش مهمی از جامعه اعم از دانشجویان، کارگران و ... از خرید این محصولات دست بکشند یا مصرف را کاهش دهند. با این حال افزایش شدید قیمت گوشت و مرغ و ... باعث شده تا برخی دهک‌های درآمدی به سمت کنسرو روی بیاورند اما در مجموع مصرف این محصول با 25 درصد کاهش روبه رو شده است.
رشد قیمت مواد اولیه تولید کنسرو
دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران در گفت وگو با برنامه ایران‌فود با بیان اینکه هیچ تولیدکننده‌ای به خصوص فعالان صنایع کنسرو علاقه‌ای به افزایش قیمت محصولات خود ندارند، گفت: این موضوع باعث کاهش سهم بازار این صنایع می‌شود؛ کما اینکه در حال حاضر سهم فروش برخی کنسروهای گوشتی در بازار کاهش یافته و این در حالی است که تولیدکنندگان حاضرند محصول خود را با سود بسیار پایین تر از نرخ‌های مصوب به فروش برسانند.
به گفته محمد میررضوی کاهش سرمایه در گردش تولید به خصوص در حوزه کنسرو که در نتیجه رشد شدید روغن و 6 برابر شدن قیمت این محصول رخ داده باعث رشد شدید هزینه‌های تولید شده و افزایش قیمت‌ها را در پی داشته است. تولید محصولاتی مانند انواع سس‌ها که بخش مهمی از این محصول را روغن تشکیل می‌دهد نیازمند سرمایه در گردش بالاست که متاسفانه بانک ها نیز تسهیلات مورد نیاز را در اختیار تولیدکنندگان قرار نمی‌دهند و در نتیجه همزمانی افزایش هزینه‌های تولید و کمبود منابع مالی و تسهیلات باعث بروز مشکلات فراوانی برای تولیدکنندگان در این صنعت شده است.
به گفته وی صنعت کنسرو ماهی در کشور یک صنعت استراتژیک محسوب می شود که برای قشر متوسط رو به پایین جامعه مورد استفاده قرار می‌گیرد و سرشار از امگا 3 و پروتئین است که متاسفانه هرچند همچنان در مقایسه با سایر غذاهای آماده قیمت مناسبی دارد، اما بخش زیادی از جامعه از آن محروم شده اند. وی با بیان اینکه افزایش قیمت تن ماهی به چند آیتم بسته بندی، درب ایزی اوپن، روغن، قیمت ماهی، دستمزد و ... بستگی دارد افزود: قیمت ماهی از 48 هزار تومان در یک سال گذشته به 158 هزار تومان رسیده که برای هر قوطی تن ماهی باید یک‌سوم کیلوگرم ماهی تن استفاده شود و به عبارتی هر قوطی تن ماهی نزدیک به 60 هزار تومان ماده اصلی را در بر می‌گیرد و این در حالی است که سایر هزینه ها نیز وجود دارند که باید در قیمت تمام شده محاسبه شود.
وی ادامه داد: ماهی که کارخانجات تهیه می کنند از جامعه صیادان تهیه می شود و بیشتر صید ماهی از اقیانوس صورت می گیرد و رشد هزینه‌های صیادی و مشکلات واردات ماهی به داخل کشور باعث شده تا قیمت این محصول افزایش یابد. در حال حاضر قیمت ماهی وارداتی در حدود 2.1 دلار است و در عین حال هزینه‌های مرتبط با ترخیص ماهی از گمرک طولانی است و این موضوعات باعث شده تا قیمت ماهی داخل نیز بالا برود و این در حالی است که اگر واردات تسهیل شود قیمت‌های داخلی نیز شکسته خواهد شد، چراکه نیمی از ماهی مورد استفاده در صنعت وارداتی است.
قیمت رب گوجه در ثبات
به گفته میررضوی در یک سال گذشته قیمت گوجه فرنگی با افزایش زیادی روبه رو نبوده که دلیل آن نیز تصمیمات ستاد تنظیم بازار بوده و خوشبختانه گوجه فرنگی در سال قبل به اندازه کافی کشت شده و در یک سال گذشته قیمت رب گوجه حدود 10هزار تومان رشد کرده و البته تعیین قیمت با شرط آنالیز قیمت ها به خود تولیدکنندگان محول شده و افزایش قیمت این محصول از 55 هزار تومان تنها با شرط ارائه مستندات امکان پذیر است. به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران واحدهای برند و واحدهایی که به تازگی به تولید ورود کرده اند قیمت های یکسانی را در اختیار دارند و این عیب بزرگی برای قیمت گذاری دستوری یا تعیین سقف قیمتی است. البته قیمت فعلی نسبت به قیمت گوجه موجود در بازار قیمتی منطقی است زیرا از هر 6 کیلوگرم گوجه، یک کیلو رب تولید می شود.
قیمت‌ها کاهش نمی یابد
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با تلاش دولت برای کاهش قیمت ها گفت: کاهش قیمت محصولات کنسروی آن‌طور که دولت می گوید بعید است که دلیل آن به مواد اولیه و محصولات بسته بندی و دستمزد کارگر برمی گردد و در دو سال گذشته همه این هزینه ها به شدت افزایش یافته است. بیشتر مواد اولیه مورد استفاده در این صنعت وارداتی است و واردات این محصولات به قیمت ارز بستگی مستقیم دارد. رشد قیمت ورق، سلفون و سایر مواد اولیه بسته بندی تحت تاثیر مستقیم قیمت ارز بوده و از سوی دیگر کاهش قدرت خرید خانوار ضعیف باعث کاهش مصرف این محصولات می شود. افزایش قیمت تن ماهی باعث شده تا مردم بیشتر به سمت استفاده از خوراک لوبیا بروند.
وی در پایان با بیان اینکه تنها راهکار، ثبات قیمت ارز برای دوره های آتی است افزود: اگر قیمت ارز برای 6 ماه آینده برای تولیدکننده قابل پیش‌بینی باشد، شاهد تصمیمات مناسبی برای تولید خواهیم بود؛ درحالی‌که از همین حالا دولت برای برخی هزینه ها از جمله دستمزد برنامه ریزی کرده و بر این اساس باید گفت دولت برای کاهش قیمت‌ها موفق نخواهد بود. وی افزود: در مصرف محصولات کنسروی شاهد کاهش حدودا 25 درصد و بیش از آن هستیم و البته در دوره کرونا مصرف کنسرو با افزایش روبه رو شده بود، ولی اکنون و با رشد قیمت کنسرو شاهد کاهش مصرف این محصول هستیم.
--> اخبار مرتبط چگونه خودروسازی را نجات دهیم؟ صنعتی‌سازی نیازمند تحول اساسی تکافل فقط یک محصول بیمه‌‌‌ای نیست فرابورس ایران و توسعه دانشگاه‌های نسل سوم در کشور هیچ حبابی در بازار مصالح نیست

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1111292/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همه آنچه باید درباره غزه بدانیم

آیت‌الله جوادی آملی: در شأن مردم ایران نیست که کمیته امدادی و با گرانی اداره شوند/ اگر هر روز اختلاسی و نجومی دربیاید، معلوم نیست که با دین الهی چه خواهند کرد

سیاست‌های مقابله با انتظارات تورمی جواب داد+ فیلم

استان کرمان ظرفیت های اقتصادی قابل توجهی دارد

ایران اقدام استرالیا را در تحریم مقامات و نهادهای حاکمیتی کشور به شدت محکوم کرد

هیچ نقشه راهی برای توسعه صنعت وجود ندارد

‎همایش تخصصی صنایع غذایی با همکاری دانشگاه یادگار امام و فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی ایران

تاخیر در تخصیص ارز و دشوارتر شدن تامین مواد اولیه

شرایط برای جهش تولید مهیا نیست

صف‏‏‌آرایی مخالفان و موافقان واردات برنج

نقد و بررسی «بودن یا نبودن» در موزه سینما

رونمایی از یک آلبوم در سالروز تولد خیام

بازی جورج کلونی در نمایش اقتباسی از فیلمش

جزئیات شکایت آموزش‌و‌پرورش از «افعی تهران»

لزوم تولید سالانه یک میلیون نهال صنوبر در همدان

مسافرت منظم از کدام مسیر؟

بایپد: کمک به نابینایان با هوش مصنوعی

مزایای رویکرد چند‌‌تخصصی به تومورهای مغزی کودکان

حاکمیت شرکتی پایدار؛ ضرورتی اجتناب‏‏‏‌ناپذیر برای سازمان‌های پیشرو

تاب‏‏‏‌آوری؛ نشان افتخار در رقابت

لکوموتیوهای خارج از سرویس معضل اساسی حمل‌ونقل ریلی

احداث ایستگاه آتش‏‏‌نشانی در راستای مسوولیت اجتماعی

اخبار خوب درباره یزدانی

لواندوفسکی نزدیک به توپ طلا؟

امشب؛ جام آخر در ایتالیا

پرش سه‌گام

متا مشغول توسعه ایربادی که می‌‌‌بیند

مدیرعامل تلگرام: امنیت ما از واتس‌اپ و سیگنال بالاتر است

موبایل شیائومی 15 پرو با قابلیت اتصال به ماهواره در راه بازار

عرضه هوش مصنوعی جدید با قابلیت حرف زدن و جست‌وجو کردن

ممانعت از تصمیم‌گیری هوش‌مصنوعی درباره تسلیحات هسته‌ای

ثبت افزایش سرمایه بیمه کوثر

نگاه متفاوت به بازار لوازم خانگی

100 میلیارد تومان تسهیلات برای دانش‏‏‌بنیان‏‏‌ها

دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه ایران هلث

زنجیره فولاد - 1403/02/26

بازار فولاد - 1403/02/26

بازار آتی - 1403/02/26

فروش 10‌هزار میلیارد ریالی تجدیدپذیرها از مسیر بورس

حباب صندوق‌های طلا کوچک شد

بیش از 700 هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش تامین اجتماعی هستند

سازمان تامین اجتماعی پیشرو در اجرای قانون رشد جمعیت

عدم وصول 57.3 همت منابع حق‌السهم معادن در سال گذشته

تهدید آمریکایی اقتصاد جهان

رونمایی بی‌وای‌دی در مکزیک

انتقاد پلیس از کیفیت خودروها

تمدید واردات خودروی جانبازان در سال جاری

سرنوشت واردات کارکرده‌ها در دست مجلس دوازدهم

تنها راهکار حل مساله میدان آرش

تعمیق روابط اوپک، غیر‌اوپک

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی